Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2009

Μήνυμα στην Τουρκία

view_2009-09-06t134548z_01_the02_rtrmdnp_3_greece-pollsΜήνυμα προς την Τουρκία ότι "πρέπει να κάνει πολλά πράγματα, περισσότερα απ' ό,τι έχει κάνει μέχρι σήμερα", έστειλε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
"Εάν με ρωτήσετε, αν θεωρώ ενθαρρυντική τη συμπεριφορά της Τουρκίας, ειδικά τον τελευταίο χρόνο, θα πω όχι", τόνισε χαρακτηριστικά ο Κ. Καραμανλής, επισημαίνοντας πως η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά είναι ξεκάθαρη.
"Εμείς έχουμε μια ξεκάθαρη πολιτική. Η στόχευση είναι η πλήρης εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και η ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας, υπό τον όρο ότι θα καλύψει και θα υιοθετήσει όλα τα προαπαιτούμενα",υπογράμμισε.

Και πρόσθεσε:

"Εγώ πιστεύω ότι αυτή είναι μια πολύ σωστή πολιτική που οδηγεί σε καθαρά μηνύματα. Την έχουμε πει σε όλους. Την έχουμε πει στους εταίρους μας. Την ξέρουν και οι γείτονές μας".
Ο Κώστας Καραμανλής δήλωσε ικανοποιημένος από το χειρισμό των εθνικών θεμάτων, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Έχω καταγράψει καλές επιδόσεις στα εθνικά θέματα".
Σε ό,τι αφορά τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με τους διαφαινόμενους ενδοιασμούς της νέας βουλγαρικής κυβέρνησης για την υλοποίησή του και τη στάση της Ρωσίας απέναντι σ' αυτή την εξέλιξη, ο Κώστας Καραμανλής, αφού υπενθύμισε ότι ένα κεντρικό κομμάτι της πολιτικής της παρούσας κυβέρνησης "ήταν να μετατραπεί η χώρα σε ενεργειακό κόμβο", εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το έργο θα προχωρήσει.
"Θεωρώ ότι η σημασία, η στρατηγική σημασία και η πολιτική βούληση να προχωρήσει αυτό το έργο υπάρχει απ' όλες τις πλευρές", τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: