Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Κ. Καραμανλής:"Μόνο μου μέλημα η Ελλάδα και οι Έλληνες"

"Μόνο μου μέλημα η Ελλάδα και οι Έλληνες"

Στις Βρυξέλλες, θα βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός, προκειμένου να συμμετάσχει στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Μετά το δείπνο εργασίας των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, στις 19:00, ο κ. Καραμανλής θα προβεί σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ. Νωρίτερα, ο κ.Κ.Καραμανλής θα μιλήσει σε εκδήλωση της ομογένειας στο ξενοδοχείο "Κράουν Πλάζα".

Να παλέψουν για τη νίκη με πάθος με ψυχή και με πίστη κάλεσε τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά την ομιλία του χθες στην ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας των Σερρών.

"Η εμπιστοσύνη σας με δεσμεύει. Η στήριξή σας μου δίνει δύναμη. Η κινητοποίησή σας είναι μήνυμα νίκης" είπε ο Κώστας Καραμανλής και σήμανε προσκλητήριο ενόψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου λέγοντας : "Κανένας να μη λείψει από τον αγώνα αυτό. Κανένας να μη λείψει από τις εκλογές. Καμιά ψήφος να μην πάει χαμένη. Η νίκη εξαρτάται από εμάς. Η νίκη είναι ζήτημα πίστης και ψυχής είναι στα χέρια μας".

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι εξαγγέλλει δαπάνες δισεκατομμυρίων που οδηγούν σε ανεξέλεγκτη διόγκωση του ελλείμματος και του χρέους. Μοιράζει υποσχέσεις που είναι πέρα από τα όρια αντοχής της οικονομίας, πέφτει σε αντιφάσεις που αποδεικνύουν απόλυτη αναξιοπιστία. Ταυτόχρονα επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει την τόλμη να αποκαλύψει τα σκληρά μέτρα τα οποία θα έπαιρνε εάν γινόταν κυβέρνηση. "Δεν λέει τίποτε συγκεκριμένο για τη δημοσιονομική εξυγίανση. Το μόνο που υπονοεί το δήθεν σχέδιό του είναι ο ανεξέλεγκτος δανεισμός και στη συνέχεια η δραματική αύξηση των φόρων που θα καταστεί αναπόφευκτη. Το ΠΑΣΟΚ υπόσχεται καταστάσεις που δεν μπορεί να τις αντέξει ο τόπος", είπε.

Σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ ο Κ. Καραμανλής είπε ότι η Νέα Δημοκρατία παραμένει σταθερά στο δρόμο της ευθύνης. "Προσωπικά αισθάνομαι βαρύ το χρέος απέναντι στο παρόν και στο αύριο της πατρίδας μας", δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: "Η σκέψη μου και η έγνοια μου το μόνο μέλημά μου είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες. Είναι το εθνικό συμφέρον. Αυτό έκανα σε ολόκληρη την πολιτική διαδρομή μου αυτό κάνω και τώρα αυτό θα κάνω πάντα".

Ο κ. Καραμανλής είπε ότι το ΠΑΣΟΚ υπόσχεται να κάνει την Ελλάδα "Δανία του νότου" αλλά αγνοεί προφανώς ακόμη και τα στοιχειώδη, διότι τα χαρακτηριστικά της ελληνικής οικονομίας δεν μοιάζουν σε τίποτα με εκείνα της Δανίας. Η αλήθεια για όλα όσα υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ είναι ότι ο λογαριασμός θα πήγαινε στα ασθενέστερα και μεσαία εισοδήματα. Θα υποθηκευόταν η ευημερία της σημερινής της αυριανής αλλά και της μεθεπόμενης γενιάς.

"Το ΠΑΣΟΚ υπόσχεται τα πάντα στους πάντες. Δεν λέει όμως τίποτα συγκεκριμένο. Εμείς δεσμευόμαστε ότι από το 2011 η ελληνική οικονομία θα έχει τραβήξει το δρόμο της σίγουρης, της ασφαλούς, της στέρεης ανάπτυξης", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Καραμανλής άσκησε κριτική στα όσα είπε ο κ. Παπανδρέου για τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και σημείωσε: "Απορρίπτουμε όσα ισχυρίζεται ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη - η άποψή του ότι ο αγωγός αυτός υπηρετεί τάχα τα συμφέροντα της ρωσικής πλευράς είναι ακατανόητη και περίεργη. Ένα είναι βέβαιο πλήττει τα συμφέροντα του τόπου".

Κάλεσε επίσης το ΠΑΣΟΚ να διευκρινίσει τα μισόλογα που λέει τελευταία σε ότι αφορά το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και απηύθυνε μήνυμα προς την ηγεσία των Σκοπίων λέγοντας ότι κανένας δεν μπορεί να δώσει συγχωροχάρτι στους εθνικιστές τους . "Θέλουμε σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με όλους. Εάν η ηγεσία των Σκοπίων επιλέγει πράγματι τους ευρωατλαντικούς θεσμούς ένα έχει να κάνει" και εξήγησε: "να κοιτάξει στο χάρτη των αρχών και των αξιών της Ευρώπης να βρει το δρόμο που οδηγεί σε σχέσεις καλής γειτονίας. Να αποκτήσει διαβατήριο με πλήρη και οριστικά στοιχεία. Άλλοι δρόμοι δεν υπάρχουν άλλα διαβατήρια δεν γίνονται δεκτά. Στην υπόθεση αυτή τραβήξαμε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές και από αυτές τις γραμμές δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω".

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα του Ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών και κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι εγείρει ανατρεπτικές προϋποθέσεις. "Πρότεινα από το βήμα της ΔΕΘ να γίνει δημόσιος πολιτικός διάλογος, όχι μόνο με το σύνολο των πολιτικών αρχηγών αλλά και χωριστά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι βέβαια τουλάχιστον αλαζονικό να ορίσει μόνος τις ημερομηνίες αδιαφορώντας για τις υποχρεώσεις όλων των άλλων πολιτικών αρχηγών. Προσωπικά είμαι έτοιμος να τροποποιήσω το πρόγραμμά μου για να δοθεί στους πολίτες η δυνατότητα να ακούσουν να κρίνουν, να αποφασίσουν. Οφείλει όμως και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ να σταματήσει την έγερση ανατρεπτικών προϋποθέσεων. Το θέμα δεν κλείνει, ο διάλογος πρέπει να γίνει", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

Στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός έδωσε προσωπικό τόνο στη συγκέντρωση των Σερρών διότι έγινε στη γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος εμπνεύστηκε την Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Ειδική αναφορά έκανε επίσης στα έργα που έγιναν ή γίνονται στην Βόρειο Ελλάδα, λέγοντας: "Από το 2004 μέχρι σήμερα, στις Σέρρες, στην Κεντρική Μακεδονία, στη Βόρεια Ελλάδα, το τοπίο αλλάζει μέρα με τη μέρα. Η απορροφητικότητα κοινοτικών πόρων, από το 15% που ήταν το 2004, έχει ξεπεράσει το 115%. Ξαναβάλαμε την, έως τότε, ξεχασμένη Περιφέρεια στο Χάρτη της Ανάπτυξης. Κατευθύνουμε το 80% των κοινοτικών πόρων της νέας Προγραμματικής περιόδου εκτός Αττικής. Από αυτά, τα 4,8 δισ. έρχονται εδώ, στην Κεντρική Μακεδονία" και ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Στο διάστημα που πέρασε, ολοκληρώσαμε εδώ, στη Βόρειο Ελλάδα, το μεγαλύτερο έργο όλων των εποχών. Η Εγνατία Οδός, ένας υπερσύγχρονος άξονας, συνδέει, ήδη, την Ανατολή με τη Δύση και φέρνει, με τους κάθετους άξονές του, πιο κοντά τους Βόρειους γείτονές μας.

Εδώ, στις Σέρρες, ο κάθετος άξονας «Δερβένι - Προμαχώνας» προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, ενώ συνεχίζονται δεκάδες άλλα έργα.

Εκπονούνται, ακόμη, μελέτες για τον άξονα Σέρρες - Μεσοράχη - Καβάλα, καθώς και για τον άξονα Δράμας - Αμφίπολης.

Από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων χρηματοδοτήθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία πάνω από 2.000 έργα, 2 δις ευρώ.

Από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ», δόθηκαν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας, σχεδόν 400 εκ. ευρώ για τη χρηματοδότηση 2.500 έργων. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών παίρνει εφέτος 4,5 φορές περισσότερους πόρους, απ’ ό,τι το 2004.

Εκσυγχρονίζεται το περιφερειακό και τοπικό οδικό δίκτυο.

Παραδόθηκαν ή υλοποιούνται έργα σε 740 χιλιόμετρα των οδικών αξόνων. - Μεσοράχης - Αμφίπολης, Ροδολίβους - Μυρίνης, Νέας Τυρολόης - Άνω Μητρουσίου, Νέας Πέτρας - Δραβίσκου, Σερρών - Νέου Σκοπού, Ζευγολατιού - Λιθότοπου.

Από τα έργα στο χώρο της Εκπαίδευσης, σημειώνω: Τα νέα κτίρια για το ΤΕΙ και το Δημοτικό σχολείο στην πόλη, το ΤΕΕ στο Σιδηρόκαστρο, τις επεκτάσεις και τις αναπλάσεις σε δεκάδες σχολεία.

Εκσυγχρονίστηκαν και εξοπλίστηκαν 13 νοσοκομεία και 3200 κλίνες. Έκλεισαν 500 από τις 540 ανεξέλεγκτες χωματερές και δημιουργήθηκαν ΧΥΤΑ. Έγιναν εκτεταμένα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, ειδικά εδώ στην πόλη των Σερρών. Προετοιμάζεται η εγκατάσταση της Εταιρίας Παροχής Αερίου στις Σέρρες".

Τέλος επισήμανε ότι: "προχωρούν τα έργα για την Περιβαλλοντική Προστασία στις λίμνες Κορώνεια και Βόλβη. Ολοκληρώθηκαν τα έργα στο φράγμα της Κερκίνης και στο αλιευτικό καταφύγιο της Αμφίπολης. Προχωρούν τα αρδευτικά έργα στο Αδελφικό και το Σκουτάρι, ενώ ξεκινά το μεγάλο έργο στη Φυλλίδα. Εδώ στις Σέρρες ενισχύθηκαν πάνω από 600 νέοι αγρότες και περισσότερες από 540 γεωργικές επενδύσεις. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» ενισχύθηκαν πάνω από 250 επιχειρήσεις, για επενδύσεις που ξεπερνούν τα 150 εκ. ευρώ. Δόθηκαν από το ΤΕΜΠΜΕ σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις πάνω από 600 δάνεια (50 εκ. ευρώ) που διασφαλίζουν περισσότερες από 1.600 θέσεις εργασίας. Δόθηκαν από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας 1.100 δάνεια και επιδοτείται το ενοίκιο 600 οικογενειών.

Παρά τη δυσμενή διεθνή συγκυρία, η εθνική στρατηγική για την ελληνική Περιφέρεια συνεχίζεται εντατικά. Στις αόριστες υποσχέσεις των άλλων, απαντούμε με το χειροπιαστό έργο μας. Απαντούμε με έργο ευθύνης και προοπτικής".

Δεν υπάρχουν σχόλια: