Κυριακή 24 Μαΐου 2009

5η Αγωνιστική για τα play-offs σήμερα με τους Παναθηναϊκό & Α.Ε.Κ να κυνηγούν την πρωτιά που οδηγεί στα προκριματικά του Champins League


Ως ένα πολύ καλό τεστ για τον επικείμενο "τελικό" που θα ακολουθήσει, αντιμετωπίζουν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ τα παιχνίδια τους με ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ (21:15) και ΑΕΛ στο Αλκαζάρ (19:00) για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ.
Ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα αρχικά για να μην παρεξηγούμαστε. Δεν εννοούμε ότι οι άλλες δύο ομάδες θα παρουσιαστούν αδιάφορες, ωστόσο Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν τον πρώτο λόγο. Μόνο μία περίπτωση υπάρχει να κριθεί η πρώτη θέση των πλέι οφ από την Κυριακή. Να νικήσει ο Παναθηναϊκός τον ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ να ηττηθεί από την ΑΕΛ στη Λάρισα. Σ’ αυτήν την περίπτωση, οι πράσινοι αποσπώνται με τέσσερις βαθμούς και ετοιμάζονται για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Για να φτάσουμε πάντως στον «τελικό» πρέπει να γίνουν και τα παιχνίδια της Κυριακής. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ έχοντας στο νου του το άνετο 3-0 της κανονικής περιόδου. Ο Χενκ τεν Κάτε θα χρησιμοποιήσει και πάλι τους Ζιλμπέρτο Σίλβα και Σιμάο ενώ ποντάρει πολλά στην εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Γιώργος Καραγκούνης.

Ο ΠΑΟΚ γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν έχει ελπίδες, ωστόσο θα πολεμήσει μέσα στο γήπεδο για να αποδείξει ότι δεν έφτασε τυχαία στην 2η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Η ειδική βαθμολογία μέχρι στιγμής

Παναθηναϊκός 12
ΑΕΚ 11
ΠΑΟΚ 6
ΑΕΛ 0

Στη Λάρισα, η ΑΕΚ επιθυμεί να κάνει αυτό που έκαναν ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός στην ίδια πόλη. Να επικρατήσει της ΑΕΛ έτσι ώστε να αποκτήσει το δικαίωμα να διεκδικήσει την τελευταία αγωνιστική την προνομιούχο 2η θέση του πρωταθλήματος. Η ΑΕΛ, από την πλευρά της, θα ήθελε να μην κλείσει τα πλέι οφ χωρις καν πόντο στο ενεργητικό της γι’ αυτό θα προσπαθήσει για το καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: