Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Στη "μάχη" σήμερα Παναθηναϊκός και ΑΕΚ για το Europa League

Σε θέση μάχης

Με τις αναμετρήσεις της πρώτης αγωνιστικής αρχίζει σήμερα η φάση των ομίλων στην νεοσύστατη διοργάνωση Γιουρόπα Λιγκ, που από εφέτος αντικαθιστά το κύπελλο UEFA. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Γαλατασαράι και θέλει την νίκη για να μπει «με το δεξί» στην διοργάνωση. Οι παίκτες του Χενκ Τεν Κάτε δείχνουν σε καλή κατάσταση, παραμένουν χωρίς βαθμολογικές απώλειες στο ελληνικό πρωτάθλημα και έχουν προβάδισμα απέναντι στην τουρκική ομάδα.

Από την πλευρά της, η Γαλατασαράι που επίσης έχει πολύ καλή παρουσία στο τουρκικό πρωτάθλημα, θα παραταχθεί στο ΟΑΚΑ με πρωταρχικό στόχο να μην ηττηθεί και να εκμεταλλευθεί τις αντεπιθέσεις που ενδεχομένως θα προκύψουν από την εξέλιξη του αγώνα. Παράλληλα, η ΑΕΚ έχει δύσκολο έργο καθώς φιλοξενείται από την Εβερτον. Οι Αγγλοι δεν έχουν ξεκινήσει καλά στην πρέμιερ λιγκ και στοχεύουν σε διάκριση στο Γιουρόπα Λιγκ, αφού είναι το φαβορί του ομίλου. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και αναμένεται να παρατάξει την Ενωση με στόχο να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα.

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα, ξεχωρίζουν οι αγώνες της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με την Αντερλεχτ, της Λιλ με την Βαλένθια, της Ραπίντ Βιένης με το Αμβούργο, της Φενερμπαχτσέ με την Τβέντε και της Νασιονάλ με την Βέρντερ Βρέμης.

Με το "δεξί" ο Ολυμπιακός

Υπό το βλέμμα του νέου προπονητή του Ζίκο, ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα του 8ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ στο γήπεδο Καραϊσκάκη νίκησε 1-0 την Αλκμααρ με γκολ του Τοροσίδη στο 79'.

Με υπηρεσιακό προπονητή τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και με ένα απρόοπτο της τελευταίας στιγμής, καθώς ο Ντιντιέ Ντομί τραυματίστηκε στο ζέσταμα, η πειραϊκή ομάδα μπήκε μουδιασμένα στο γήπεδο, με αποτέλεσμα στο πρώτο τέταρτο η Αλκμααρ να ελέγχει πλήρως τον αγώνα. Μάλιστα στο 9' έχασε σπουδαία ευκαιρία, όταν ο εκπληκτικός Ντεμπελέ μπήκε από δεξιά και γύρισε στον Μάρτενς, ο οποίος εξ επαφής σε κενή εστία έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Μετά το 20' ο Ολυμπιακός ισορρόπησε κάπως τα πράγματα, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι ουσιαστικό, αφού είχε σαφέστατο πρόβλημα ανάπτυξης και τον Ντιόγκο... εξαφανσιμένο. Ετσι απειλητικός φάνηκε μόνο στο 40', όταν ο δραστήριος Ζαϊρί σέντραρε και ο Βραζιλιάνος επιθετικός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Μοιραία το α' ημίχρονο έκλεισε χωρίς γκολ.

Σαφώς πιο βελτιωμένοι και με περισσότερο θάρρος μπήκαν οι «ερυθρόλευκοι» στην επανάληψη και στο 58' ο Ντουντού βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα από την περιοχή, αλλά σούταρε ψηλά άουτ. Με ένα σουτ του Ντα Σίλβα, που πέρασε μόλις άουτ, «απάντησε» και η Αλκμααρ στο 60'. Στη συνέχεια και πάλι ο Ολυμπιακός «κάθισε», παρ' όλα αυτά, στο 79' κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, όταν ο Ζαϊρί σέντραρε από δεξιά και ο Τοροσίδης με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Νικοπολίδης κράτησε το μηδέν στην άμυνα, όταν απέκρουσε με δυσκολία το σουτ του Ντεμπελέ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο και με τον Στολτίδη στο παιχνίδι για πρώτη φορά το 2009, ο Ολυμπιακός αμύνθηκε σωστά και πήρε την πολύτιμη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: