Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Μονόδρομος η νίκη για την Εθνική μας

Κρίσιμος αγώνας

Με μοναδικό στόχο την νίκη που θα την κρατήσει «ζωντανή» στην μάχη της πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ 2010, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, φιλοξενείται σήμερα από την -βαθμολογικά αδιάφορη- Μολδαβία.

Ο Οτο Ρεχάγκελ μπορεί να υπολογίζει στον Γιώργο Καραγκούνη, ο οποίος αναμένεται να συμπεριληφθεί στην αρχική 11αδα, ενώ ο Γερμανός τεχνικός φαίνεται πως θα παρατάξει την ομάδα με 4-3-3 προκειμένου να φτάσει γρήγορα στο γκολ και να αποκτήσει προβάδισμα για την νίκη.

Παράλληλα, η Λετονία θα υποδεχθεί την Ελβετία, σε μία αναμέτρηση που θα κρίνει πολλά στον όμιλο. Οι γηπεδούχοι διεκδικούν την πρόκριση στα τελικά της κορυφαίας διοργάνωσης και θα επιδιώξουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς, έτσι ώστε να πιάσουν τους Ελβετούς -και πιθανότατα την Ελλάδα- στην πρώτη θέση. Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Οτμαρ Χίτσφελντ -με ανεβασμένη ψυχολογία μετά το 2-0 επί της Ελλάδας- θα παραταχθούν με πρωταρχικό στόχο να μην ηττηθούν, έτσι ώστε να παραμείνουν επικεφαλής του ομίλου.

Στον τρίτο αγώνα της ημέρας για τον 2ο όμιλο, το Ισραήλ φιλοξενεί το Λουξεμβούργο, σε μία αναμέτρηση χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα, ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις της Ουγγαρίας με την Πορτογαλία, της Αλβανίας με την Δανία, της Μάλτας με την Σουηδία, της Σλοβενίας με την Πολωνία, της Βόρειας Ιρλανδίας με την Σλοβακία, της Βοσνίας με την Τουρκία, της Λευκορωσίας με την Ουκρανία, της Σκοτίας με την Ολλανδία και της Νορβηγίας με την ΠΓΔΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: