Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Καινούργια ήθη,…… καινούργιες ανάγκες !


Υπάρχει Έλληνας πολίτης που κάποια στιγμή δεν έχει δεχθεί τηλεφώνημα ή επιστολή από τράπεζα, που να τον ενημερώνει ότι… «η τράπεζα μας έχει για εσάς μια μοναδική προσφορά της …τάδε πιστωτικής κάρτας με προνομιακό…κλπ»;

Δεν νομίζω! Εκτός από τις διάφορες... έξυπνες κάρτες (για χαζούς ανθρώπους) που λανσάρουν, οι τράπεζες επιστρατεύουν και διάφορα προνόμια..

Στη φαρέτρα τους έχουν εντάξει πιστωτικές κάρτες για γυναίκες, για γιατρούς, για φοιτητές... προκειμένου να δουν όσο το δυνατόν περισσότερους νέους πελάτες διαφόρων ηλικιών να περνούν το κατώφλι των καταστημάτων τους.

Με πλαστικό χρήμα προσπαθούν να δελεάσουν τους ήδη υπερχρεωμένους καταναλωτές και να τους καταστήσουν ομήρους τους.

Παρόλο που διάφοροι οικονομικοί σύμβουλοι συνιστούν λελογισμένη χρήση πιστωτικών καρτών, προκειμένου το νοικοκυριό να αποφύγει την υπερχρέωση και παρόλο το παράδειγμα των σημερινών Αμερικανών που σχίζουν ενώπιον ….αλαλάζοντoς ακροατηρίου… τις πιστωτικές τους κάρτες , ο Έλληνας ….ανθίσταται σθεναρά σε αυτά τα κελεύσματα.

Προτιμά ένα πορτοφόλι γεμάτο πιστωτικές κάρτες , που ως επί το πλείστον η μία έχει εκδοθεί για να καλύπτει την υπερχρέωση και την αδυναμία αποπληρωμής της άλλης.

Φαύλος κύκλος ! Την αδυναμία αυτή του νεοέλληνα στο πλαστικό χρήμα και την «ψευδαίσθηση ευημερίας» των δανεικών την έχουν αντιληφθεί διάφορες επιχειρήσεις , σωματεία , αθλητικοί σύλλογοι κ.α και την εκμεταλλεύονται.

Έτσι μέχρι τώρα είχαμε τα γνωστά φαινόμενα του …. RedClub MasterCard, PAO BC MasterCard, ΠΑΟΚ MasterCard , ..Τοξότης Κάτω Ραχούλας MasterCard μέχρι και …Φιλανθρωπικός σύλλογος «Ο Άπορος»MasterCard.

Αυτή την αδυναμία του Έλληνα είδαν και από το ΠαΣοΚ και αφού την ονόμασαν ….καινοτομία αποφάσισαν να την εκμεταλλευτούν.

Είναι γνωστό ότι στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το …ταμείον είναι μείον..

Τα ταμεία της Χαριλάου Τρικούπη είναι κυριολεκτικά άδεια και μάλιστα όπως ανέφερε η εφημερίδα «Το Παρόν» ,έχουν προεξοφληθεί και οι κρατικές επιχορηγήσεις μέχρι και το 2012- 2013 ως εγγύηση για τη χορήγηση δανείου από την Αγροτική Τράπεζα ύψους 55 εκατ. ευρώ!. Μόνο για τόκους πληρώνει 4 εκατ. ευρώ το χρόνο .

Όμως ήρθε ο καιρός για την ….καινοτομία ! Με βάση το φιλόδοξο σχέδιο του γενικού διευθυντή του κόμματος Ρ. Σπυρόπουλου, οι πηγές χρηματοδότησης ….αλλάζουν.

Τέρμα τα τραπεζικά δάνεια και τα (ληστρικά) επιτόκια τους. Το κενό θα καλυφθεί(!) από τα μέλη και τους φίλους που θα κληθούν να δώσουν ….τον οβολό τους.

Έτσι σε σύντομο χρονικό διάστημα περίπου 500.000 μέλη και φίλοι απ' το αρχείο του ΠαΣοΚ θα λάβουν στα χέρια τους την κάρτα που θα πιστοποιεί την ιδιότητά τους, ύστερα από τους σχετικούς ελέγχους που έχει κάμει ο νέος διευθυντής του αρχείου (ο πρώην διοικητής του ΟΓΑ) Μ. Βουδούρης.

Μ' αυτήν την κάρτα θα μπορούν να είναι οι ίδιοι υποψήφιοι στις εσωκομματικές εκλογές, να ψηφίζουν στις εσωτερικές διαδικασίες και να ….πληρούν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Η καινοτομία που ανέφερα είναι ότι δεν θα αποτελεί μια ακόμη κοινή κάρτα μέλους αλλά θα είναι ….πιστωτική κάρτα. Σαν όλες τις άλλες. Αυτές ντε ! ….με τα ληστρικά επιτόκια που κατήγγειλε προσφάτως ο κ. Παπανδρέου αλλά και με επερώτηση (Καρχιμάκης γαρ) στη Βουλή .

Πιθανώς να σκέφτηκαν ότι δεν μπορεί να τα «κονομάει» ο Φιλανθρωπικός σύλλογος μέσω της πιστωτικής …..«Ο Άπορος»MasterCard και εμείς οι καθυστερημένοι να επιμένουμε σε στερεότυπα του 1980 !

Το Pasok MasterCard είναι εδώ ….ενωμένο δυνατό ! Με την συνεργασία της ΑΤΕ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου κατά πάσα πιθανότητα.

Όταν η «φούσκα» της υπερχρέωσης των αμερικανικών νοικοκυριών από στεγαστικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες απειλεί να τινάξει την παγκόσμια οικονομία στον αέρα , σίγουρα αυτό που επινόησαν οι οικονομικοί επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη είναι ….πράγματι καινοτομία!

Καινοτομία ….ανευθυνότητας. Όταν το οικονομικό κραχ μας έχει χτυπήσει ήδη την πόρτα ,αντί να στραφούν προς τη κατεύθυνση να πείσουν τον νεοέλληνα να περικόψει όσο το δυνατόν τις πιστωτικές κάρτες …..θα του φορτώσουν και άλλη ΜΙΑ , συμβάλλοντας σε …παραμορφωτικές καταστάσεις..

Καινούργια ήθη,…… καινούργιες ανάγκες.!

http://politis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: