Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ....ΠΩΛΗΣΗΣ ΝΗΣΙΟΥ

ag._nikΝέα προσπάθεια πώλησης του νησιού Άγιος Νικόλαος στη Μπούντβα του Μαυροβουνίου ξεκίνησε, καθώς η τράπεζα «Prva Banka» το πλειοψηφικό πακέτο της οποίας ανήκει στον Άτσο Τζουκάνοβιτς αδερφό του πρωθυπουργού της χώρας, Μίλο Τζουκάνοβιτς προχώρησε στην προκήρυξη δεύτερου διαγωνισμού για την πώληση τμήματος του νησιού με τιμή εκκίνησης 21 εκ. ευρώ.
Ο δημόσιος διαγωνισμός, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Νταν» του Μαυροβουνίου, θα διεξαχθεί στις 23 Μαϊου στα κεντρικό κτίριο της «Prva Banka» στη Μπούντβα.
Προς πώληση τίθενται 37 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα γης στο ομορφότερο τμήμα του νησιού, το οποίο είναι ιδιοκτησίας του αμφιλεγόμενου επιχειρηματία Στάνκο Σούμποτιτς, για τον οποίο η Σερβία έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης μέσω της Ιντερπόλ.

Οι συνεργάτες του Σούμποτιτς, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στις αρχές του 2009, όταν η τράπεζα προκήρυξε τον πρώτο διαγωνισμό για την πώληση του νησιού, το οποίο οι Μαυροβούνιοι αποκαλούν «Χαβάι», ενημέρωσαν την τράπεζα ότι ο Σούμποτιτς δεν είναι αντίθετος στην πώληση, καθώς δεν μπορεί να αποπληρώσει την πίστωση.
Όσοι ενδιαφέρονται για τον πλειστηριασμό πρέπει να καταθέσουν ως εγγύηση 100.000 ευρώ σε λογαριασμό της Prva Banka.
Το νησί Άγιος Νικόλαος έχει τρεις αμμώδεις ακτές μήκους 840 μέτρων και ο Στάνκο Σούμποτιτς αγόρασε το πιο ωραίο τμήμα του τον Απρίλιο του 2007 από το Σέρβο επιχειρηματία Νέναντ Τζόρτζεβιτς καταβάλλοντας το ποσό των 24 εκ. ευρώ.
Ενδιαφέρον για την αγορά της γης εκδήλωσε ο Ουκρανός μποξέρ Βλάντιμιρ Κλίτσκο στη διάρκεια συνάντησης με τον δήμαρχο της Ποντγκόριτσας Μίομιρ Μουγκόσα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια: