Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστύνομίας με εξαρθρώση συμμορίας Αλβανών ληστών


Συμμορία Αλβανών ληστών, που «χτυπούσε» Τράπεζες, ΕΛΤΑ και σούπερ μάρκετ, εξαρθρώθηκε από τις ελληνικές αστυνομικές αρχές, μετά από πολύμηνες έρευνες.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Εγκλημάτων Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας ΑττικήςΑλβανία.
συνέλαβαν 5 μέλη της συμμορίας μεταξύ των οποίων είναι και ο αρχηγός, ο οποίος συντόνιζε όλες τις ενέργειες της ομάδας, ενώ καταζητείτο και από τις αλβανικές αρχές με ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία, που είχε διαπράξει το 1997, στην

Στη συμμορία μετείχαν ακόμη 4 άτομα, τα οποία αναζητούνται από την αστυνομία από το Νοέμβριο του 2008, ενώ στο σπίτι ενός από τους συλληφθέντες, συνελήφθησαν ακόμη ένας άντρας και μια γυναίκα αλβανικής υπηκοότητας, για κατοχή 3 κιλών και 20 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης και είκοσι γραμμαρίων κοκαΐνης.

Δύο μάλιστα από τους δράστες είχαν καλύψει τα χέρια τους με γάζες, προκειμένου να μη φαίνονται τα τατουάζ τους, από τα οποία θα μπορούσε κανείς να τους αναγνωρίσει.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, Γιάννης Δικόπουλος, τα μέλη της συμμορίας εισέβαλαν σε τράπεζες και άλλους χώρους, που είχαν ως στόχους, και με την απειλή όπλων, άρπαζαν τα χρήματα και διέφευγαν με κλεμμένα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Στο κρησφύγετο και στα σπίτια των δραστών στο Παλαιό Φάληρο και τη Νέα Σμύρνη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα καλάσνικοφ, δύο πιστόλια, ένα μαχαίρι, πλαστά έγγραφα, καθώς και καπέλα τύπου τζόκινγκ, μπλουζάκια, αθλητικές φόρμες και γυαλιά ηλίου, που φορούσαν για να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (17/06) στον Εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη και τους παρέπεμψε στον 17ο τακτικό ανακριτή, όπου θα απολογηθούν τη Δευτέρα.

Σημειώνεται πως συνολικά εξιχνιάστηκαν δεκατέσσερις ένοπλες ληστείες σε ΕΛΤΑ, τέσσερις σε Τράπεζες και τέσσερις σε σουπερμάρκετ, από τις οποίες οι δράστες είχαν αποκομίσει λεία περίπου 92.000 ευρώ. Επίσης, εξιχνιάστηκαν τέσσερις κλοπές αυτοκινήτων και μια κλοπή μοτοσυκλέτας, που χρησιμοποιούσαν για τη διαφυγή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: