Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2009

"ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΥΦΙΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΦΟΡΟΙ"

karirakleio Σφοδρή "επίθεση" στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε από το Ηράκλειο απόψε Κυριακή ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας. Οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ, είπε, σημαίνουν περιπέτεια, περιπέτεια που κοστίζει ακριβά, αυτό δεν πρέπει να τα ξεχνάμε.
Επίσης ο Κ. Καραμανλής επιτέθηκε στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ για την άρνησή του σε ένα δεύτερο διάλογο κατηγορώντας τον ότι "επενδύει στο σκοτάδι της ασάφειας και όχι στο φως των καθαρών θέσεων". Παράλληλα ο κ. Καραμανλής έθεσε το δίλημμα υπευθυνότητα ή ανευθυνότητα τονίζοντας ότι "πίσω από τις κούφιες υποσχέσεις κρύβονται μεγάλοι φόροι", προσθέτοντας ακόμη ότι μπορούμε "να τα καταφέρουμε φθάνει να βάλουμε πλάτη". Ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για κούφιες ελπίδες του ΠΑΣΟΚ πάνω σε κινούμενη άμμο.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Κρήτη, απαντώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι και θα είναι κοντά στην Κρήτη.
Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Καραμανλής ζήτησε από τους συγκεντρωμένους "να κρατήσουμε τα λάβαρα των κοινών μας αγώνων και αξιών μας", όπως είπε. Η συμμετοχή αυτή είναι απόφαση εμπιστοσύνης. Η εμπιστοσύνη αυτή είναι η μεγάλη μου δύναμη, η μοναδική μου δύναμη, ανέφερε. Στείλτε το μήνυμά σας παντού, είπε. Αυτός ο αγώνας αφορά το μέλλον της πατρίδας μας, το μέλλον των παιδιών μας. Συστρατευόμαστε, δυναμώνουμε, συσπειρωνόμαστε. Έτσι κερδίζονται οι αγώνες, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στην άρνηση του Γ. Παπανδρέου για δεύτερη τηλεμαχία λέγοντας ότι "την ζητήσαμε διότι επιβάλλεται η ενημέρωση του πολίτη που έχει κενά". Όπως είπε ο κ. Καραμανλής, η άρνηση του αργηχού του ΠΑΣΟΚ έχει ένα στόχο, να μην δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα των πολιτών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι κρύβεται πίσω από την ασάφεια.
Ακολούθως ο κ. Καραμανλής έθεσε μια σειρά ερωτημάτων για το που θα βρει ο Γ. Παπανδρέου αυτά τα οποία υπόσχεται και πρόσθεσε "επενδύει στο σκοτάδι της ασάφειας και όχι στο φως των καθαρών θέσεων".
Απευθυνόμενος στους πολίτες τόνισε ότι τα μεγάλα και σπουδαία δεν χαρίζονται αλλά κατακτώνται και μίλησε για συμφωνία ξεκάθαρη και για την αλήθεια την οποία ο ίδιος λέει στους πολίτες. "Μπορούμε να τα καταφέρουμε φτάνει να βάλουμε όλοι πλάτη", επισήμανε.
Αμέσως μετά ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο σχέδιο του εξόδου από την κρίση, αναπτύσσοντας αναλυτικά τους τρεις άξονες του και πρόσθεσε: "στις 5 του Οκτώβρη ξεκινάμε με νέα ορμή, με πίστη στην πατρίδα μας και στις δυνατότητες των Ελλήνων".
Ο κ. Καραμανλής αμέσως μετά απάντησε με συγκεκριμένα στοιχεία για το τί έγινε τα τελευταία πέντε χρόνια στην Κρήτη, τονίζοντας ότι έγινε σημαντικό έργο και αναφέροντας ότι τολμούμε τη σύγκριση σε όλους τους τομείς, σε όλες τις περιφέρειες της χώρας ό,τι και αν λέει η προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ.
Όπως είπε ο κ.Καραμανλής, οι πόροι που διατέθηκαν για την ανάπτυξη της Κρήτης τα τελευταία πέντε χρόνια ξεπέρασαν τα δύο δις ευρώ και έγιναν πάνω από τεσσερισήμισι χιλιάδες μικρά και μεγάλα έργα.
Δημοπρατήθηκε το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι που μαζί με τις οδικές του συνδέσεις φτάνει το ένα δις ευρώ. Την ίδια ώρα γίνονται έργα αναβάθμισης στα αεροδρόμια του νησιού. Επίσης, τόνισε πως κατασκευάζονται νέοι οδικοί άξονες και βελτιώνονται οι υφιστάμενοι με έργα που ξεπερνούν τα 680 εκατομμύρια ευρώ.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που γίνονται στον βόρειο οδικό άξονα, στα έργα του νότιου οδικού άξονα, ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, στους τρεις κάθετους άξονες που γίνονται πράξεις και ήταν αίτημα 40 χρόνων και επισημαίνοντας ότι δύο από αυτούς έχουν ήδη ολοκληρωθεί.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον άξονα που συνδέει το Ηράκλειο με την Μεσαρά και τα έργα που γίνονται, τα οποία ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Αμέσως μετά αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις στα λιμάνια του Ηρακλείου, της Σούδας, της Σητείας και του Ρεθύμνου, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του σπάνιου φυσικού πλούτου της Κρήτης με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, φραγμάτων -όπως το φράγμα Αποσελέμι- και μια σειρά άλλων.
Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στο κλείσιμο των χωματερών και στην πλήρη αποκατάσταση του Κουρουπητού, που τόσο είχε εκθέσει τη χώρα μας στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ, όπως είπε.
Αναφέρθηκε ακόμα στον προγραμματισμό νέων έργων προστασίας του περιβάλλοντος ενώ για το ενεργειακό τόνισε ότι κατασκευάστηκαν δύο μονάδες του Αθερινόλακου και προγραμματίστηκε νέα μονάδα με συνολικές επενδύσεις 335 εκατομμυρίων ευρώ.
Επίσης είπε ότι αποφασίστηκε η δημιουργία στην Κορακιά ενός από τα μεγαλύτερα ενεργειακά κέντρα της χώρας, το κόστος του οποίου φθάνει 1,2 δις και θα καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της Κρήτης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Καραμανλής στους τομείς της Παιδείας και του Πολιτισμού, στη στήριξη της επιχειρηματικότητας καθώς και στη στήριξη προς τους αμπελουργούς με την δίκαιη λύση, όπως ανέφερε, μετά τις πρόσφατες ζημιές στα σταφύλια. Η κακοποίηση της πραγματικότητας ,ανέφερε, δεν περνά. Η προπαγάνδα δεν πιάνει τόπο. Η κυβέρνηση αυτή ήταν και θα είναι κοντά στην Κρήτη.
Ακολούθως ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ μοιράζει εξωπραγματικές υποσχέσεις τονίζοντας ότι πίσω από τις κούφιες αυτές υποσχέσεις κρύβονται μεγάλοι φόροι. Πού θα βρουν πάνω από 20 δις, από ποιον θα τα πάρουν και έως πού θα φτάσουν οι φόροι; Έως πού θα φτάσουν τα χρέη διερωτήθηκε. Το ΠΑΣΟΚ ,είπε, μιλάει για ένα δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα δεν λέει όμως ούτε πιο είναι το δίκαιο, ούτε ποιο το άδικο. Θα καταργούσε τον ασφαλιστικό νόμο που τόσο λυσσαλέα πολέμησε; Θα διασπούσε και πάλι τα ταμεία; Θα εξίσωνε τα όρια ηλικίας στο δημόσιο; διερωτήθηκε ο κ. Καραμανλής. Το ΠΑΣΟΚ ,πρόσθεσε, προσπαθεί να ισοπεδώσει τα πάντα. Προσπαθεί να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα της πολιτικής μας και αυτό γιατί φοβάται την πραγματική σύγκριση. Η αλήθεια είναι δεν έχει κανένα σχέδιο, καμιά συγκεκριμένη πρόταση, είπε ο πρωθυπουργός. Και πρόσθεσε εάν η χώρα αφεθεί στα ευχολόγια η κρίση θα παρασύρει την οικονομία. Εάν η χώρα αφεθεί σε έκθέση ιδεών το κόστος για κάθε οικογένεια, για κάθε εργαζόμενο, για κάθε νέο θα είναι πολύ μεγάλο. Η οικονομία μας, ανέφερε, θα βρεθεί σε περιπέτεια. Το συμπέρασμα είναι ένα: οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ σημαίνουν περιπέτεια, περιπέτεια που κοστίζει ακριβά και αυτό δεν πρέπει να συμβεί. Όλοι μαζί να μην το αφήσουμε να συμβεί, είπε.
Καταλήγοντας ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι στις 4 του Οκτώβρη αποφασίζετε εσείς, κρίνετε ποιος έχει ρεαλιστικό σχέδιο. Αποφασίζετε για το ποιος είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την διεθνή κρίση. Επιλέγετε ποιος πραγματικά εξασφαλίζει την ελπίδα, είπε. Αυτοί κρύβουν τα χαρτιά τους, εμείς τα ανοίγουμε με ειλικρίνεια στους πολίτες.
Τέλος, κάλεσε τους πολίτες την επόμενη Κυριακή να μην λείψει κανείς από τις κάλπες, λέγοντας ότι ο αγώνας είναι κοινός, είναι αγώνας για τον τόπο, την ασφάλεια και την προοπτική όλων. Στο αγώνα αυτό ανέφερε, πάμε όλοι και όλες μαζί. Όλοι παρόντες, όλες παρούσες.
Η νίκη είναι στα δικά μας χέρια, κατέληξε ο κ. Καραμανλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: