Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Ανησυχίες στους πολιτικούς αντιπάλους του Κ. Καραμανλή προκάλεσε η συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό "MEGA"

Το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται πολύ ικανοποιημένο από την συνέντευξη του πρωθυπουργού στο ΜΕΓΚΑ. Αφενός γιατί «απέδειξε την υπεροχή του έναντι του Γιώργου Παπανδρέου» και αφετέρου επειδή έδειξε τον παλιό καλό «τσαμπουκά» του, σε μια συγκυρία που κινδύνευε να καταλήξει όμηρος των δελφίνων και των εσωκομματικών συμβιβασμών. Στενοί συνεργάτες του εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα της χθεσινής συνέντευξης καταγράφονται ήδη στην συσπείρωση των οπαδών της ΝΔ.
Από την άλλη, κορυφαίοι υπουργοί, σε κατ΄ ιδίαν συνομιλίες τους, εκτιμούν ότι θα τον καταδιώκει στο εξής η άφεση αμαρτιών στους Βατοπαιδινούς και το έλλειμμα πειστικότητας στις απαντήσεις του σε μείζονα θέματα, όπως γιατί έκλεισε νύχτα η Βουλή.
Αναβρασμός στην κοινοβουλευτική ομάδα
Στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ επικρατεί αναβρασμός, καθώς έφτασε το μήνυμα ότι κανείς δεν θα πρέπει να αισθάνεται σίγουρος ότι θα συμπεριληφθεί στα επόμενα ψηφοδέλτια. Ανάστατοι είναι κυρίως όσοι έχουν εκδηλώσει συμπεριφορές που παραπέμπουν σε αντάρτικο, όσοι έχουν δημοσίως πιέσει για εξαίρεση των Βατοπαιδινών από τα ψηφοδέλτια, όσοι δημιουργούν αναταραχές μιλώντας εξ ονόματος διεκδικητών της ηγεσίας και όσοι έχουν πιαστεί στα πράσα να παραβαίνουν τους κανόνες της σεμνότητας και της ταπεινότητας.
Με αυτά τα δεδομένα, δεν θα πρέπει να νιώθουν και πολύ καλά ο Γ. Βουλγαράκης, ο Μ. Γιακουμάτος, ο Γ. Μανώλης, ο Θ. Γιαννόπουλος, η Κ. Παπακώστα, η Φ. Πατριανάκου, ο Γιαννέλλης και ασφαλώς ο Αρ. Παυλίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πέτρος Δούκας εμφανίζεται σε συνομιλητές του ανακουφισμένος, αλλά μάλλον είναι πρόωρο αυτό το συμπέρασμα γιατί από τα λεγόμενα του κ. Καραμανλή δεν προκύπτει ότι θα την γλιτώσουν όλοι οι Βατοπεδινοί. Ο κ. Δούκας και ο κ. Μπασιάκος μπορεί κάλλιστα να βγουν εκτός, ενώ ο κ. Κοντός φαίνεται ότι σώζεται και ο κ. Ρουσόπουλος είναι μία ξεχωριστή περίπτωση που θα κριθεί στη βάση και των δημοσκοπήσεων που θα γίνει στο Υπόλοιπο Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: