Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Η ώρα της κρίσης στον ΠΑΟ


Η 21η Μαϊου πιθανότατα να αποτελέσει για τον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό την ημέρα της κρίσης. Στο έκτακτο Δ.Σ που συγκάλεσε ο Νικόλας Πατέρας ή θα υπάρξει ακόμα μία παρτίδα... σκληρού πόκερ που θα οδηγήσει στην οριστική διάσπαση ή θα δοθεί λύση και το «τριφύλλι» θα πορευτεί για κάποιο διάστημα ενωμένο... Πόσες πιθανότητες συγκεντρώνει, όμως, αυτό το γεγονός; Τι αναμένεται να ζητήσει κάθε μέτοχος; Τι θα γίνει σε περίπτωση που δεν εισακουστούν οι απόψεις Βγενόπουλου, Πατέρα και πόσο σίγουροι πρέπει να αισθάνονται Αντωνίου και Τεν Κάτε; Το gazzetta. gr προσπαθεί να ρίξει... φως.

Εδώ που φτάσαμε όλα γίνονται. Ο «ενωμένος και αδιαίρετος» Παναθηναϊκός έμεινε στις λεζάντες και η διχόνοια ανάμεσα στους ανθρώπους, που ένωσαν τις δυνάμεις τους για το καλό του συλλόγου αν το έχετε ξεχάσει, έχει οδηγήσει την πολυμετοχικότητα πολύ κοντά στην διάσπαση.

Γιάννης Βαρδινογιάννης

Το Δ.Σ της ερχόμενης Πέμπτης θα κρίνει πολλά. Πιθανότατα και το μέλλον του εγχειρήματος. Βασική αιτία τριβής ενόψει της νέας περιόδου, το μεταγραφικό μπάτζετ.

Με τα υπάρχοντα δεδομένα υπάρχει αυτή την στιγμή η εξής τάση που έχει εκδηλωθεί από τις δηλώσεις των μεγαλομετόχων.

Βγενόπουλος, με σαφώς πιο απαιτητικό τρόπο από τους υπολοίπους, Γιαννακόπουλος και Πατέρας έχουν ταχθεί υπέρ του «απεριόριστου μπάτζετ».

Χωρίς να εξαρτάται από το εάν θα αγωνίζεται και του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Παναθηναϊκός. Σπουδαίες μεταγραφές, παίκτες που θα κάνουν την διαφορά και εκτός από το να... φτιάξουν τον κόσμο να ανεβάσουν σκάλες πάνω τον δείκτη ποιότητας.

Εδώ, όμως, το θέμα «κολλάει» στα θέλω του Τζίγγερ. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ επιθυμεί να τεθούν επί τάπητος τα όσα έγιναν φέτος. Να υπάρξει καταμερισμός ευθυνών και στην συνέχεια να παρθούν οι όποιες αποφάσεις.

Παράλληλα σε καμία περίπτωση δεν θέλει να γίνει αυτό που έχει προτείνει ο Βγενόπουλος. Δηλαδή να δαπανηθεί το ταμειακό υπόλοιπο των 25εκ ευρώ για μεταγραφές, καθώς στην συνέχεια θα πρέπει είτε να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είτε δανεισμός από τράπεζα.

Στην πρώτη περίπτωση, της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, αν δεν βάλει εκείνος το 50% στο πόσο που αποφασιστεί τότε μπορούν να αλλάξουν άμεσα οι ισορροπίες μέσα στην ΠΑΕ με τα ποσοστά των μετόχων.

Είναι δεδομένο πως δεν στηρίζει ούτε τον Αντωνίου, ούτε και τον Τεν Κάτε και καλό θα ήταν να μην αποκλείσουμε τίποτα αναφορικά με τις εισηγήσεις που θα κάνει. Ίσως το έκτακτο Δ.Σ να μην τον βρίσκει σύμφωνο, μιας και λογικά δεν θα έχει ξεκαθαρίσει μέχρι την επόμενη Πέμπτη η κατάληξη της σεζόν και πρέπει να δούμε τι θα γίνει.

Καλή η... σιγή ασυρμάτου που πρότεινε αλλά θα πρέπει να ανοίξει τα χαρτιά του!


Ανδρέας Βγενόπουλος

Ερωτηματικό αποτελεί η στάση του Ανδρέα Βγενόπουλου, όσον αφορά πάντα την έκτακτη συνεδρίαση. Ναι μεν δεν είναι μέλος του Δ.Σ αλλά εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα όλα είναι πιθανά.

Ο ίδιος έλεγε ότι δεν θα δώσει το παρών, καθώς ότι είχε να πει το έχει πει. Θέλει απεριόριστες μπάτζετ, όπως και απεριόριστες εξουσίες στον Νίκο Πατέρα και βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον Τζίγγερ.

Φυσικά δεν πρέπει να αποκλειστεί έστω και την... δωδεκάτη ώρα να αποφασίσει να πάει στην Κηφισίας και Αλεξάνδρας. Αν δεν γίνει αυτό, τότε ίσως να στείλει την... γνωστή επιστολή, με την οποία θα εκφράζει τις θέσεις του. Μην ξεχνάμε επίσης πως Ξυλάς και Αντωνιάδης είναι οι εκπρόσωποί του και μπορούν να επέμβουν για λογαριασμό του.

Πάντως, φέρεται διατιθέμενος αν ικανοποιηθεί σε αυτά τα δύο ζητήματα(μπάτζετ και Πατέρας) να ακούσει τις όποιες ενστάσεις έχει ο Βαρδινογιάννης στο θέμα προπονητή, σε περίπτωση που «στραβώσουν» και τα πλέι οφ, με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του Τεν Κάτε.

Αν δει πως τα όσα λέει δεν γίνονται αποδεκτά, τότε όπως και ο ίδιος έχει δηλώσει πιθανότατα θα αποχωρήσει από το πολυμετοχικό σχήμα.

Νικόλας Πατέρας

Όσον αφορά, τον Νικόλα Πατέρα και εκείνος με τις δηλώσεις του ουσιαστικά επιβεβαίωσε πως αν δεν θα υπάρξει ομόνοια και ενότητα θα αποτελέσει παρελθόν.

Έχει «βαρεθεί» να παίζει συνεχώς τον... διαιτητή, θέλει και έχει κάνει έργο στην μέχρι τώρα θητεία του. Συμφωνεί με τον «Βγενό» για την... αναβάθμιση των εξουσιών του, θέλει άμεσα το μεταγραφικό μπάτζετ για να μπορέσει να κινηθεί και περιμένει. Στηρίζει τον Αντωνίου και τον Τεν Κάτε και συγκάλεσε το Δ.Σ της Πέμπτης για να ξεκαθαρίσει επιτέλους αυτή η «αρρωστημένη» κατάσταση.

Παύλος Γιαννακόπουλος

Όσον αφορά τον Παύλο Γιαννακόπουλο τάχθηκε στο πλευρό του Βγενόπουλου και του Πατέρα, σχετικά με το απεριόριστο μπάτζετ. Το αυτονόητο δηλαδή, καθώς ο άνθρωπος που έχει... σκάσει άπειρα λεφτά στο μπάσκετ φτιάχνοντας μια αυτοκρατορία δεν θα μπορούσε να βλέπει άλλη λύση.

Μετά το ραντεβού με τον Τζίγγερ τον περασμένο μήνα στο Πεντελικόν έχουν ακουστεί πολλά σενάρια περί συμμαχίας ανάμεσα στους δύο άνδρες αλλά ο Παύλος τα έχει διαψεύσει και μην ξεχνάμε πως και αυτός είναι... απέναντι από τον Βαρδινογιάννη στο θέμα μπάτζετ αλλά και στο θέμα προπονητή, αφού είναι υπέρ της παραμονής του Ολλανδού τεχνικού.

Δεν έχει απαιτήσεις που μπορούν να προκαλέσουν νέα προβλήματα αλλά δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε να κάνει την... έκπληξη θέτοντας ζητήματα που δεν έχουν τεθεί κατά το παρελθόν. Μην ξεχνάμε πως σε προηγούμενο Δ.Σ είχε ρωτήσει αν η προεδρική θητεία του Νικόλα Πατέρα είναι για ένα χρόνο ή όχι...

Άγνωστη κατάληξη

Εν κατακλείδι, τα επεισόδια που έχουν απομείνει στο σίριαλ είναι λίγα. Είτε με έναν τρόπο τα βάζουν κάτω, συμφωνούν και τελειώνει το... παραμύθι είτε την ερχόμενη Πέμπτη βγαίνουν ξανά τα «μαχαίρια» μπαίνουν στο σώμα του Παναθηναϊκό και πάμε για το τέλος. Είτε βάζουν την ομάδα πάνω από όλα είτε τον εαυτό τους.

Τώρα το τι θα γίνει να το προβλέψουμε δεν μπορούμε. Ποιος μπορεί άλλωστε; Πάντως, όπως όλα δείχνουν οδηγούμαστε σε ντόμινο εξελίξεων που κανείς δεν ξέρει τι θα ξημερώσει στον Παναθηναϊκό.
Νίκος Αθανασίου

ΠΗΓΗ:
gazzeta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: