Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Ευρωψηφοδέλτιο ΠΑ.ΣΟ.Κ

Ευρωλίστα «για την Ευρώπη και την Ελλάδα που θέλουμε» παρουσίασε ο Γ.Παπανδρέου

Ο Γ.Παπανδρέου παρουσίασε τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ για τις Ευρωεκλογές


Ο εκπροσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπακωνσταντίνου τέθηκε επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, τη σύνθεση του οποίου ο Γ.Παπανδρέου χαρακτήρισε ομάδα μάχης, νίκης και ελπίδας, με διπλό στόχο: «την Ευρώπη και την Ελλάδα που θέλουμε».

Παρουσιάζοντας ο ίδιος το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, στα γραφεία του Κινήματος στην Ιπποκράτους, ο Γ.Παπανδρέου έκανε λόγο για διπλή μάχη, τόσο για την Ευρώπη, όσο και για την Ελλάδα. Τόνισε, δε, ότι η σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου εκφράζει το διπλό αυτό στόχο.

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ είναι το πρώτο βήμα για τη νίκη στις ευρωεκλογές και εν συνεχεία για τη μάχη των εθνικών εκλογών, επισήμανε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε σταυροδρόμι και πρέπει να επιλέξουμε ή να συνεχίσουμε στον υφιστάμενο δρόμο των πολιτικών που κρύβουν τα προβλήματα και λειτουργούν υπέρ των λίγων, ή να αλλάξουμε πορεία, με πολιτικές που βάζουν πρώτα τον πολίτη, σέβονται το δημόσιο πλούτο και λειτουργούν προς το συμφέρον όλων.

Ο Γ.Παπανδρέου επισήμανε ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές αυτές έχουν οδηγήσει τόσο τη χώρα, όσο και την Ευρώπη σε αδιέξοδο, και έχουν συμβάλει στην οικονομική κρίση. Ειδικότερα, για την Ελλάδα, σημείωσε ότι ήταν ήδη «θαλασσοδαρμένη» όταν έφθασε η οικονομική κρίση.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην πολιτική κρίση, λέγοντας ότι η συγκάλυψη των σκανδάλων πλήττει την ποιότητα της Δημοκρατίας και οδηγεί τον πολίτη να αισθάνεται απόγνωση, απαξίωση, ανασφάλεια. Το ΠΑΣΟΚ έχει τη δύναμη να δώσει ελπίδα και να αλλάξει την κατάσταση, καθώς εκπροσωπεί τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης, της Ισότητας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Μαζί με το λαό θα αλλάξουμε τα πράγματα, μαζί με το λαό μπορούν να γίνουν ακόμη και θαύματα, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Δίνοντας το στίγμα του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές, σημείωσε ότι δεν πρόκειται για καταγραφή της κοινής γνώμης, για δημοσκόπηση, αλλά για απόφαση: Στις 7 Ιουνίου θα ψηφίσουμε για την Ευρώπη που θέλουμε, για το ρόλο της Ελλάδας μέσα σε αυτήν την Ευρώπη, για την Ελλάδα που θέλουμε.

Κρίνονται σημαντικά πράγματα, τόνισε ο Γ.Παπανδρέου, παρατηρώντας ότι με τους εκπρόσωπους μας στο Ευρωκοινοβούλιο καθορίζουμε το μέλλον μας, μέσα από τις αποφάσεις που λαμβάνονται στην Ευρώπη.

Πρέπει να τελειώνουμε με τις πολιτικές που μας οδήγησαν εδώ, υπογράμμισε και μεταξύ άλλων έκανε λόγο για ανάγκη αλλαγής στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δηλαδή του Ζ.Μ.Μπαρόζο -θέση που πρόσφατα εξέφρασε και ο Κ.Σημίτης.

O κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε του αποχωρήσαντες ευρωβουλευτές και ανακοίνωσε μια νέα πρωτοβουλία: Οι ευρωβουλευτές θα στεγαστούν σε ένα κοινό κτήριο, στην Αθήνα, μαζί με τις υπηρεσίες του ΠΑΣΟΚ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, διεθνών σχέσεων και για την Σοσιαλιστική Διεθνή, με στόχος τη διαρκή συμμετοχή όλων των υποψηφίων. Σε μηνιαία βάση οι 22 της ευρωομάδας θα βρίσκονται στις Βρυξέλλες για να συνδέσουν την περιφέρειά τους και τον κοινωνικό τους χώρο με τις διεργασίες και τις εξελίξεις στην ΕΕ.

Η σύνθεση του Ευρωψηφοδελτίου

Επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, η επιλογή του οποίου -όπως σημείωσε ο Γ.Παπανδρέου- σηματοδοτεί το δημοψηφισματικό χαρακτήρα αυτών των εκλογών και τη διάθεση να εργασθεί το ΠΑΣΟΚ για την έξοδο από την κρίση.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η βουλευτής Α' Αθήνας Συλβάνα Ράπτη και στην τρίτη θέση ο Σταύρος Λαμπρινίδης, υπεύθυνος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ευρωβουλευτών.

Αναλύτικότερα:

1. Γιώργος Παπακωνσταντίνου
2. Συλβάνα Ράπτη
3. Σταύρος Λαμπρινίδης
4. Χρυσούλα Σαατσόγλου - Παλιαδέλη, αρχαιολόγος
5. Γιώργος Σταυρακάκης, σεισμολόγος
6. Μαριλένα Κοππά, ευρωβουλευτής
7. Αννυ Ποδηματά, ευρωβουλευτής
8. Κρίτων Αρσένης, χωροτάκτης-οικονομολόγος
9. Σπύρος Δανέλλης, δήμαρχος Χερσονήσου
10. Δημήτρης Δρούτσας, διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Γ.Παπανδρέου
11. Πετρούλα Ντελεδήμου, πρόεδρος της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος
12. Λίνα Παπαδοπούλου, λέκτωρ συνταγματικού δικαίου
13. Συμεών Παλτσανιτίδης, πρόεδρος Ελλήνων Ολυμπιονικών με αναπηρία
14. Σταυρούλα Σαλουφάκου, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Αθήνας
15. Χρήστος Χατζηαντωνίου, αντιπρόεδρος ΓΕΣΑΣΕ
16. Σιμπέλ Μουσταφάογλου, αντινομάρχης Ροδόπης
17. Χρυσή Βιτσιλάκη, αντιπρύτανης του πανεπιστημίου Αιγαίου
18. Μαρία Καλτσά, αρχιτέκτονας
19. Κωνσταντίνος Τάτσης, μέλος Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ
20. Ρόνυ Φίλεβσκα, διδάκτωρ ιστορικός
21. Γιώργος Σωτηρέλλης, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και αντιπρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ
22. Δημήτρης Ασημακόπουλος, πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: