Τρίτη, 21 Ιουλίου 2009

Μία απλή βιοϊατρική παρουσίαση του πρώτου θαύματος του Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινού, που χαμογέλασε 45 λεπτά μετά τον θάνατό του.


«ποῦ σοφός; ποῦ γραμματεύς; ποῦ συζητητὴς τοῦ αἰῶνος τούτου; οὐχὶ ἐμώρανεν ὁ Θεὸς τὴν σοφίαν τοῦ κόσμου τοῦτου;»
Κορινθ. Α΄, 1, 20

Επειδή κάποιοι ανόητοι και μωραμένοι (οπαδοί της κατά τον θείον Απόστολον Παύλον «μωρανθείσης σοφίας» του αιώνος τούτου του απατεώνος) προέβησαν σε διάφορους γελοίους, προσβλητικούς και βλασφήμους ισχυρισμούς περί δήθεν «μεταθανάτιας σύσπασης» (45 ολόκληρα λεπτά μετά την επέλευση του θανάτου…!!!) ή περί «τεχνάσματος μακιγιάζ» αναφορικά με το Θαύμα που συνετελέσθη στο ιερό λείψανο του Μακαρίου Γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού (βλ. εδώ), παραθέτουμε το κείμενο διακεκριμένου ομογενούς επιστήμονος-ιατρού από τη Γερμανία, όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα «Απόψεις για τη Μονή Βατοπαιδίου (και όχι μόνο)», προς διάψευση και καταισχύνη των Αλιβάνιστων και Αντίχριστων συκοφαντών, που δεν σέβονται ούτε αυτήν την ιερή ώρα του θανάτου, μολονότι γνωρίζουν ότι πρόκειται για το «κοινόν χρέος» που όλοι, θέλοντας και μη, θα αποτίσουμε αργά ή γρήγορα…

Στους μικρούς ταιριάζουν τα μικρά και χαμερπή. Τα Μεγάλα και Θαυμαστά Έργα της Χάριτος του Παναγίου Τριαδικού Θεού φαντάζουν σ’ εκείνους ως «αφροσύνη» και «ανοησία», ώστε να επιβεβαιώνεται αδιάλειπτα και σε κάθε εποχή ο θεόπνευστος λόγος του Αποστόλου των Εθνών: «ἐπειδὴ καὶ Ἰουδαῖοι σημεῖον αἰτοῦσι καὶ Ἕλληνες σοφίαν ζητοῦσιν, ἡμεῖς δὲ κηρύσσομεν Χριστὸν ἐσταυρωμένον, Ἰουδαίοις μὲν σκάνδαλον, Ἕλλησι δὲ μωρίαν, αὐτοῖς δὲ τοῖς κλητοῖς, Ἰουδαίοις τε καὶ Ἕλλησι, Χριστὸν Θεοῦ δύναμιν καὶ Θεοῦ σοφίαν» (Κορινθ. Α΄, 1, 22-24).


Μία απλή βιοϊατρική παρουσίαση του πρώτου θαύματος του Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινού, που χαμογέλασε 45 λεπτά μετά τον θάνατό του.

19 Ιουλίου, 2009 — VatopaidiFriend

Από την στιγμή του θανάτου, σταματάνε να λειτουργούν όλα τα όργανα: η καρδιά, ο εγκέφαλος, οι πνεύμονες, οι μυς κ.τ.λ. Όσον αφορά τους μυς, είναι γνωστό, ότι όταν κάποιος πεθάνει, γίνονται άκαμπτοι, δηλαδή δεν μπορούν πια να κινηθούν (μυϊκή ακαμψία). Γι’ αυτόν τον λόγο, από την στιγμή του θανάτου και μετά, όσο και να προσπαθήσει κάποιος, είναι πολύ δύσκολο να κινήσει (με φυσιολογικό τρόπο), π.χ. τα χέρια ή άλλα μέλη του σώματος ενός νεκρού.

Αυτό ακριβώς συνέβει και με τον Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό: όταν πέθανε, το στόμα του ήταν ανοικτό. Όσο και να προσπάθησαν οι μοναχοί, δεν μπόρεσαν να το κλείσουν (αυτό αποδεικνύεται από τις σχετικές φωτογραφίες). Αιτία (από βιοϊατρικής απόψεως) είναι η προαναφερθείσα μυϊκή ακαμψία.Ο ζωντανός άνθρωπος μπορεί να χαμογελάσει, επειδή κινούνται οι μυς του προσώπου του. Δεν μπορεί όμως κάποιος, λόγω της μυϊκής ακαμψίας, να φέρει τους μυς του προσώπου ενός νεκρού σε τέτοια θέση, ώστε ο νεκρός να είναι χαμογελαστός. Όταν είναι αδύνατον να κλείσει κάποιος το στόμα ενός νεκρού (ακόμη και αν το δέσει), είναι πολύ περισσότερο αδιανόητο να τον κάνει να χαμογελάσει.

Με βάση τα τα σημερινά επιστημονικά δεδομένα, δεν μπορεί κάποιος, οποιονδήποτε μέσο και να χρησιμοποιήσει, να κάνει έναν νεκρό να χαμογελάσει. Εξ άλλου, αν υπήρχε αυτή η δυνατότητα (δηλαδή να κάνει κάποιος με τεχνητό τρόπο τους νεκρούς να χαμογελούν), θα είχε εφαρμοστεί εδώ και πολύ καιρό.

Αυτό ακριβώς είναι και το μεγάλο μεγάλο θαύμα που συνέβει με τον Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό. Όχι μόνο έκλεισε το στόμα του, αλλά και χαμογέλασε. Ακόμη πιό εντυπωσιακό είναι το γεγονός, ότι αυτό το χαμόγελο καταγράφηκε (φωτογραφήθηκε) 45 λεπτά μετά τον θάνατό του. Έκπληξη προκαλεί επίσης το γεγονός, ότι ο Γέροντας Εφραίμ επέμενε να φανερώσουν οι μοναχοί το πρόσωπο του Γέροντα Ιωσήφ. Μήπως είχε πληροφορία από τον Θεό;

Πριν δύο περίπου χρόνια, είχα την ευλογία να συναντήσω το αείμνηστο Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό. Είχε τότε το ίδιο ακριβώς χαμόγελο, που είχε και μετά τον θάνατό του: το χαμόγελο που έρχεται από την αιωνιότητα.

Θάνατε, που είναι το κεντρί σου;

Η σύγχρονη επιστήμη, δεν έχει τα μέσα να αναλύσει το χαμόγελο που έρχεται από την αιωνιότητα. Χρησιμοποιώντας τα ανθρώπινα μέσα, μπορεί απλά να το καταγράψει, να το φωτογραφήσει.

Η Θεία Χάρη και τα θαύματα δεν μπορούν να ερευνηθούν επιστημονικά, αλλά να βιωθούν.

Αιωνία σου η μνήμη Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινέ. Πρέσβευε υπέρ ημών.

Ένας μακρόχρονος προσκυνητής του Αγίου Όρους (30 χρόνια) – γνωστός αθλίατρος στην Γερμανία

http://defrejus.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: