Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Πλεονέκτημα ο Καραμανλής


«Ο κόσμος έδωσε το μήνυμα στην κυβέρνηση και στο κόμμα», σημειώνει για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Ζαγορίτης σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή" και προσθέτει: «Οφείλουμε να προσπαθήσουμε και να διορθώσουμε όλα όσα δυσαρέστησαν και απογοήτευσαν τους πολίτες. Απαιτείται συλλογικότητα, ανοικτές πόρτες, σκληρή δουλειά, χειροπιαστά αποτελέσματα. Ο χρόνος είναι εξαιρετικά περιορισμένος, αλλά μπορούμε εφόσον τον αξιοποιήσουμε σωστά να πετύχουμε τον στόχο μας. Το βασικό πλεονέκτημά μας είναι ο Κώστας Καραμανλής που ο κόσμος τον εμπιστεύεται».
Ο κ. Ζαγορίτης επισημαίνει ότι τα σενάρια περί αλλαγών, που τον θέλουν να εγκαταλείπει τη Ρηγίλλης, ενίοτε εξυπηρετούν προσωπικές στρατηγικές και γίνονται με όρους παραπολιτικής, αλλά σημειώνει «ότι επιβάλλεται να γίνουν και θα γίνουν αλλαγές» τόσο σε πολιτικές όσο και σε πρόσωπα.
Για την υπόθεση Siemens επαναλαμβάνει πως οι συμφωνίες αφορούν την περιόδο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, επιμένει ότι δεν εισέρρευσαν χρήματα στο ταμείο της Ρηγίλλης αλλά δεν αποκλείει εμπλοκή προσώπων και καλεί δε τον κ. Μιχ. Χριστοφοράκο να «πει ό,τι γνωρίζει για όποιον γνωρίζει» ώστε να «μπει τέλος στη γενική απαξίωση του πολιτικού συστήματος». Προτείνει τέλος αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών με πλήρη κατάργηση της σύντομης παραγραφής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: