Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

ΔΙΠΛΟ ΜΥΝΗΜΑ ΑΠΟ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑ


Διπλό μήνυμα τόσο προς την ΠΓΔΜ όσο και προς την Τουρκία απηύθυνε σήμερα Σάββατο από το Ηράκλειο η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.
Με την ευκαιρία της παρουσίας της στην Κρήτη για την έναρξη των εργασιών του 41ου συνεδρίου της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής η κ Μπακογιάννη επισκέφθηκε τον ΓΓ της Περιφέρειας Κρήτης Σεραφείμ Τσόκα μαζί με τον οποίο καθώς και τους βουλευτές της ΝΔ και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ είχε συνάντηση.
Στη συνέχεια σε δηλώσεις της τόνισε πως συζήτησαν για την πορεία των έργων στον νησί μας και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εν μέσω οικονομική κρίσης.
Όπως είπε, τα πρώτα μηνύματα που έχουμε είναι πως οι φόβοι για κατάρρευση του τουρισμού δεν επιβεβαιώνονται, αν και υπάρχει αναμφισβήτητα μια μικρή πτώση αλλά όχι στο ποσοστό που όλοι φοβούνταν.
Η ίδια τόνισε πως γίνεται προσπάθεια συντονισμένα να τελειώσουν όλα τα έργα που είναι σε εξέλιξη και παράλληλα να στηριχθεί η μικρομεσαία επιχείρηση που είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας και να βοηθηθούν οι αγρότες της Κρήτης.
Σε ότι αφορά τα εθνικά θέματα αναγνώρισε πως είναι σαφές ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια Τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο αλλά η Ελλάδα με αυτοπεποίθηση και ψυχραιμία και πάντοτε βασισμένη στο διεθνές δίκαιο, αντιμετωπίζει και μάλιστα με επιτυχία την όλη κατάσταση, όπως είπε.
Σχετικά με το επικείμενο ταξίδι της στην Τουρκία η κ. Μπακογιάννη απάντησε πως έχει αποδεχθεί την σχετική πρόσκληση αλλά έχει ένα εξαιρετικά βεβαρημένο πρόγραμμα αυτόν τον καιρό γι’ αυτό δια της διπλωματικής οδού θα καθοριστούν οι ημερομηνίες.
Τέλος για την ΠΓΔΜ και την εκδίκαση της υπόθεσης του ονόματος από το δικαστήριο της Χάγης η Υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως η δίκη θα πάρει χρόνο όμως η Ελλάδα έχει εξαιρετικά ισχυρά επιχειρήματα και τα προβάλει πιστεύοντας πως με αυτά θα αποδείξει ότι το πρόβλημα είναι η αδιαλλαξία που έχουν επιδείξει τα Σκόπια.
Τα καλούμε, από δω από το Ηράκλειο, κατέληξε η κ Μπακογιάννη, να προσαρμόσουν την πολιτική τους για το καλό του ίδιου του λαού τους και να προσέλθουν στις διαπραγματεύσεις με καλή πίστη για να βρούμε μια κοινά αποδεκτή ονομασία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: