Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

"ΤΑ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ"

aigaleoΤα διλήμματα που τίθενται στις ερχόμενες εκλογές ανάμεσα στην "υπευθυνότητα και τις θαρραλέες αποφάσεις" και την "ανευθυνότητα και τα ευχολόγια του ΠΑΣΟΚ" επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μιλώντας στους νέους, σε συγκέντρωση στο κλειστό γυμναστήριο του Αιγάλεω.
Ο πρωθυπουργός αφού τόνισε ότι έλαβε την απόφαση για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, σημείωσε ότι επέλεξε να ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία συναντώντας πρώτα τους νέους και τις νέες, τους οποίους κάλεσε να μην λείψει κανείς στις 4 Οκτωβρίου από την κάλπη.
«Διεκδικήστε το μέλλον δείξτε τη δύναμή σας, υψώστε τη φωνή σας» είπε ο κ. Καραμανλής και τους κάλεσε να επικοινωνήσουν το κεντρικό μήνυμα των εκλογών.
Είπε ότι ο ίδιος περιέγραψε τη δύσκολη πραγματικότητα στους πολίτες μακριά από ωραιοποιήσεις και αυταπάτες, λέγοντας ότι έχουμε μπροστά μας δύσκολα χρόνια και πρόσθεσε ότι γι' αυτό το λόγο στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε συγκεκριμένα και δύσκολα μέτρα.
«Η πολιτική μας είναι αναγκαία. Δεν είναι ευχάριστη. Στις δύσκολες ώρες πρέπει να κυριαρχεί η υπευθυνότητα με αναγκαίες αποφάσεις. Εδώ βρίσκεται η διαφορά μας από το ΠΑΣΟΚ» είπε ο κ. Καραμανλής προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «προτείνει μόνο ευχάριστα μέτρα και δίνει υποσχέσεις. Δεν έχει οικονομική πολιτική. Η ανευθυνότητα και τα ευχολόγια δεν συνιστούν πολιτική, είναι δημαγωγία και οδηγούν μόνο σε αδιέξοδο».
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο δίλημμα των εκλογών λέγοντας: «Αντιμετωπίζουμε την κρίση με συγκεκριμένα μέτρα, ή με ανευθυνότητες και ευχάριστες αοριστολογίες;» και πρόσθεσε ότι ο ίδιος ακολουθεί τον δρόμο της ευθύνης και των δύσκολων αποφάσεων.
Είπε επίσης ότι συμβολικά ξεκίνησε από το Αιγάλεω και την δυτική Αθήνα, και τόνισε ότι ξέρει πως δεν δόθηκαν λύσεις σε όλα τα προβλήματα. Αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο στην συγκεκριμένη περιοχή, στο Μετρό, στα πάρκα που έγιναν στο κλειστό γυμναστήριο κλπ.
«Ότι κι αν ψηφίσετε νέες και νέοι, θέλω να ξέρετε όλη την αλήθεια για την κατάσταση. Κρίνεται η προοπτική της χώρας και η ελπίδα για την επόμενη μέρα. Δεν μιλώ γενικά, για το δικό σας μέλλον μιλώ το οποίο δεν μπορεί να διακυβεύεται» τόνισε ο πρωθυπουργός.
Αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση στην Ευρώπη και τις επιπτώσεις της σε άλλες χώρες και είπε ότι η χώρα μας είναι σε καλύτερα επίπεδα από άλλες χώρες, τονίζοντας ότι η μεταρρυθμιστική στρατηγική που ακολούθησε η ΝΔ ήταν σε σωστή κατεύθυνση.
«Είμαστε υποχρεωμένοι να περιορίσουμε τις δαπάνες, να κερδίσουμε τον πόλεμο με τη φοροδιαφυγή και να κάνουμε διαρθρωτικές αλλαγές» είπε. Επανέλαβε ότι στόχευε να εξαντλήσει την τετραετία για να υλοποιήσει το πρόγραμμά του, αλλά χρειαζόταν ήπιο πολιτικό και κοινωνικό κλίμα και κατηγόρησε την αντιπολίτευση λέγοντας ότι επέδειξε στείρα αντίθεση και έναν επιπόλαιο λαϊκισμό.
«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ναρκοθέτησε οριστικά το αναγκαίο πολιτικό κλίμα με την απόφασή του να καταστρατηγήσει το σύνταγμα με τη θέση του «"δεν ψηφίζω τον Παπούλια για να εκβιάσω εκλογές". Αυτό θα δημιουργούσε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο με καταστροφικές συνέπειες. Η κυβέρνηση δεν θα είχε το χρόνο για να ολοκληρώσει το έργο της, οι κίνδυνοι για το μέλλον σας και την πατρίδα θα διογκώνονταν» είπε ο κ.Καραμανλής και πρόσθεσε:
«Η απόφαση ήταν δύσκολη αλλά δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη. Την επέβαλλε το εθνικό συμφέρον, όπως κάνω σε όλη την πολιτική διαδρομή. Η παράταξή μας πάντα έβαζε πάντα το εθνικό συμφέρον πάνω απ' όλα αυτό δεν παζαρεύεται».
Προειδοποίησε ότι ακολουθούν δυο δύσκολα χρόνια που χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε αγκυλώσεις να εφαρμοστούν δύσκολες και συγκεκριμένες πολιτικές.
«Τα ευχολόγια δεν πληρώνουν μισθούς, δεν αυξάνουν συντάξεις δεν μειώνουν ελλείμματα. Όλα τα κόμματα να πουν τα πράγματα με το όνομά τους» είπε ο πρωθυπουργός και αναρωτήθηκε:
«Περιορισμό στις δαπάνες ή έκρηξη ελλειμμάτων; Πάταξη φοροδιαφυγής ή αδικία σε βάρος αυτών που πληρώνουν; Ασφαλιστική μεταρρύθμιση ή χωρίς συντάξεις οι νέοι; Μέτρα για λαθρομετανάστευση ή ανοχή στους δουλεμπόρους; Οφείλουμε να εξηγήσουμε στους νέους που θα πάμε και πως θα πάμε» τόνισε ο πρωθυπουργός.
Κάλεσε τους νέους να μιλήσουν ανοιχτά για την πρότασή της ΝΔ να μην φοβηθούν την αλήθεια και όπως είπε οι αυταπάτες δεν ωφελούν κανέναν, εγκλωβίζουν τους πολίτες, καθηλώνουν το αύριο.
Τόνισε ακόμη ότι χωρίς τις αναγκαίες πολιτικές τα μέτρα που θα χρειαστούν σε λίγο καιρό, θα ήταν αβάσταχτα και η ΝΔ τολμά δύσκολες αποφάσεις που βγάζουν τη χώρα από την κρίση,
«Το κόμμα που ρωτά γιατί δεν τα κάνατε μέχρι τώρα δεν έκανε επί 20 χρόνια καμία διαρθρωτική αλλαγή και κληροδότησε στο τόπο τεράστιο έλλειμμα. Δεν μπορεί οι υπαίτιοι να παριστάνουν τους καταγγέλλοντες» είπε ο πρωθυπουργός.
Αναφέρθηκε στα μέτρα που πήρε για την κρίση μέχρι τώρα και είπε ότι οι Έλληνες έχουν και μνήμη και κρίση.
«Δεν υποσχόμαστε θαύματα για την ανεργία, αλλά ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που την πήραν από το 3% και την πήγαν στο 11%. Εμείς πετύχαμε μείωση και σταθεροποίηση, δημιουργήσαμε χιλιάδες θέσεις εργασίας» είπε ο κ. Καραμανλής και ανέφερε ότι απαιτούνται μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας, βαθιές τομές, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων κρίσιμα για οικονομία, απλοποίηση ίδρυσης επιχειρήσεων κλπ.
Αναφέρθηκε στο ασφαλιστικό και είπε ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι χρέος προς τη νέα γενιά. Δεν μπορεί να ισχύουν βαρέα και ανθυγιεινά από κατάλογο του περασμένου αιώνα, δεν μπορούν να υπάρχουν χιλιάδες αναπηρικές συντάξεις πέραν πάσης λογικής, ανέφερε.
Έκανε λόγο για ασφάλεια και τάξη στα πανεπιστήμια και στους δρόμους, ενώ για το άσυλο είπε ότι παρεξηγήθηκε και διαστρεβλώθηκε και κατέληξε συνώνυμο της βίας και ανομίας.
«Κάναμε βήματα, αλλά χρειάζεται να πάμε και θα πάμε πιο πέρα. Δεν μπορεί 30 άτομα να κλείνουν μια πόλη. Είναι απαράδεκτο να ταλαιπωρούν εκατομμύρια άλλους. Έχουμε άλλη άποψη και τη βούληση να δώσουμε λύση» είπε ο κ. Καραμανλής.
Τόνισε ακόμη ότι οι εύκολες και ευχάριστες λύσεις σε μεγάλα προβλήματα δεν βρέθηκαν πουθενά και πως όποιος νοιάζεται για τα προβλήματα του τόπου παίρνει δύσκολες αποφάσεις.
Απευθυνόμενος σε αυτούς που απείχαν στις ευρωεκλογές ή έριξαν ψήφο δυσαρέσκειας κατά της ΝΔ τους κάλεσε να σκεφτούν νηφάλια και να επιλέξουν με βάση το εθνικό συμφέρον.
«Μπορεί να τους πληγώσαμε. Κάναμε λάθη. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα πέρα από τα επιμέρους. Πρώτα το εθνικό συμφέρον. Ας μη βιάζεται κανένας να προκαταλάβει το αποτέλεσμα των εκλογών. Η μάχη για τις πιο κρίσιμες εκλογές από τη μεταπολίτευση, τώρα μόλις ξεκίνησε» είπε ο πρωθυπουργός και ζήτησε από τους νέους να είναι στην πρωτοπορία και να μην πάει καμία ψήφος χαμένη, αλλά να γίνει αγώνας πόρτα-πόρτα.
«Δεν θα δώσω παρά μια υπόσχεση. Είμαι και θα είμαι στην πρώτη γραμμή του αγώνα να παλεύω για τις προσδοκίες σας να μάχομαι για τα κοινά μας οράματα» τόνισε ο πρωθυπουργός και έκλεισε την ομιλία του, λέγοντας απευθυνόμενος στους νέους: «Δείξτε τους πως γίνονται και πως κερδίζονται οι μάχες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: