Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Που είναι οι θέσεις των Οικολό-γριων για το κάπνισμα, οέο; - ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΕΔΡΙΚΟ ΣΥΡΙΖΑ

Φυσικά, δεν περιμέναμε οι λεγόμενοι "Οικολόγοι Πράσινοι" να έχουν θέσεις για το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους και την απαγόρευσή του. Μόλις προχθές, την 1η Ιουλίου, έγινε το Συνέδριο τους στην Θεσσαλονίκη-όχι στο σπίτι του Κεμάλ πάντως- και ανάμεσα στα "10 σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα" για τα οποία προτίνουν λύσεις, απουσιάζουν επιδεικτικά αναφορές ή προτάσεις για το κάπνισμα!

Είναι δυνατόν κάποιος που ενδιαφέρεται για το Περιβάλλον, για την καλύτερη ποιότητα ζωής, να μην έχει θέσεις για το κάπνισμα; Φυσικά, ανάμεσα στις παρεμβάσεις τους, κυριαρχούν οι "γνωστές" θέσεις για τους μετανάστες και για την ΠΓΔΜ. Βλέπετε, ένας Οικολόγος έχει ως κύριο μέλημά του τη "Δημοκρατία της Μακεδονίας", την οργάνωση "συναντήσεων γνωριμίας των μεταναστευτικών κοινοτήτων" μήπως και "φάμε" και τίποτα, και φυσικά, η ανέγερση 2-3 τζαμιών. Όλα αυτά φυσικά, είναι οικολογικά ενδιαφέροντα όπως καταλαβαίνετε...ενώ το κάπνισμα και η απαγόρευσή του, δεν τους απασχολεί! Δεν τους ενδιαφέρει!
Εκτός κι αν το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι..."πίπες"...!

Υ. Γ.: Και για να καταλάβετε με τι αστείους αλλά και πονηρούς τύπους έχουμε να κάνουμε, ιδού η αρχή της ομιλίας ΤΡεμόπουλου στο Συνέδριο:
"Κερδίσαμε!

Όχι γιατί εκλέξαμε για πρώτη φορά ευρωβουλευτή αλλά και γιατί αντιμετωπίσαμε την εθνικιστική υστερία και γιατί επιβάλαμε την πράσινη ατζέντα στην προεκλογική συζήτηση και στα άλλα κόμματα.

Θα χαιρετίσουμε όλες τις ειλικρινείς πρωτοβουλίες από όπου και αν προέρχονται. Και από την κυβέρνηση και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Δεν είμαστε ένα πράσινο ιερατείο αλλά μία ζωντανή πολιτική δύναμη.

Λέμε την αλήθεια γιατί πιστεύουμε βαθιά αυτό που έχει πει ο Δ. Σολωμός ότι «εθνικόν είναι αυτό που είναι αληθές».

Αυτό που λένε χαμηλόφωνα τα στελέχη όλων των κομμάτων, εμείς τολμήσαμε και το είπαμε δυνατά. Ίσως χάσαμε κάποιους ψήφους διαμαρτυρίας αλλά κερδίσαμε το ότι όσοι μας ψήφισαν, το έκαναν συνειδητά και ξέροντας ότι είμαστε μια βαθιά πατριωτική δύναμη γιατί υπερασπίζουμε τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της χώρας.

Είμαι υπερήφανος που πήγαμε στις εκλογές με τόσο καθαρή ατζέντα

Δεν πήγαμε να υποκλέψουμε ψήφους, δεν πήγαμε να κερδίσουμε ψήφους λάθρα, δεν στρογγυλέψαμε για να περάσουμε κρυφά ως ανώδυνη επιλογή δυσαρέσκειας.

Σπάσαμε το μπλόκο της ακροδεξιάς, της συντηρητικής πλευράς της εκκλησίας και των ταμπού της ελληνικής πολιτικής ζωής, τα οποία έχουν οδηγήσει τη χώρα σε ένα απίθανο τέλμα, ένα φοβερό αδιέξοδο.

Αυτό θα είναι το σταθερό μας μέτωπο. Δεν μπορούν να οδηγούν την χώρα, οι αναχρονιστικές κραυγές της δεκαετίας του 1990 που ντύσαν την προσωπική ιδιοτέλειά τους στα γαλανόλευκα και ζουν πολιτικά και όχι μόνο από αυτό.

Ζουν, άλλοι πουλώντας τα βιβλία τους για την πατρίδα, όπως ο υπόδικος και ήδη καταδικασμένος Παναγιώτης Ψωμιάδης, μοιράζοντας σημαίες που ως νομάρχης με χρήματα της νομαρχίας είχε αγοράσει από την οικογενειακή του επιχείρηση.

Φτάνει πια! Και το πρόβλημα αφορά πια όλη την κυβερνητική πολιτική."


Αυτό λέμε κι εμείς. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΕΔΡΙΚΟ ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: