Κυριακή 24 Μαΐου 2009

"ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ"


"Από τη Λάρισα στέλνουμε μαζί σήμερα μήνυμα δυναμικής, μαζικής συμμετοχής στους κοινούς μας αγώνες. Από την καρδιά του Θεσσαλικού Κάμπου στέλνουμε σ' ολόκληρο τον αγροτικό κόσμο μήνυμα θετικής επιλογής. Απαντούμε "ναι" στην Ευρώπη του κοινού μας μέλλοντος. Απαντούμε "ναι" στην Ελλάδα που προχωρά υπεύθυνα, στέρεα, αποφασιστικά. Απαντούμε "ναι" στο δρόμο της αυτοπεποίθησης, της αισιοδοξίας, της σιγουριάς".
Τα παραπάνω υπογράμμισε, μιλώντας στην κεντρική πλατεία της πόλης, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες πλήθος. Στην πρώτη ουσιαστικά ανοιχτή του ομιλία σε πλατεία, στην πορεία προς τις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, ο Κώστας Καραμανλής, επανέφερε στην ομιλία του, το "δίλημμα" που ο Γ. Παπανδρέου έθεσε περί σοσιαλισμού η βαρβαρότητας και τόνισε με έμφαση, ότι δεν μπορεί να χαρακτηρίζει "βαρβάρους"τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, τον κατηγόρησε για συνειδητή παραπληροφόρηση και άρνηση της πραγματικότητας και τόνισε ότι ο λαϊκισμός σήμερα είναι η πιο επικίνδυνη φωνή στον τόπο.
Στον αντίποδα, το δίλημμα που ο ίδιος έθεσε, ήταν μεταξύ της επιλογής της προσφοράς και της αφοσίωσης στο εθνικό συμφέρον ή εκείνης που βάζει πάνω απ όλα το κόμμα, επαναλαμβάνοντας και την γνωστή φράση περί ανευθυνότητας και υπευθυνότητας. Σχετικά δε με την οικονομική κρίση σχολίασε χαρακτηριστικά "Bάλαμε στόχο να μετατρέψουμε τη διεθνή πρόκληση σε εθνική ευκαιρία".
Ο Κώστας Καραμανλής, επανέλαβε την προσήλωση της κυβέρνησης του στην στρατηγική ανάπτυξης της περιφέρειας, ενώ χαρακτήρισε ειδικότερα την Θεσσαλία "ένα απέραντο εργοτάξιο", στον απόηχο και των επισκέψεων που πραγματοποίησε όλη την ημέρα σε έργα στους Νομούς Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας. Αυτή είναι η πολιτική μας, είπε χαρακτηριστικά, και στο πλαίσιο της πολιτικής αυτής, κατευθύνουμε το 80% των πόρων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου στην Περιφέρεια. Είναι απόφαση ρεαλισμού για ισόρροπη ανάπτυξη.
Εξάλλου σε εκτενή, όπως αναμενόταν, αναφορά που έκανε για τα αγροτικά, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι για τα επόμενα 5 χρόνια, διατίθενται από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της νέας προγραμματικής περιόδου, πόροι που ξεπερνούν τα 7 δις ευρώ. Πέρα από αυτά, οι αγρότες μας, είπε, έχουν για την περίοδο αυτή άμεσες κοινοτικές ενισχύσεις άνω των 18 δις ευρώ.
Για μία ακόμη φορά ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση που στόχο έχουν την μείωση των κρατικών δαπανών, ενώ βάζουν φραγμό στην σπατάλη και οδηγούν στην εξυγίανση του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Διαλέξαμε το δρόμο της υπευθυνότητας, τόνισε. Το δρόμο της σιγουριάς και της ασφάλειας. Το δρόμο που οδηγεί σε μια καλύτερη επόμενη μέρα. Αυτό το δρόμο ακολουθώ σ' όλη την πολιτική μου σταδιοδρομία. Αυτό το δρόμο συνεχίζω. Σ' αυτόν τον δρόμο δίνω όλες μου τις δυνάμεις. Και από το δρόμο αυτό δεν πρόκειται να λοξοδρομήσω. Πάνω από όλα είναι η πατρίδα μας. Πάνω από όλα το συλλογικό, το εθνικό συμφέρον.
Ο στόχος είναι ξεκάθαρος κατέληξε: "Η Ελλάδα να βγει από την κρίση με τις λιγότερες δυνατόν επιπτώσεις. Οι Έλληνες να βγούμε με σιγουριά σ' ένα καλύτερο αύριο. Να είμαστε στους νικητές της παγκόσμιας κρίσης. Μαζί θα δώσουμε τη μάχη. Μαζί θα τα καταφέρουμε. Και σας βεβαιώνω μπορούμε να τα καταφέρουμε και αυτή τη φορά".
Με το πέρας της ομιλίας του ο πρωθυπουργός κάλεσε στο βήμα, τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά, με τον οποίο περιόδευσαν όλη την ημέρα σε έργα στην Θεσσαλία, και χαιρέτησαν μαζί το πλήθος που ανταποκρίθηκε στην κίνηση με ενθουσιασμό. Την ομιλία παρακολούθησαν επίσης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Χατζηγάκης, ο γραμματέας του κόμματος Λ. Ζαγορίτης, υφυπουργοί, βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: