Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Πυροβολισμοί κατά κλούβας των ΜΑΤ


Συνεχίζονται από την Ασφάλεια και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του αγνώστου που πυροβόλησε χθες -Παρασκευή- εναντίον της αστυνομικής δύναμης, που φυλάει τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη.
Η διμοιρία είχε μπει στο λεωφορείο που ήταν οδό Δερβενακίων και είχε ξεκινήσει για να φύγει μετά τη βάρδια της, όταν ο δράστης, ο οποίος ήταν κρυμένος πίσω από ένα κάδο απορριμμάτων πυροβόλησε στο παρμπρίζ μία φορά με πιστόλι. Σύμφωνα με μαρτυρίες, δεν ακούστηκε πυροβολισμός γι' αυτό εκτιμάται ότι το όπλο είχε σιγαστήρα.
Ο δράστης φορούσε βερμούδα, μακό μπλουζάκι, καπέλο και χειρουργική μάσκα γι' αυτό και δεν διέκριναν τα χαρακτηριστικά του. Οι αστυνομικοί βγήκαν από το λεωφορείο και τον καταδίωξαν, αλλά ο δράστης πυροβόλησε άλλες δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό και κατάφερε να διαφύγει τρέχοντας προς την πλατεία Εξαρχείων.
Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι δεν επρόκειτο για οργανωμένη τρομοκρατική ενέργεια, αλλά για μεμονωμένο περιστατικό, που όμως δεν παύει να προκαλεί ανησυχία.
Από τις αστυνομικές δυνάμεις έγιναν προσαγωγές υπόπτων στην Ασφάλεια, οι οποίοι όμως αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: