Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009

ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS-ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΛΑΒΕ Ο Θ. ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ


siemens_logoΠροθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη ζήτησε και έλαβε από τον δ’ ειδικό ανακριτή, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση της Siemens, ο κ. Θεόδωρος Τσουκάτος, που εκλήθη σε απολογία για τα αδικήματα της συνέργιας σε δωροδοκία και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Οι κατηγορίες σε βάρος του κ. Τσουκάτου αφορούν ποσό ενός εκατομμυρίου μάρκων που φέρεται να έλαβε το 1999 μέσω εταιριών, από τα λεγόμενα "μαύρα ταμεία" της Siemens.
Ο κ. Τσουκάτος υποστηρίζει ότι το ποσό το είχε παραδώσει στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τον συνήγορό του κ. Διονύση Γκούσκο, ο εντολέας του θα ζητήσει κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση ενώπιον του ανακριτή με τους τότε ταμίες του κόμματος.
Ο ίδιος ο κ. Τσουκάτος εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα δώσει μάχη για να αποδειχθεί η αλήθεια.
Ενώπιον του ανακριτή έχουν κληθεί σήμερα -Πέμπτη- και άλλα δέκα «παρένθετα» πρόσωπα, τα οποία αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες με τον κ. Τσουκάτο και αναμένεται να λάβουν προθεσμίες για τις απολογίες τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: