Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Ευρωμπάσκετ: Ελλάδα - Τουρκία στις 19:15

ethnikiii123

Η εθνική ομάδα μπάσκετ αντιμετωπίζει απόψε (19:15, ΝΕΤ), στο Κατοβίτσε, την αντίστοιχη της Τουρκίας, στον νοκ άουτ προημιτελικό του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.
Αποφασισμένοι για τη νίκη πρόκριση απέναντι στην Τουρκία δήλωσαν με ένα στόμα οι Έλληνες διεθνείς. "Τώρα ήρθε η ώρα για να παίξουμε τον αγώνα που όλοι περιμέναμε," σχολίασε ο αρχηγός Αντώνης Φώτσης. "Για μας δεν έχει σημασία ποιος είναι ο αντίπαλος. Το βλέπουμε μόνο ως έναν αγώνα μπάσκετ," τόνισε ο Γιάννης Μπουρούσης. "Άλλη η συγκέντρωση σε έναν προημιτελικό εν συκρίσει με τους αγώνες στις δύο πρώτες φάσεις. Η πρόκριση στην 4αδα είναι επιτυχία γι' αυτή την ομάδα," εξήγησε ο Βασίλης Σπανούλης. "Πρέπει να μείνουμε ακόμη πιο ενωμένοι στα δύσκολα που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του αγώνα," έστειλε μήνυμα στους συμπαίκτες του ο Νίκος Ζήσης.
Η Ελλάδα έχει να ηττηθεί από την Τουρκία από το 1975, ενώ η τελευταία φορά που βρήκε η μία την άλλη στο δρόμο της ήταν στο Ευρωμπάσκετ της Σουηδίας το 2003, στην φάση των ομίλων στο Μπόρας, 75-70, νίκη που είχε εξασφαλίσει στους παίκτες του Γιάννη Ιωαννίδη την πρώτη θέση του Δ΄ ομίλου, ήδη από τη 2η ημέρα της διοργάνωσης και την απευθείας πρόκριση στον προημιτελικό. Από εκείνη την ομάδα -εν τη απουσία των Διαμαντίδη, Παπαλουκά- μόνο ο νυν αρχηγός Αντώνης Φώτσης είχε αγωνιστεί σε εκείνον τον αγώνα της 7ης Σεπτεμβρίου 2003.
Με μόλις μία ήττα στους αγώνες των ομίλων στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, η Τουρκία διαθέτει την καλύτερη ομάδα της τελευταίας δεκαετίας και θεωρετίαι από τα φαβορί για ένα μετάλλιο, αν βέβαια περάσουν το εμπόδιο της Εθνικής μας. Ένα μετάλλιο, αργυρό, έχει κατακτήσει η Τουρκία σε Ευρωμπάσκετ, πριν 8 χρόνια, το 2001 στην Αττάλεια.
Ο άλλος αυριανός προημιτελικός, Σλοβενία-Κροατία, θα διεξαχθεί, επίσης, στο Κατοβίτσε στις 22:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια: