Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

«Μέτρα που αφορούν τους «ημιυπαίθριους», φιγουρατζήδες τζογαδόρους, που σέρνουν τα δεκάμετρα με το τζιπ των 5.000 κεκ και έχουν το bluetooth στο αυτί»

Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση της ΝΔ καλεί τους έχοντες και κατέχοντες να συμβάλουν σε περίοδο κρίσης με περίπου 1,9 δις ευρώ... και λίγα είναι. Συνοπτικά τα μέτρα που δεν αφορούν τα πλατιά λαϊκά στρώματα αλλά τους φιγουρατζήδες της ελληνικής κοινωνίας είναι τα εξής:


1. Επιβάλλονται ετήσια τέλη κυκλοφορίας για τα σκάφη αναψυχής άνω των 10 μέτρων και για τα ιστιοπλοϊκά άνω των 15 μέτρων, που ελλιμενίζονται σε ελληνικούς λιμένες. Τα τέλη αυτά διαμορφώνονται κλιμακωτά, ανάλογα με το μήκος του σκάφους

ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΑ

ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΚΑΤΟΣΤΑΡΙΚΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΦΙΓΟΥΡΑ ΤΟΥΣ...

2. Επιβάλλεται εφάπαξ έκτακτη εισφορά στους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για την επιβολή του τέλους κυκλοφορίας. Από τα τέλη κυκλοφορίας και την έκτακτη εισφορά στα σκάφη τα αναμενόμενα έσοδα είναι 60 - 70 εκατ. ευρώ.

ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΑ

ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ

3. Επιβάλλεται ετήσιος ειδικός φόρος υπέρ δημοσίου στα επιβατικά αυτοκίνητα και στις μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

ΚΥΒΙΚΑ ΠΟΣΑ ΣΕ ΕΥΡΩ

1929 - 2500 150

2501 - 3000 250 κ.λπ

Η ρύθμιση αναμένεται να αποφέρει έσοδα 80 εκατ. ευρώ. Τα Ι.Χ. που σήμερα απαλλάσσονται από την καταβολή τελών κυκλοφορίας (αναπηρικά, υβριδικά κ.α.) απαλλάσσονται και από τον ειδικό φόρο υπέρ του δημοσίου

ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΑ

ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΖΙΠ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΦΙΓΟΥΡΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΚΑΤΟΣΤΑΡΙΚΑΚΙΑ...

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΜΑΓΚΑ... ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΙΟΛΑΣ...

4. Αυξάνεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης Βενζίνης από 359 ευρώ σε 410 ευρώ το χιλιόλιτρο. Η συνολική αύξηση στη λιανική τιμή θα είναι 6 λεπτά περίπου ανά λίτρο. Το μέτρο αυτό δεν αφορά το πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης. Τα έσοδα από τη συγκεκριμένη ρύθμιση αναμένεται να ανέλθουν σε 200 εκατ. ευρώ.

ΜΕ ΑΦΟΡΑ

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 1,5 ΧΛΜ. :) ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΟΒΟΛΟ ΜΟΥ... ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΕΜΠΕΛΙΑ ΜΟΥ :)

5. Αναπροσαρμόζεται ο τρόπος υπολογισμού των τελών συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας. Ο νέος τρόπος υπολογισμού, είναι ο εξής:

Λογαριασμός (ευρώ) ποσοστό τέλους

Έως 50 ευρώ 12%

50,01 - 100 15%

100,01 - 150 18%

150,01 και άνω 20%

Επίσης, επιβάλλεται στα καρτοκινητά τηλέφωνα τέλος 12% επί της αξίας του χρόνου ομιλίας.

Η ρύθμιση αναμένεται να αποφέρει έσοδα 140 εκατ. ευρώ.

ΜΕ ΑΦΟΡΑ KΑΙ ΘΑ ΟΦΕΛΗΘΩ (αν δεν κάνω λάθος)

ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΒΡΕΞΕΙ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΠΛΗΡΩΝΑ 2 ΕΥΡΩ, ΕΝΩ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΛΗΡΩΣΑ 5 ΕΥΡΩ (δεν το είχα καν προσέξει)... ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΩ 12% ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΑΓΙΟ 17 ΕΥΡΩ (το οποίο σπανίως υπερβαίνω) ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΠΑΛΙ 2 ΕΥΡΩ (άντε 2,5 αν μιλήσω κάτι παραπάνω)...

ΟΣΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΠΟΛΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ,

δηλ. η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων,

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ...

ας μη γελιόμαστε το κινητό στους περισσότερους είναι άχρηστο άρα όσοι θέλουν gadgetακια και «κοσμήματα» ας πληρώσουν...

6. Καταργείται το αφορολόγητο όριο στα κέρδη από λαχεία, λαχειοφόρες ομολογίες, λαχειοφόρες αγορές και παιχνίδια, τα οποία προκύπτουν από κληρώσεις που γίνονται στην Ελλάδα, καθώς και τα κέρδη από τα κάθε είδους στοιχήματα προκαθορισμένης ή μη απόδοσης που γίνονται στην Ελλάδα. Επιβάλλεται φόρος 10% στα αμοιβαία ιπποδρομιακά στοιχήματα που μέχρι σήμερα δεν φορολογούνταν και αυξάνεται σε 10% ο φόρος στα κέρδη των παιχνιδιών που φορολογούνται μέχρι σήμερα με 5%, προκειμένου να υπάρχει ενιαίος συντελεστής φορολογίας.

Η ρύθμιση αναμένεται να αποφέρει έσοδα 180 εκατ. ευρώ.

ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΣ :)

7. Ρυθμίζεται το θέμα των ημιυπαίθριων χώρων. Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Η ρύθμιση αναμένεται να αποφέρει έσοδα 1,150 δισ. ευρώ το 2009.

ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ... ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΚΠΛΗΚΤΟΥΣ...

8. Περιορίζεται η Διεθνή Αναπτυξιακή Βοήθεια που καταβάλλει η χώρα μας για το 2009 κατά 120 εκατ. ευρώ.

ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΟ... ΑΚΟΥ 'ΚΕΙ... ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΒΑΡΝΤΑΔΕΣ :)

Η κυβέρνηση προχωρά σε μια νέα γενιά διασταυρώσεων, που συνδυάζουν πληροφορίες από διαφορετικές πηγές, προκειμένου να στοχεύσουν στις εστίες μείζονος φοροδιαφυγής. Σκοπός είναι να αξιοποιηθούν στοιχεία εισοδήματος, ΦΠΑ, περιουσιακών δικαιωμάτων, αγορών, πωλήσεων, ενδοκοινοτικών συναλλαγών και αμοιβών, ώστε οι φορολογικές αρχές να σχηματίσουν ολοκληρωμένη εικόνα για τα λαμόγια που κλέβουν το Κράτος και κατά συνέπεια το κοινωνικό σύνολο

Παράλληλα, εξήγγειλε ότι απαλλάσσονται από το φορολογητέο εισόδημα το σύνολο των δαπανών που καταβάλλονται σε γιατρούς και δικηγόρους. Το μέτρο θα ισχύσει για τις δαπάνες που πραγματοποιούνται από την 1η Ιανουαρίου 2009 και μετά. Στόχος του είναι να λειτουργήσει ως κίνητρο προς τους φορολογούμενους, ώστε να ζητούν την έκδοση αποδείξεων για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, στις οποίες παρατηρούνται μέχρι σήμερα υψηλά επίπεδα φοροδιαφυγής.

Τέλος, ο Παπαθανασίου είπε ότι τον Οκτώβριο θα ακολουθήσουν τα διαρθρωτικά μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2010.

Τα μέτρα κρίθηκαν αναγκαία μιας και

- Η απώλεια εσόδων, σε σχέση με τις προβλέψεις του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, αναμένεται να συνεχισθεί εξαιτίας της κρίσης τους επόμενους μήνες, και εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 2,6 δισ. ευρώ ή 1,1% του ΑΕΠ το 2009.

- Στο ποσό αυτό θα πρέπει να προστεθούν έκτακτες δαπάνες που δεν προβλέπονταν στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης για την προστασία των ασθενέστερων οικονομικά ομάδων, η καταβολή σημαντικού ποσού στην Ολυμπιακή, με βάση απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου (ΠΟΣΟΥ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΤΟΥΣ), η χρηματοδότηση του νέου μισθολογίου των Ιατρών (ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΠΕΡΑΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΗΡΑΝ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ) καθώς και η εξόφληση μέρους των οφειλών του δημοσίου προς την Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΑΣΟΚ...). Οι επιπλέον αυτές δαπάνες αναμένεται να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό με 0,9 δισ. ευρώ (0,4% του ΑΕΠ) το 2009.

Ο Παπαθανασίου δήλωσε ότι «Πρόκειται για ένα ισορροπημένο πακέτο μέτρων, το οποίο δεν αλλάζει τις βασικές κατευθύνσεις της φορολογικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση. Το κέντρο βάρους είναι προφανές ότι βρίσκεται στην πλευρά των οικονομικά ευπορότερων, ώστε να συνεισφέρουν ανάλογα με τα εισοδήματά τους στην αντιμετώπιση της κρίσης».

Εγώ θα πρόσθετα ότι

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΓΟΥΡΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ...

ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΓΚΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΓΥΡΟ ΤΟΥΣ...

ΣΕ ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΥΣ, ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ, ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΛΑΜΟΓΙΑ...

ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥΣ ΕΞΕΘΡΕΨΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ...

ΟΠΟΤΕ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΣΙΡΙΔΕΣ ΤΩΝ «ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΩΝ», ΠΟΥ ΤΖΟΓΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΖΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΣΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΔΕΚΑΜΕΤΡΟ ΣΚΑΦΟΣ ΜΕ ΤΟ ΤΖΙΠ ΤΩΝ 5.000 ΚΥΒΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΤΟ BLUETOOTH ΣΤΟ ΑΥΤΙ...

ΥΓ. Για να ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗ Β' ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΑΛΗ... για να δούμε και τι επαφή έχει με την πραγματικότητα όποιος σχολιάζει... όσα σχόλια δεν έχουν εκτίμηση θα τα σβήσω... περιμένω τα σχόλια των ΠΑΣΟΚων για τα μέτρα... ενδεχόμενη σιωπή τους θα εκληφθεί ως συναίνεση.. ενώ κριτική χωρίς εκτίμηση ξαναλέω ότι θα διαγραφεί

dexiextrem.blogspot.com

1 σχόλιο:

H.D. είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΟΥ.
ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΘΕΣΩ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ.ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΓΓΙΞΑΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ?

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΕΙΜΑΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΜΜΕ.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ (ΤΑ ΕΓΧΩΡΙΑ) ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΣΕ ΑΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΡΟΔΙΝΗ" ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ.
ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΣΧΗΜΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΟ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟ.
ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΖΗΜΙΕΣ (ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008) ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Μ.Μ.Ε.