Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Η προσωπικότητα τού Γιώργου σφραγίζει τό ΠΑΣΟΚ. Πλέον όλοι κάνουν γκάφες. Δείτε για παράδειγμα τον Ρόβλια...


Κάθε σύστημα εξουσίας σφραγίζεται απο την προσωπικότητα τού αρχηγού του. Υποσυνείδητα οι "απο κάτω" ακολουθούν τον τρόπο σκέψης τού αρχηγού σέ μιά επίσης υποσυνείδητη προσπάθεια να γίνουν αρεστοί και να ανέβουν στην εσωτερική ιεραρχία...Εκτός βέβαια εάν ο αρχηγός είναι ανοιχτό μυαλό και ενθαρύνει την αυτονομία τής σκέψης και την διαφορετική άποψη...Υπάρχουν πολλές ενδείξεις τελευταία ότιοι άνθρωποι τού συστήματος τού Γιώργου τείνουν να μοιάσουν στόν αρχηγό τους...
Η απόδειξη?

Κάνουν συνεχώς γκάφες...
Ο Ντίνος Ρόβλιας δέν είχε ακουστεί ποτέ σάν γκαφατζής...
Μέχρι τώρα μάλλον είχε καταφέρει να κρύψει την αληθινή του άποψη για τα πράγματα και έδινε την εντύπωση τού σοβαρού...
Από χθές όμως πέρασε κιαυτός στό σύστημα Γιώργου ψυχή τε και σώματι...
Εγινε ένας μικρός Γιώργος..
Αρα..
Να αναμένουμε κιάλλες γκάφες...
Η δική μας συμβουλή?
Μακριά απο ποδήλατα και κανό..

Γράφει η Καθημερινή στό κύριο άρθρο της..
Κομματικό και εθνικό
Πολύ αρνητικές εντυπώσεις προκάλεσε η δήλωση στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με την οποία το εθνικό συμφέρον προέχει του Συντάγματος. Το επιχείρημα είναι καινοφανές και είναι σαφές πως κάποιοι μπερδεύουν το εθνικό με το κομματικό. Το ΠΑΣΟΚ θα ήταν καλό αντί να ζητά επιμόνως, και χωρίς ιδιαίτερη περίσκεψη, τη διενέργεια εκλογών, να εξηγήσει στους ψηφοφόρους πώς ακριβώς θα κυβερνήσει για να βγάλει τη χώρα από τη σημερινή δύσκολη συγκυρία. Η ευθύνη για την πρόκληση πρόωρων εκλογών είναι μεγάλη. Ιδιαίτερα όταν το βασικό κόμμα που διεκδικεί την εξουσία δεν έχει πείσει ότι έχει αξιόπιστο πρόγραμμα και σχέδιο.

Καί αλλού συμπληρώνει ο Φαληρεύς..
Το πρώτο θύμα του καύσωνα

Tου Στεφανου Κασιματη

Πρόκειται για έναν ευφυέστατο ελιγμό, ο οποίος προβλέπω ότι στο μέλλον θα διδάσκεται στη σχολή στελεχών του ΠΑΣΟΚ που ονειρεύεται να δημιουργήσει ο Γιώργος. Πρόκειται για τον απεγκλωβισμό διά της γελοιοποιήσεως ή αλλιώς τον «ελιγμό Ρόβλια», όπως πιστεύω ότι θα ονομαστεί προς τιμήν του πολιτικού που τον πραγματοποίησε πρώτος, κατ’ αντιστοιχίαν προς τον «ελιγμό Ιμελμαν», που πήρε το όνομά του από τον Γερμανό πιλότο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου...

Ηταν κοινός τόπος ότι το ΠΑΣΟΚ είχε εγκλωβισθεί στη θέση του να προκαλέσει εκλογές καταψηφίζοντας τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αναζητούσε τον τρόπο για να ξεφύγει. Κανείς δεν μπορούσε να κάνει κάτι γι’ αυτό, ώσπου εμφανίσθηκε ως από μηχανής θεός ο Ντίνος Ρόβλιας! Σε μια συνέντευξη για άσχετο θέμα (πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για τη ρύθμιση των χρεών υπερχρεωμένων καταναλωτών) ερωτηθείς σχετικώς με τις απόψεις που διετύπωσε ο Δημήτρης Τσάτσος στην «Καθημερινή» της Κυριακής, ο Ντ. Ρόβλιας εξέφερε το εξής αδιανόητο: «Σαφώς το εθνικό συμφέρον υπερισχύει της ερμηνείας και εφαρμογής ενός νομικού κειμένου, ακόμα και αν αυτό το νομικό κείμενο είναι το Σύνταγμα της χώρας»!

Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στον συμπαθή Ντίνο ότι, ακριβώς επειδή το εθνικό συμφέρον νοείται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους (τις περισσότερες φορές αναλόγως του προσωπικού συμφέροντος όσων το επικαλούνται...), η λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος βασίζεται στην κοινή αποδοχή συγκεκριμένων κανόνων, οι οποίοι συνιστούν το Σύνταγμα. Ειδάλλως, προχωρούμε σε έναν επικίνδυνο δρόμο που καταλήγει στη δικαίωση των πραξικοπηματιών του 1967.

Θέλω να ελπίζω όμως ότι ο «ελιγμός» του ήταν απλώς μια κακή στιγμή. Αλλωστε χθες η ζέστη ήταν φρικτή στην Αθήνα. Ο Ντίνος Ρόβλιας ήταν υποχρεωμένος (αλλιώς τι «πολιτικός εκπρόσωπος» θα ήταν;) να φοράει σακάκι και γραβάτα - και μάλιστα πουκάμισο και γραβάτα ton sur ton σε πορτοκαλί χρώμα. Ηταν φανερό ότι η μέρα είχε ξεκινήσει πολύ στραβά για τον Ντίνο...(απο Καθημερινή)..
Αντε καλά ξεμπερδέματα...(συμπληρώνουμε εμείς)

Δεν υπάρχουν σχόλια: