Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΙΑ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ


Το πρωί, ο κ. Κ.Καραμανλής κήρυξε τις διήμερες εργασίες του 4ου διεθνούς συνεδρίου που διοργανώνει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ.
Στον χαιρετισμό του έκανε λόγο για ψηφιακή επανάσταση σημειώνοντας ότι σήμερα η πληροφορία αποτελεί σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης και προόδου.
Παράλληλα, είπε, αποτελεί ένα ισχυρό πλεονέκτημα, το οποίο οφείλουμε να αξιοποιήσουμε για να πάει η χώρα μπροστά.
Μάλιστα αναφέρθηκε στα σημαντικά πλεονεκτήματα που παρέχει η ψηφιακή τεχνολογία στην τηλεϊατρική, στην παιδεία, στον πολιτισμό, στην επιχειρηματικότητα, αλλά και στην αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων όπως η μόλυνση του περιβάλλοντος η παράνομη μετανάστευση κ.α.
Ο κ.Καραμανλής, υπογράμμισε, επίσης, την πολιτική και τη στρατηγική της κυβέρνησης για τη διάδοση της ευρυζωνικότητας, λέγοντας ότι στόχος της πολιτείας είναι να δημιουργεί υποδομές και να μεριμνά ώστε αυτές να ωφελούν τους πολίτες.
Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός μίλησε για το μεγάλο έργο ανάπτυξης νέας γενιάς οπτικών ινών συνολικού προϋπολογισμού 2,1 δισ.ευρώ καθώς και στα εκατοντάδες μικρότερα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη διάδοση της ευρυζωνικότητας.
Είναι χαρακτηριστικό, είπε, ότι από διείσδυση μόλις 0,1% το 2004 σήμερα η χώρα μας βρίσκεται στο 13,4% και είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ευρυζωνικά χώρα στον κόσμο.
Η ευρυζωνικότητα δημιουργεί νέα δεδομένα και όποιος δεν εναρμονίζεται κινδυνεύει να μπει στο περιθώριο της ανάπτυξης τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Κ.Καραμανλής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: