Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009

Κ. Καραμανλής: "Θέλουμε μια Ευρώπη ισχυρή"

"Θέλουμε μια Ευρώπη ισχυρή"

Η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές συζητήθηκε στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωεκλογών υπό την προεδρία του κ. Καραμανλή. Μετά την συνεδρίαση ο γραμματέας της ΚΕ κ. Λευτέρης Ζαγορίτης δήλωσε ότι συζητήθηκε η Ευρωπαϊκή προοπτική σε σχέση με την διέξοδο από την διεθνή οικονομική κρίση. Θέλουμε, πρόσθεσε, μια Ευρώπη ισχυρή, με αλληλεγγύη, με σεβασμό στον άνθρωπο, που να καταπολεμά την φτώχεια.

Η Νέα Δημοκρατία, συνέχισε, ο κ. Ζαγορίτης κλιμακώνει την εκστρατεία της ώστε να έρθει σε επαφή με τους πολίτες σε όλη τη χώρα και για να φέρει ένα αποτέλεσμα παρόμοιο με αυτό που έφεραν οι φοιτητές της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές. Σε ερώτηση για το εάν το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών θα έχει επιπτώσεις στην κυβέρνηση, ο κ. Ζαγορίτης απάντησε ότι "στις Ευρωεκλογές ούτε πέφτουν, ούτε ανεβαίνουν κυβερνήσεις, αλλά θα εκτιμηθεί το αποτέλεσμα".

Στην ερώτηση αν "το σκάνδαλο της Siemens επηρεάζει την εκλογική αναμέτρηση" ο κ. Ζαγορίτης απάντησε ότι: "το σκάνδαλο της Siemens αφορά την περίοδο πριν από το 2004, υπάρχει η κατάθεση του κ. Τσουκάτου και αρμόδιοι για να απαντήσουν είναι άλλοι".

Σε ερώτηση για το Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, ο κ. Ζαγορίτης απάντησε ότι θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις εγκαίρως και πρόσθεσε ότι το Ευρωψηφοδέλτιο είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού. Για τον επικεφαλής ανέφερε ωστόσο ότι θα είναι πρόσωπο κύρους, με πολιτική επιφάνεια, γνώση των ευρωπαϊκών πραγμάτων για να μπορεί να προσφέρει.

Η Νέα Δημοκρατία ξεκινά τον προεκλογικό αγώνα με αισιοδοξία, σιγουριά και αυτοπεποίθηση, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Η Νέα Δημοκρατία θα ενημερώσει όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, ανέφερε η κ. Μπακογιάννη, η οποία αναφέρθηκε και στις φοιτητικές εκλογές, λέγοντας ότι τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά. "Η ΔΑΠ είναι και πάλι πρώτη δύναμη και αυτό δείχνει ότι η νεολαία εμπιστεύεται τη δουλειά που κάνουμε".

Οι ευρωεκλογές έχουν κυρίως ευρωπαϊκή διάσταση αλλά θα βγάλουν και πολιτικά συμπεράσματα δήλωσε ο υπουργός Άμυνας κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Διευκρίνισε ότι δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα ωστόσο θα ληφθεί υπόψιν το μήνυμα των πολιτών.

Στη σημασία των ευρωεκλογών αναφέρθηκε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς.

"Οι Ευρωεκλογές έχουν μια ιδιαίτερη ευρωπαϊκή διάσταση αλλά και ιδιαίτερη σημασία για την εθνική πολιτική", ανέφερε ο κ. Σουφλιάς, που επισήμανε ακόμα ότι οι πολίτες πρέπει να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, καθώς επίσης και ότι "η αντιπαράθεση θα πρέπει να γίνει με πολιτικούς όρους, με πολιτικό λόγο, με επιχειρήματα και προτάσεις και όχι με ξύλινο λόγο και καταγγελίες".

*** Aύριο το πρωί, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο σε πλήρη σύνθεση και θα ασχοληθεί με οικονομικά θέματα. Το απόγευμα, ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζέιμς Στάινμπεργκ.

Συνάντηση Καραμανλή - Σέφερ

Συνάντηση με τον απερχόμενο γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιάπ ντε Χουπ Σέφερ είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σημειώνοντας ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του η συμμαχία διευρύνθηκε δύο φορές, ενώ στο μέτωπο των επιχειρήσεων το ΝΑΤΟ εκλήθη να διαχειριστεί ιδιαίτερα απαιτητικές προκλήσεις, κυρίως του Αφγανιστάν αλλά και στα Βαλκάνια και πιο πρόσφατα στη Αφρική για την καταπολέμηση της πειρατείας.

Επίσης ανέφερε ο πρωθυπουργός, σημαντική ήταν η προσπάθεια προώθησης των σχέσεων της Συμμαχίας με τη Ρωσία, ενώ υπήρξε πρόοδος στις σχέσεις του ΝΑΤΟ με την Ουκρανία, τη Γεωργία, τις χώρες του συνεταιρισμού για την ειρήνη, του μεσογειακού διαλόγου και της πρωτοβουλίας της Κωνσταντινούπολης.

Αξιόλογη πρόοδος, όπως είπε ο πρωθυπουργός, σημειώθηκε ακόμη στον τομέα της αμυντικής μεταρρύθμισης του Οργανισμού. Εκτιμούμε, τόνισε, τις ιδιαίτερες προσπάθειες του κ. Σέφερ υπέρ της ενίσχυσης της συνεργασίας του ΝΑΤΟ με τους άλλους διεθνείς οργανισμούς και ειδικά με τα Ηνωμένα Έθνη και την ΕΕ.

Ο κ. Σέφερ εξέφρασε την εκτίμησή του για τη συνεργασία που είχε τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας Ντόρα Μπακογιάννη και Βαγγέλη Μειμαράκη.

Η συμμετοχή της Ελλάδας, τόνισε, στις επιχειρήσεις και στις αποστολές του ΝΑΤΟ υπήρξε και παραμένει πολύ σημαντική. Βρισκόμαστε, ανέφερε, ενόψει μιας ακόμα σημαντικής ιστορικής περιόδου, καθώς αποφασίστηκε να υπάρξει μια νέα στρατιωτική προσέγγιση από πλευράς Συμμαχίας και απευθυνόμενος στον κ. Καραμανλή είπε: "είμαι σίγουρος υπό την ηγεσία σας θα συμμετάσχετε ως χώρα στην προσπάθεια προετοιμασίας αυτής της νέας στρατηγικής αντίληψης ενόψει και της επόμενης Συνόδου του ΝΑΤΟ".

Αναφέρθηκε ακόμα στα θέματα της Ενεργειακής Ασφάλειας και της Ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο, ως προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Συμμαχία. Ο κ. Σέφερ αναφέρθηκε και στη συμμετοχή ελληνικών φρεγατών στις προσπάθειες καταπολέμησης της πειρατείας, ενώ σημείωσε ότι ο διάδοχός του ο κ. Ρασμουσέν είναι ιδιαιτέρως ικανός.

Ο Κ.Καραμανλής στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκε το απόγευμα τα γραφεία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ για να συγχαρεί την παράταξη για την εκλογική της νίκη στις φοιτητικές εκλογές.

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γιώργος Παπανικολάου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τη διαδικασία και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

Ανέφερε ότι η αναμέτρηση ήταν από τις δυσκολότερες, υπήρχε ένταση στην ατμόσφαιρα και ο απόηχος από τα βίαια γεγονότα που είχαν προηγηθεί τον περασμένο Δεκέμβρη.

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ αναφέρθηκε επίσης στα επεισόδια που δημιουργήθηκαν χθες το βράδυ μετά από επίθεση, όπως είπε, αναρχικών στο Πολυτεχνείο και στη Θεσσαλονίκη.

Παρά τις αντιξοότητες, κατέληξε ο κ. Παπανικολάου, κρατήσαμε στο απόλυτο τις δυνάμεις μας και παραμένουμε για 24η χρονιά πρώτη δύναμη με διαφορά.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τους νεολαίους "για τον καλό αγώνα, την αγωνιστικότητα και το ήθος τους, αλλά και τη μεγάλη νίκη για 24η χρονιά".

Ο κ. Καραμανλής τους συνεχάρη επίσης γιατί, όπως είπε, αναδείχθηκαν μεταρρυθμιστική δύναμη στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και η Παιδεία, όπως είπε, χρειάζεται άνεμο μεταρρύθμισης.

Είναι σίγουρο, κατέληξε ο πρωθυπουργός, ότι και στους αγώνες που έρχονται θα είστε στην πρώτη γραμμή.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΟΝΝΕΔ από όπου απευθύνθηκε στους νεολαίους για να τους ευχηθεί καλή συνέχεια και καλή δύναμη, εξέφρασε δε την ικανοποίησή του για τα καινούργια γραφεία της οργάνωσης στην οδό Λυκούργου, τα οποία επισκέφθηκε ο ίδιος για πρώτη φορά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: