Κυριακή, 5 Ιουλίου 2009

Σημαντική συνεργασία για την ελληνική ναυτιλία

Συνεργασία με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αναστάσιο Παπαληγούρα, και συνάντηση με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, είχε την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής.

Ο κ. Παπαληγούρας ανέφερε ότι συζητήθηκαν και οι επιπτώσεις στη ναυτιλία, η οποία δοκιμάζεται από τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση, καθώς και το ζήτημα της πειρατίας, που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την ελληνική ναυτιλία. Είπε ότι η ασφάλεια των πληρωμάτων και των πλοίων τον απασχολεί ιδιαιτέρως, καθώς η Ελλάδα είναι η πρώτη ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο, σημειώνοντας ότι η χώρα μας έχει στείλει δυνάμεις για την αντιμετώπιση αυτού του αναχρονιστικού φαινομένου της πειρατείας, στον 21ο αιώνα.

Επίσης, συζητήθηκε και το θέμα της ναυτιλιακής εκπαίδευσης και οι τρόποι προσέλκυσης, αλλά κυρίως διατήρησης στο επάγγελμα των νέων, που κατατάσσονται στις ναυτιλιακές σχολές.

Σημείωσε ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα, ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα διατηρηθούν αυτές οι θέσεις.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θ. Βενιάμης, χαρακτήρισε εθιμοτυπική την επίσκεψη στον πρωθυπουργό, καθώς μόλις πρόσφατα εξελέγη το προεδρείο της Ενωσης και σημείωσε, ότι οι επιπτώσεις από την κρίση στην ελληνική ναυτιλία είναι ελεγχόμενες.

Είπε ακόμη, ότι υπήρξε πολύ καλή ανταλλαγή απόψεων και πως έγινε συζήτηση για λίγο και για το θέμα της πειρατείας.

Επίσκεψη Καραμανλή στο Υπουργείο Απασχόλησης

Το διαχωρισμό του κλάδου υγείας από τον κλάδο ασφάλισης στο ΙΚΑ εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μετά από επίσκεψή του στο υπουργείο Απασχόλησης, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον εκσυγχρονισμό του ΙΚΑ.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατόν οι αλλαγές στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών και ταυτόχρονα να ενταθεί η προσπάθεια για την εξάλειψη των πλασματικών αναπηρικών συντάξεων.

Ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για περιστολή της εισφοροδιαφυγής και τις σπατάλες στις δαπάνες υγείας μέσω του ΑΜΚΑ, της ενιαίας μηχανοργάνωσης αλλά και της ενοποίησης των ταμείων που προέκυψε με την τελευταία ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η στήριξη της απασχόλησης αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης, αναφέρθηκε στη μείωση της ανεργίας μεταξύ του 2004 και του 2008 και υπογράμμισε ότι στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους τα στοιχεία δείχνουν ανακοπή της αυξητικής τάσης της ανεργίας.

Ο κ. Καραμανλής δήλωσε επίσης ότι η διεθνής οικονομική κρίση βρήκε τη χώρα σε καλύτερη θέση από πολλές άλλες κάτι το οποίο απέδωσε στις σοβαρές μεταρρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: