Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Αλαβάνος: Θετική η αναφορά Καραμανλή στην πρόταση μου

«H αναφορά στην πρότασή μου μπορεί να οδηγήσει σε θετική κατεύθυνση εφ’ όσον υπάρξει αυτοδέσμευση των κομμάτων, εφ’ όσον υπάρξει χρονοδιάγραμμα και εφ’ όσον βέβαια ανοίξει η Βουλή» δήλωσε ο Αλέκος Αλαβάνος μετά την δήλωση του πρωθυπουργού, σχετικά με σχεδιαζόμενες αλλαγές στον νόμο περί ευθύνης υπουργών και στη διερεύνηση θεμάτων διαφθοράς.

«Η πρωτοβουλία που πήραμε είναι ένα δείγμα γραφής. Δουλεύουμε στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Φ. Κουβέλη, με όλους τους βουλευτές, πάνω σ΄ αυτό το θέμα, όχι αναλισκόμενοι στη σκανδαλολογία, αλλά, αντίθετα, προτείνοντας θετικές διεξόδους, οι οποίες -πιστεύω- αναγνωρίζονται από την κοινωνία σήμερα, αλλά ελπίζω να αναγνωριστούν και απ΄ όλο τον πολιτικό κόσμο» δήλωσε ο κ. Αλαβάνος.

«Αυτό είναι μια μεγάλη αντίφαση. Κι αυτό επιτάσσει να ανοίξει άμεσα η Βουλή μετά τις ευρωεκλογές» τόνισε εξ’ άλλου ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται, ότι μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου για την Οικονομία, ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στις εργασίες της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και στον εκεί διάλογο. Συμπλήρωσε δε ότι και η πρόταση που είχε καταθέσει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, είναι υπό συζήτηση. Ο κ. Καραμανλής μίλησε για «γενναίες αλλαγές» στα ζητήματα αυτά, για τα οποία – όπως είπε – θα επιδιώξει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: