Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Τρίτη αγωνιστική των play-offs σήμερα


Η μέχρι στιγμής βαθμολογία των play-offs αντί να ξεκαθαρίσει την κατάσταση την κάνει ακόμη πιο περίπλοκη. Την Κυριακή 17/5 θα διεξαχθεί η 3η αγωνιστική η οποία αποτελείται από τις αναμετρήσεις Παναθηναϊκός-ΑΕΛ [19:00] και ΠΑΟΚ-ΑΕΚ [21:15].

Στο γήπεδο της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την αντιμέτωπη με πολλά οικονομικά προβλήματα ΑΕΚ σε ένα ακόμη ντέρμπι. Ο Πορτογάλος τεχνικός σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα με συνταγή Αλκαζάρ η οποία αποδείχθηκε επιτυχημένη τέσσερις ημέρες πριν.

Η ΑΕΚ πηγαίνει στην αναμέτρηση με τον έτερο δικέφαλο με ανεβασμένη ψυχολογία μετά από το ισόπαλο 1-1 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ο προπονητής της "ένωσης" Ντούσαν Μπάγεβιτς ξέρει πολύ καλά ότι αν η ομάδα του περάσει αήττητη από την Τούμπα θα διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες της για να καταλάβει τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Στην προσπάθεια των κιτρινόμαυρων θα πάρει μέρος και ο Νάτσο Σκόκο ο οποίος ταξίδεψε κανονικά στη «Νύφη του Θερμαϊκού».

Φαβορί ο Παναθηναϊκός αλλά...

Θεωρητικά, ο Παναθηναϊκός έχει εύκολη αποστολή καθώς υποδέχεται την ΑΕΛ η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει βαθμολογική συγκομιδή. Πρακτικά, θα έχει αρκετό ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση των πρασίνων μετά την ομιλία-φωτιά του προέδρου, Νίκου Πατέρα την Παρασκευή στην Παιανία. Από μαθηματικής πλευράς, αν ο Παναθηναϊκός επικρατήσει σήμερα επί της ΑΕΛ θα κάνει μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Αν έρθει βέβαια και ένα «Χ» στον αγώνα της Τούμπας, όλα θα είναι καλύτερα για τους πράσινους.

Ο Χενκ τεν Κάτε σκέφτεται να δώσει αρκετό χρόνο συμμετοχής τόσο στον Αντε Ρουκάβινα, όσο και στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Η ΑΕΛ, από την άλλη πλευρά, αποσκοπεί στο να πάρει τους πρώτους βαθμούς της στα πλέι οφ όσο δύσκολο κι αν φαντάζει αυτό όταν έχει απέναντι της τον ΠΑΟ. Σίγουρα θα αγωνιστεί χωρίς ιδιαίτερο άγχος αφού ο κύριος στόχος της δηλαδή η έξοδος στην Ευρώπη έχει ήδη επιτευχθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: