Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Κατά πάσα πυθανότητα κεραυνοβολήθηκε το αεροπλάνο της εταιρείας Air France...


Η πιο πιθανή εκδοχή είναι ότι το αεροπλάνο της Air France που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ πραγματοποιώντας πτήση από τη Βραζιλία στη Γαλλία με 228 επιβαίνοντες επλήγη από κεραυνό, δήλωσε ο Φρανσουά Μπρούς, διευθυντής επικοινωνίας της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας.
"Το πιο πιθανό είναι ότι το αεροπλάνο κεραυνοβολήθηκε", είπε ο Μπρους στους δημοσιογράφους. "Το αεροπλάνο εισήλθε σε ζώνη καταιγίδων με ισχυρές αναταράξεις που προκάλεσαν δυσλειτουργίες", πρόσθεσε.
"Γενικά υπήρξαν στη ζώνη αυτή ισχυρές τροπικές αναταράξεις. Αυτά είναι αεροσκάφη συνηθισμένα σε συνθήκες αυτού του είδους, πρέπει όμως να υπήρξε στην περίπτωση αυτή μία συσσώρευση συνθηκών", είχε δηλώσει νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Οικολογίας και Ενέργειας Ζαν-Λουί Μπορλό.
Την ίδια ώρα εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Βραζιλίας δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερ ότι η τελευταία επαφή του αεροπλάνου με τα ραντάρ έγινε στις 10.33 μ.μ. της Κυριακής τοπική ώρα (04.33 ώρα Ελλάδος της Δευτέρας), αφού είχε ήδη πετάξει πάνω από τα νησιά Φερνάντο ντε Νορόνια στα ανοικτά των βόρειων ακτών της Βραζιλίας.

Το μήνυμα...

Η Air France ανακοίνωσε σήμερα πως το αεροπλάνο της, το οποίο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ ενώ εκτελούσε πτήση από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο Παρίσι, έστειλε αυτόματο μήνυμα στις 05.14 (ώρα Ελλάδας) αναφέροντας "βλάβη στο ηλεκτρικό κύκλωμα" αφού πέρασε μέσα από μια καταιγίδα με ισχυρές αναταράξεις.
Το αεροπλάνο, ένα Airbus 330, το οποίο μετέφερε 228 επιβάτες και πλήρωμα, είχε "προχωρήσει πολύ" πάνω από τον Ατλαντικό όταν εξαφανίσθηκε από τις οθόνες των ραντάρ, ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία της Βραζιλίας.
"Είχε προχωρήσει πολύ πάνω από τον Ατλαντικό όταν είχαμε την τελευταία επαφή", δήλωσε εκπρόσωπος της βραζιλιάνικης Πολεμικής Αεροπορίας. Κυβερνητική πηγή είχε δηλώσει νωρίτερα ότι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχασαν τα ίχνη του Airbus γύρω στις 10.30 μ.μ. της Κυριακής (τοπική ώρα, 04.30 της Δευτέρας ώρα Ελλάδας ), έπειτα από περίπου τρεις με τρεισήμισι ώρες πτήσης.
Ο μαροκινός υπουργός Μεταφορών Καρίμ Γέλαμπ δήλωσε πως το Airbus της Air France "δεν εντοπίστηκε από το κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας του Μαρόκου".

"Δεν υπάρχει καμία ελπίδα"

Δεν υπάρχει πλέον "καμιά ελπίδα" για την πτήση της Air France, έγινε γνωστό από αερολιμενική πηγή στο Παρίσι, ενώ ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί εξέφρασε "μεγάλη ανησυχία" για τις πληροφορίες σχετικά με την πτήση αυτή.
Η Πολεμική Αεροπορία της Βραζιλίας ξεκίνησε νωρίς σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) έρευνες στα ανοικτά των ακτών της χώρας αναζητώντας το Airbus 330-200 της Air France, το οποίο είχε 231 επιβαίνοντες. Είχε απογειωθεί από το Ρίο ντε Τζανέιρο την Κυριακή στις 7 μ.μ. (τοπική ώρα) και αναμενόταν στο Παρίσι σήμερα στις 11.15 π.μ. (τοπική ώρα, 12.15 ώρα Ελλάδας).
Η Air France ανακοίνωσε ότι οι συγγενείς των ανθρώπων που ταξίδευαν με την πτήση AF 447 έχουν μεταφερθεί σε ειδικό χώρο του αεροδρομίου Σαρλ ντε Γκολ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: