Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Η Ελλάδα στον τελικό...

Στον τελικό του 54ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision προκρίθηκε η Ελλάδα, με το Σάκη Ρουβά και το τραγούδι 'This Is Our Night'.

Η εμφάνιση του Σάκη Ρουβά, ο οποίος έδωσε πραγματικά τον καλύτερο εαυτό του και «έλαμπε» ολόκληρος στη σκηνή, ξεσήκωσε το Olympinski Arena, το οποίο ήταν κατάμεστο από κόσμο, ενώ στο χώρο βρίσκονταν και δεκάδες ελληνικές σημαίες.

Ωστόσο, τη στιγμή που ο τραγουδιστής και οι χορευτές ερμήνευαν το «This Is Our Night», ο σκηνοθέτης της βραδιάς φρόντισε ούτως ώστε οι τηλεθεατές να βλέπουν το στάδιο, τον κόσμο και γενικά το χώρο διεξαγωγής του διαγωνισμού, με αμέτρητα γενικά και μακρινά πλάνα και ελάχιστα κοντινά στην πραγματική εικόνα του ελληνικού τραγουδιού, το οποίο εκπροσωπήθηκε από το συγκεκριμένο καλλιτέχνη: Που ως γνωστόν όλοι θέλουν να βλέπουν από κοντά. Και όχι από μακριά.

Η βραδιά, όπως άλλωστε κάθε βραδιά Eurovision, σημαδεύτηκε από αρκετά απρόοπτα. Ο εκπρόσωπος της Νορβηγίας Alexander Rybak αναγκάστηκε να ολοκληρώσει την εμφάνισή του με σπασμένο βιολί, καθώς κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του τραγουδιού του, έσπασε μία από τις χορδές του βιολιού. Παρ' όλα αυτά δεν πτοήθηκε ούτε στο ελάχιστο και ερμήνευσε το τραγούδι του κανονικά.

Εξαιρετικά - ανέλπιστα θα έλεγε κανείς - καλό ήταν το τραγούδι της Μολδαβίας, το οποίο αναμένεται να γίνει μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του καλοκαιριού. Εξαιρετική ήταν και η εμφάνιση της Κύπρου με την 16χρονη Χριστίνα Μεταξά, που δυστυχώς δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό.

Χαρακτηριστικό είναι, δε, ότι κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, η Ελλάδα ήταν η τελευταία χώρα που ανακοινώθηκε. Πράγμα εντελώς τυχαίο, που όμως δημιούργησε τεράστια αγωνία στους φίλους της διοργάνωσης και ιδίως του Σάκη.

Οι υπόλοιπες χώρες που προκρίθηκαν είναι: Αζερμπαϊτζάν, Kροατία, Oυκρανία, Λιθουανία, Αλβανία, Μολδαβία, Δανία, Εσθονία και Νορβηγία.

Θα αναμετρηθούν με τη Γαλλία, την Αγγλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Ρωσία, την Τουρκία, τη Σουηδία, το Ισραήλ, την Πορτογαλία, τη Μάλτα, τη Φινλανδία, τη ΒοσνίαΕρζεγοβίνη, τη Ρουμανία, την Αρμενία και την Ισλανδία. Ο τελικός διεξάγεται το Σάββατο 16 Μαϊου.


Αυτές είναι οι 10 χώρες που περνούν στον τελικό:

Αζερμπαϊτζάν
Κροατία
Ουκρανία
Λιθουανία
Αλβανία
Μολδαβία
Δανία
Εσθονία
Νορβηγία
Ελλάδα

Μας το κράταγαν για το τέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: