Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2009

Αφού έσπειρε το μίσος, φεύγει με την ουρά στα σκέλια ο Αλαβάνος

Φεύγει κι ο Αλέκος Αλαβάνος. Μια ξεχωριστή περίπτωση πολιτικού, που ενώ όσο ήταν Ευρωβουλευτής είχε την συμπάθεια όλων σχεδόν, κι εμένα προσωπικά, έφτασε να γίνει απεχθέστατος. Κυρίως για τα διχαστικά μηνύματα τα οποία ως αρχηγός του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ εξέπεμπε. Σε κάθε θέμα, διχαστικά συνθήματα. Αν ήταν Δεξιός, θα είχε από την αρχή χαρακτηριστεί ως ακραίος. Αντίθετα, ως "αριστερός", ήταν πάντα αξιοσέβαστος. Κι όμως, ήταν αυτός που τον περασμένο Δεκέμβριο είπε την μπαρούφα "Ο Αλέξης σκοτώθηκε επειδή ήταν νέος". Ήταν αυτός, με το "λυκόπουλό" του που έκανε το ο,τιδήποτε, εκτός από το να είναι υπεύθυνος ως αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος, αλλά συμπεριφέρθηκε ως αρχηγός γκρουπούσκουλου.

Έσπειρε το μίσος ο Αλαβάνος. Κατά του μισού Ελληνικού Λαού, όταν λιδωρούσε το θρησκευτικό του συναίσθημα, με αφορμή το θέμα των Ταυτοτήτων. Έσπειρε το μίσος ο Αλαβάνος, όταν δεν έβρισκε ένα "καταδικάζουμε" να πει κάθε φορά που κάποιοι βανδάλιζαν εκκλησίες, αλλά απαντούσε με Δελτία Τύπου 100 λέξεων όταν επρόκειτο να καταδικάσει "ρατσιστικές επιθέσεις".
Έσπειρε μίσος σε αυτούς που είναι η γενιά των 700, ξεσηκώνοντάς τους με συνθήματα εμφυλιοπολεμικά, την στιγμή που είναι ο πλουσιότερος "έλληνας" πολιτικός, με μετοχές σε ξενοδοχιακές επιχειρήσεις και...μεταλλία!
Κορόιδευε την οικολογική συνείδηση του καθενός μας όταν αυτός και το κόμμα του το έπαιζαν οικολόγοι, αλλά έχει στην κατοχή του αυτοκίνητο παλαιάς τεχνολογίας, άκρως ρυπογόνο για το περιβάλλον. Λεπτομέρια θα πείτε, αλλά από αυτές κρίνονται πολλά. Και η γυναίκα του καίσαρα έπρεπε εκτός από να είναι τίμια, να φαίνεται κιόλας ότι είναι.
Αυτός ήταν ο Αλέκος Αλαβάνος. Έσπειρε το μίσος στην πολιτική ζωή του τόπου, και φεύγει τώρα με την ουρά στα σκέλια. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα μας λείψει καθόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: