Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Ιστορική εμφάνιση ο ΑΠΟΕΛ- Ισοπαλία με Ατλέτικο Μαδρίτης


Μεγάλη εμφάνιση και μεγάλο αποτέλεσμα σε μια δύσκολη έδρα για τον ΑΠΟΕΛ. Οι πρωταθλητές Κύπρου πήραν το 0-0 και ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στην παρθενική τους εμφάνιση σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ. Μοιραίος παίκτης ο Χαραλαμπίδης, ο οποίος έχασε δύο ευκαιρίες για να χαρίσει στην ομάδα του το διπλό.
ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Οποιος ήταν απαισιόδοξος πριν την έναρξη του αγώνα του ΑΠΟΕΛ στη Μαδρίτη, πήγε στον… κουβά, αφού στο πρώτο μέρος οι πρωταθλητές Κύπρου στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και κατάφεραν να οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το 0-0.

Μπορεί οι της Ατλέτικο να είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, κάτι λογικό αφού θεωρητικά είναι καλύτερη ομάδα ενώ είχαν και το πλεονέκτημα της έδρας, ωστόσο ο Χιώτης ήταν εκεί κάθε φορά που παρουσιάστηκε κάποιος κίνδυνος, ενώ η άμυνα ήταν οργανωμένη και με σωστή λειτουργία ώστε να μη χρειαστεί να περάσει πολλές δύσκολες στιγμές. Μάλιστα, οι Κύπριοι δεν παρατάχθηκαν στο Βιθέντε Καλντερόν με μοναδικό στόχο να παίξουν άμυνα, αλλά βγήκαν και μπροστά και φώναξαν παρών και στην επίθεση.

Δύο ήταν οι φορές που ο Κώστας Χαραλαμπίδης βρέθηκε σε θέση βολής, μία σε κάθε ημίχρονο, αλλά και τις δύο απώλεσε την ευκαιρία να παγώσει τους Ισπανούς και να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.

Ηταν αναμενόμενο στην επανάληψη οι γηπεδούχοι να βγουν κατά κύματα μπροστά και να ψάξουν το γκολ, αλλά είτε ο Χιώτης είτε η κυπριακή άμυνα ήταν εκεί και απομάκρυνε κάθε υποψία φάσης. Μάλιστα, ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων ήταν εξαιρετικός στις περιπτώσεις που χρειάστηκε να απλώσει τα χέρια του για να κρατήσει το μηδέν, όπως στις καθυστερήσεις σε σουτ του Μάξι Ροντρίγκεζ.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Το συγκρότημα του Γιοβάνοβιτς έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του. Μετά τα πρώτα λεπτά πίεσης των Ισπανών, στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τα πατήματά τους και έβγαλαν στο γήπεδο αυτά που είχαν σχεδιάσει. Το κυριότερο; Μετέφεραν το άγχος στους Μαδριλένους.

MVP:

Είναι κρίμα να ξεχωρίσουμε κάποιον μετά από μια τέτοια εμφάνιση του ΑΠΟΕΛ. Μπράβο σε όλους.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης για τον απλούστατο λόγο πως έχασε την ευκαιρία να γίνει ο ήρωας του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: