Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Κ. Καραμανλής: "Συστράτευση..."

karkarmegaraΣε συστράτευση και συμμετοχή στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, κάλεσε τους πολίτες ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στα Μέγαρα. "Στις 4 Οκτωβρίου να μη λείψει κανένας" είπε απευθυνόμενος στους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι η κρίσιμη παράμετρος της νίκης.
"Η συστράτευση προχωρά, η συσπείρωση εντείνεται και νικητές θα είμαστε και πάλι εμείς" ανέφερε και απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που τον Ιούλιο επέλεξαν αποχή ή ψήφο διαμαρτυρίας, όπως είπε, αναγνώρισε ότι έγιναν λάθη και παραλείψεις, αλλά παράλληλα επισήμανε ότι πάνω από όλα ήταν και θα είναι το συμφέρον του τόπου.
Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ είπε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαστρεβλώνει τα πράγματα και κατασκευάζει πλασματικές εικόνες. "Επιδίδονται σε αοριστολογίες, μοιράζουν ακάλυπτες υποσχέσεις, προτείνουν επικίνδυνες συνταγές" συνέχισε, προσθέτοντας πως όταν ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ περιορίζεται σε υποτυπώδεις γενικόλογες αναφορές, οι πολίτες οφείλουν να διερωτώνται όχι για αυτά που λέει, αλλά για αυτά που κρύβει.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι το δίλημμα για όλους είναι αν επιλέγουμε να προχωρήσουμε με σιγουριά και ξεκάθαρο σχέδιο ή να αφήσουμε τη χώρα στους κινδύνους της ανευθυνότητας και της απουσίας οποιουδήποτε σχεδίου.
Ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι το χρέος του 1981 ήταν κάτω από τα 2 δισ. ευρώ και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ το παρέδωσαν το 2004 εκατό φορές πιο πάνω. Σημείωσε ότι η ανεργία σήμερα βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα από εκείνα του 2004 και πως αυτό "δεν μπορεί να το προσπερνά το ΠΑΣΟΚ, δεν το συμφέρει βέβαια, είναι όμως η αλήθεια".
Επιπρόσθετα είπε ότι κανένας δεν μπορεί να ξεχνά πως μέχρι να ξεσπάσει η κρίση είχαμε βελτίωση σε όλους τους οικονομικούς δείκτες, σταθερή μείωση της ανεργίας, χειροπιαστά αποτελέσματα στην οικονομία και την κοινωνία. Ανέφερε ότι σε όλη εκείνη την περίοδο το ΠΑΣΟΚ αντιδρούσε με ένα όχι σε όλα και έκανε πως δεν έβλεπε καμία κρίση, με τον ισχυρισμό ότι όλα ήταν πρόφαση και άλλοθι της κυβέρνησης.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι ανάγκη να πάρουμε τώρα και όχι αύριο, όλα τα αναγκαία μέτρα και να μην αφήσουμε τη χώρα να εγκλωβιστεί σε περιπέτειες. "Αν πιστέψουμε ότι με ευχάριστες συνταγές αντιμετωπίζονται δύσκολες καταστάσεις, οι συνέπειες θα είναι δυσβάστακτες για όλους" συμπλήρωσε.
Ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε λεπτομερώς σε όλα τα δημόσια έργα που έχει προχωρήσει και έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση στη δυτική Αττική, ενώ επισήμανε πως είναι απόφασή του να προχωρήσει σε αλλαγή των ρυθμίσεων που αφορούν στο πανεπιστημιακό άσυλο, ώστε ο θεσμός αυτός να μην ταυτίζεται με την παρανομία, την αυθαιρεσία και το έγκλημα. Επίσης, είπε, ότι δεν μπορεί λίγες δεκάδες άνθρωποι να κλείνουν κάθε μέρα τους δρόμους και δεσμεύτηκε ότι αυτή η κατάσταση δεν θα συνεχιστεί.
Παράλληλα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση σέβεται τα δικαιώματα των μεταναστών που εργάζονται νόμιμα στη χώρα μας και επιδιώκει την κοινωνική τους ενσωμάτωση. "Όχι, όμως στα ανεξέλεγκτα κύματα μη νόμιμης μετανάστευσης, όχι στους σύγχρονους δουλεμπόρους", πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: