Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Ενα μετάλλιο και ένα πανελλήνιο ρεκόρ ο απολογισμός στο στίβο


Ένα ακόμη μετάλλιο, το δεύτερο (χάλκινο αυτή τη φορά) από τον ακοντιστή Σπύρο Λεμπέση, μετά το χρυσό της Βούλας Παπαχρήστου, ένα πανελλήνιο ρεκόρ και πλασάρισμα σε εξάδα (από τον βαδιστή Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ) και καλές εμφανίσεις των υπολοίπων Ελλήνων αθλητών, πρόσφερε η τρίτη μέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου αθλητών κάτω των 23 ετών, που διεξάγεται στο Κάουνας της Λιθουανίας...

Στο ακόντιο, στον τελικό, ο Σπύρος Λεμπέσης, επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή κατάσταση που βρίσκεται, έσπασε δύο φορές το ατομικό του ρεκόρ με βολές πρώτα στα 79.03 και μετά στα 79.37, βολή που του έδωσε και το χάλκινο μετάλλιο. Με την πρώτη του βολή στα 75.74 πέρασε στους οκτώ, είχε τη δεύτερη άκυρη ,όπως και την πέμπτη, ενώ στην έκτη έριξε 78.69. Ο Λεμπέσης απέδειξε ότι είναι πολύ καλός αθλητής και ότι μπορεί να ανεβάσει κι άλλο τις επιδόσεις του. Ο ίδιος, χαρούμενος κι ευχαριστημένος, αναφέρθηκε στις άθλιες συνθήκες που κάνει προπόνηση στη Λειβαδιά από όπου κατάγεται. «Η επιτυχία ανήκει στην προσπάθεια που κάνουμε με τον προπονητή μου με πολλές δυσκολίες και με μηδαμινή βοήθεια. Στην προπόνηση που έχω με εμπόδια χρησιμοποιούμε σχολικές καρέκλες, ενώ συχνά κινδυνεύω από τραυματισμούς λόγω του άσχημου αγωνιστικού γηπέδου. Ευχαριστώ την ομοσπονδία, τον πρόεδρο και τον αρχιπροπονητή για την εμπιστοσύνη, αλλά και όλη την ελληνική αποστολή που με ενίσχυσαν ψυχολογικά στον αγώνα».

Ο Γιάννης Σμαλιός με καλύτερη βολή την πρώτη του στα 73.30 έμεινε στην 11η θέση. Έκανε τη δεύτερη άκυρη και στην τρίτη έριξε 71.75. Πρώτος ήταν ο Φιλανδός Μάνιο, συνεχίζοντας τη μεγάλη παράδοση που έχουν οι ακοντιστές στη Φιλανδία, με 84.57 στην τελευταία του βολή. Δεύτερος ήταν ο Τσέχος Φρίντριχ με βολή 80.53.

Το πρωί, ο βαδιστής Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ με χρόνο 1:25:06 «έσπασε» το πανελλήνιο ρεκόρ και τερμάτισε έκτος στα 20 χιλιόμετρα βάδην. Μια πολύ ελπιδοφόρα επίδοση και ένα καλό πλασάρισμα στην εξάδα, από έναν αθλητή που έχει προδιαγραφές και για παραπάνω.

Στα προκριματικά της σφύρας και οι δύο αθλητές έμειναν εκτός τελικού, ρίχνοντας βολές πολύ κάτω από τα ατομικά τους ρεκόρ. Ο Κώστας Σταθελάκος έμεινε 15ος με καλύτερη τη δεύτερη βολή του στα 64.99. Στις άλλες δύο είχε 64.47 και 63.86. Ο Δημήτρης Φυλλαδιτάκης είχε καλύτερη βολή στα 63.24, μία άκυρη και μία στα 62.72 και έμεινε πιο πίσω. Στον τελικό ο 12ος πέρασε με βολή 65.42.

Στα προκριματικά στα 4Χ400 με καλή εμφάνιση η ελληνική ομάδα στην πρώτη σειρά πέρασε στον τελικό, τερματίζοντας τρίτη με χρόνο 3:10.34 χωρίς να κινδυνεύσει. Πρώτος έτρεξε ο Τηλέμαχος Ρούτας, δεύτερος ο Ντοβόλης, τρίτος ο Χρήστος Βογιατζής και τέταρτος ο Κώστας Νακόπουλος. Η δεύτερη σειρά ήταν πιο γρήγορη και η πρώτη Πολωνία έκανε 3:07.13

Αύριο Κυριακή ολοκληρώνονται οι αγώνες και έχουμε Ελληνες αθλητές σε τελικούς. Ο Δημήτρης Πατσουκάκης στο επί κοντώ, ο Δημήτρης Χονδροκούκης στο άλμα ύψος, και οι τέσσερις τετρακοσάρηδες στα 4Χ400.

Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής, Παναγιώτης Δημάκος, μετέφερε σε όλη την ομάδα τα συγχαρητήρια του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Βασίλη Σεβαστή, για τις επιτυχίες και τα μετάλλια, αλλά και τη καλή νοοτροπία που έχει περάσει σε όλους αθλητές, προπονητές και συνοδούς.
από: troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: