Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Μετά τη Dolly...τα Toppy!!


Όχι ένα, όχι δύο, αλλά έξι κλωνοποιημένα κουταβάκια θα παράσχουν τις υπηρεσίες τους ως λαγωνικά για τον εντοπισμό ναρκωτικών, ύστερα από την ολοκλήρωση ενός 16μηνου προγράμματος εκπαίδευσης
Τα 6 κουταβάκια κλωνοποιήθηκαν από ένα καναδέζικο λαγωνικό στα τέλη του 2007 και η ονομασία τους προέκυψε από το συνδυασμό των λέξεων «tomorrow» και «puppy».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τελωνειακής υπηρεσίας της νότιας Κορέας, τα πρώτα κλωνοποιημένα λαγωνικά θα πραγματοποιούν ελέγχους για ναρκωτικά στο αεροδρόμιο και τα κύρια σημεία διέλευσης των συνόρων. Πρωταρχικός στόχος… να συνδράμουν στη μείωση της εγκληματικότητας.

Με καλύτερες επιδόσεις...

Τα νεοσύλλεκτα μέλη, κλωνοποιήθηκαν από ένα λαγωνικό Labrador με το όνομα Chase, το 2007. Ένα από τα επτά κλωνοποιημένα σκυλιά εγκατέλειψε το πρόγραμμα προετοιμασίας λόγω τραυματισμού.

Αποτελούν μάλιστα τα πρώτα κλωνοποιημένα λαγωνικά που αξιοποιούνται στον παραγωγικό τομέα, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι παρουσίασαν καλύτερες επιδόσεις στον εντοπισμό παράνομων ναρκωτικών ουσιών κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους σε σχέση με φυσικά γεννημένα λαγωνικά.

Η κλωνοποίηση πραγματοποιήθηκε από μία ομάδα επιστημόνων στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ, που δημιούργησε και το πρώτο κλωνοποιημένο σκυλί στον κόσμο, το Snuppy. Η κρατική χρηματοδότηση του προγράμματος ανήλθε στα 239.000 δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: