Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

«Στρατός Κατοχής»

Από Antilogos-gr:

Έτσι αναφαίρετοι ο Γιάννης Μαρίνος (Οικ. Ταχυδρόμος) ένας από τους κορυφαίους ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ (με όλα κεφαλαία…) της χώρας μας , για τους συνδικαλιστές του Δημόσιου (και του ευρύτερου) Τομέα.

Καθόλου άδικος χαρακτηρισμός.
Στατιστικά όλες οι απεργίες που επηρεάζουν (ουσιαστικά) την ζωή των πολιτών γίνονται από τους προνομιούχους εργαζόμενους του Δημοσίου.

Έχοντας το μονοπώλιο στον τομέα τους (Π.Χ ΔΕΗ , Οικονομικές Υπηρεσίες , Υπηρεσίες Ασφαλείας κλπ) ο πολίτης δεν έχει καμία εναλλακτική δυνατότητα για να κάνει την δουλειά του κατά την διάρκεια της απεργίας.

Η σημερινή απεργία των συνδικαλιστών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας εντάσσεται σε αυτή την κατηγορία.

Εν μέσω κρίσης………
Την στιγμή που οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις σημειώνουν σημαντική μείωση……

Από τους πλέον καλοπληρωμένους υπαλλήλους του Ελληνικού Δημοσίου , μπορούν να ανοίγουν και να κλείνουν τις πύλες εισόδου της χώρας μας όποτε θέλουν .

Τι και αν προγραμματίζατε τρείς μήνες το ταξίδι σας ;
Τι και αν έχετε πληρώσει τα ξενοδοχεία σας;
Ο στρατός κατοχής αποφάσισε για σας ότι πρέπει να επιβαρυνθείτε , να ταλαιπωρηθείτε ή να ακυρώσετε τον προγραμματισμό σας.

Ιδιαίτερη επιβάρυνση θα έχει ο ήδη ταλαιπωρημένος τουριστικός τομέας στην Ελλάδα αφού οι απεργίες αυτού του κλάδου δημιουργεί προβλήματα στις αφίξεις και αναχωρήσεις των Charters .
Η απεργία του Σαββάτου θα επηρεάσει ιδιαίτερα αυτό το τμήμα της αεροπορίας , αφού αυτή την ημέρα γίνονται οι περισσότερες πτήσεις από/προς το εξωτερικό στα νησιά.

Θα δούμε πάλι τραγελαφικές εικόνες στα περιφερικά αεροδρόμια όπου , ακόμα και χωρίς ακυρώσεις πτήσεων –πόσο μάλλον με επιβάτες δεκα η δώδεκα ακυρωμένων πτήσεων-
, αδυνατούν να προσφέρουν επαρκείς χώρους με κλιματισμό και θέσεις για τους ταξιδιώτες .

Για άλλη μια φορά οι ξένοι που επέλεξαν την χώρα μας για τις διακοπές τους θα γίνουν οι χειρότεροι δυσφημιστές του τουριστικού μας προϊόντος……

Ακυρώνεται δε στην πράξη η μείωση των τελών αεροδρομίων που αποφάσισε η κυβέρνηση για τόνωση της συχνότητας των πτήσεων κάνοντας πιο φθηνή την άφιξη στην Ελλάδα………

Θα μπορούσε κανείς να δικαιολογήσει εν μέρει την κατάχρηση του δικαιώματος της απεργίας αφού στην προκήρυξη της απεργίας πέραν των οικονομικών αιτημάτων θέτουν και θεσμικά αιτήματα , όμως όσο και αν έψαξα σε κανένα μέσο δεν ανακάλυψα ΠΟΙΑ είναι αυτά τα αιτήματα .

Παράληψη των συνδικαλιστών να κοινοποιήσουν την ανακοίνωση με τα αιτήματά τους η είναι πλέον τόσο κοινότυπες οι ανακοινώσεις που κανείς δεν αναφέρεται αναλυτικά ;;; !!!

Αυτή είναι η ανακοίνωση στο SKAI.GR
Οι ελεγκτές οι οποίοι προβάλλουν οικονομικά και θεσμικά αιτήματα, έχουν εξαγγείλει νέα στάση εργασίας το Σάββατο.
Και αυτή στο IN.GR
Δεκάδες πτήσεις ακυρώνονται και άλλες τροποποιούνται εξαιτίας της τετράωρης στάσης εργασίας (08:00 έως 12:00) που έχουν εξαγγείλει για την Πέμπτη οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, διεκδικώντας την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων.
Ας γνωρίζουν λοιπόν οι συνδικαλιστές τους , ότι οι περισσότεροι Έλληνες δεν θεωρούν θετικές τις ενέργειες τους.

Ήδη τα επιμελητήρια δέχονται αιτήματα για αντίδραση .

Δεν υπάρχουν σχόλια: