Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΑΣΙΝΩΝ: "ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ..."


Ο Κώστας Κατσουράνης επεσήμανε ότι ο Παναθηναϊκός άξιζε την πρόκριση που πήρε στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά τη νίκη με 3-0 επί της Σπάρτα Πράγας στο ΟΑΚΑ, στη ρεβάνς της ήττας 3-1 στην Τσεχία. Ξεκαθάρισε ότι οι «πράσινοι» θα είναι καλύτεροι στη συνέχεια και τόνισε ότι θα ήταν καλύτερα το πρωτάθλημα να άρχιζε νωρίτερα!

«Το σημαντικό είναι η πρόκριση που ήρθε σήμερα σε ένα παιχνίδι που το είχαμε κάνει εμείς δύσκολο από τον πρώτο αγώνα και όχι το γκολ που πέτυχα. Ούτε σήμερα ήταν εύκολο το παιχνίδι, αυτή την εποχή είναι πάντα δύσκολο, κρύβει παγίδες. Ούτε εμείς ούτε ο αντίπαλος ήμασταν έτοιμοι. Μετά το 3-1 τα πράγματα ήταν δύσκολα, γιατί χρειάζεσαι 2 γκολ. Σήμερα δώσαμε όλοι το κάτι παραπάνω που χρειάστηκε και πήραμε την πρόκριση. Είχε πολύ κόσμο αυτή την εποχή το γήπεδο, αν και σε τέτοια εποχή και θέλω να τον ευχαριστήσω. Με την ώθηση που μας έδωσαν οι φίλαθλοι και το γκολ που πετύχαμε σε καίριο σημείο, γιατί είναι αλλιώς να πας στο ημίχρονο με 0-0 και αλλιώς με 1-0? Όμως ήταν ένα γκολ που το αξίζαμε βάσει ευκαιριών στο πρώτο ημίχρονο», τόνισε αρχικά ο «Κατσούρ».

Και πρόσθεσε για τις διαφορές του σημερινού αγώνα από αυτού στην Πράγα: «Κάθε μέρα που περνάει αυτή την εποχή, κάθε προπόνηση είναι σημαντική. Ο ένας μαθαίνει τον άλλο καλύτερα, αποκτούμε καλύτερο ρυθμό και προσπαθούμε να βρούμε το ρυθμό μας. Κακά τα ψέματα δεν είμαστε έτοιμοι».

Για το αν φοβήθηκε στις ευκαιρίες της Σπάρτα στο τέλος: «Έτσι είναι αυτά τα παιχνίδια, δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Θα έχει και ο αντίπαλος τις δικές του στιγμές. Επειδή τα δώσαμε όλα, αξίζαμε να έχουμε και την τύχη. Ευτυχώς δεν μπήκε η μπάλα μέσα. Σήμερα ήμασταν καλύτεροι κατά κράτος. Εκείνοι ήταν καλύτεροι σε γενικές γραμμές στο πρώτο παιχνίδι, εμείς σαφώς σήμερα και πήραμε αυτό που θέλαμε».

Τέλος για τη συνέχεια επεσήμανε: «Η ομάδα έχει σίγουρα περιθώρια βελτίωσης. Αρχίσαμε την προετοιμασία αρχές Ιουλίου, είναι πάρα πολύ κακό ότι το πρωτάθλημα πάει πίσω. Θα έχουμε δύο μήνες προετοιμασίας μόνο για τέσσερα παιχνίδια. Καλό θα ήταν να άρχιζε σε μία-δύο εβδομάδες. Ο Παναθηναϊκός θα είναι βελτιωμένος στη συνέχεια, αλλά λογικά θα παίξουμε με πιο δύσκολη ομάδα, οπότε πρέπει να περιμένουμε την κλήρωση».

Καραγκούνης: «Μεγάλη πρόκριση»
«Σήμερα πήραμε μια μεγάλη πρόκριση. Σε τέτοιο επίπεδο όταν γυρίζεις ένα ματς 3-1 χρειάζεται να έχεις μεγάλη καρδιά. Το δείξαμε σήμερα και είμαστε όλοι χαρούμενοι», τόνισε αρχικά ο αρχηγός του Παναθηναϊκού.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο τι άλλαξε από το ματς της Πράγας: «Θέλαμε πάρα πολύ να περάσουμε. Είμαστε ακόμα μια ομάδα που έχει καινούρια πρόσωπα. Ξεκινήσαμε νωρίς, πολλοί παίκτες παίζαμε μαζί για πρώτη φορά σήμερα. Υποτιμήσαμε λίγο το πρώτο ματς, κάτι που δεν πρέπει να κάνεις σε τέτοιο επίπεδο με την εμπειρία που έχουμε. Σήμερα όλα πήγαν καλά, δείξαμε μεγάλη θέληση. Αγώνα με αγώνα θα βελτιωνόμαστε και θα είμαστε πιο έτοιμοι από πλευράς ρυθμούς».

Για το αν υπήρξε κούραση στο τέλος, που έφερε τις ευκαιρίες της Σπάρτα: «Πιέσαμε πολύ από το πρώτο λεπτό, τρέξαμε πάρα πολύ. Εχασαν μία ευκαιρία στο τέλος. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια σήμερα και δεν νομίζω σε γενικές γραμμές ότι δείξαμε ότι είχαμε προβλήματα στο τέλος. Μετά το 2-0 ήταν λογικό να γυρίσουμε πίσω, βρήκαμε περισσότερους χώρους και μπορούσαμε να βάλουμε και 4ο γκολ. Δείξαμε θετικά στοιχεία και κάναμε μεγάλη ανατροπή, πολύ μεγάλη, ανεξαρτήτως αντιπάλου σε τέτοιο επίπεδο. Εχουμε δει στο παρελθόν μεγάλες ομάδες πώς έχουν αποκλειστεί».

Για τη συνέχεια στην Ευρώπη: «Θα δούμε, έχουμε ακόμα 15 μέρες. Θα δουλέψουμε σε πολλά πράγματα. Εχουμε δείξει ότι με καλούς αντιπάλους δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Εμείς να είμαστε αυτοί που πρέπει και όλα θα είναι 50%-50%. Και για μας και γι’ αυτούς θα είναι δύσκολα. Να μην πάει στράφι αυτή η προσπάθεια».

Για τον κόσμο: «Να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που σε αυτή την εποχή ήρθε μαζικά στο γήπεδο και είχαμε τέτοια στήριξη από το πρώτο λεπτό. Είχε υπομονή ο κόσμος, είχαμε και εμείς, αν και είχαμε και άγχος στο πρώτο ημίχρονο».

Σαριέγκι: «Μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε»
Ο Γιόσου Σαριέγκι άνοιξε το «δρόμο» της πρόκρισης με το γκολ που πέτυχε στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου: «Είμαστε χαρούμενοι. Ήμασταν καλύτερη ομάδα από ό,τι η Σπάρτα. Η αλήθεια είναι ότι ήμασταν αναστατωμένοι με ό,τι έγινε στην Πράγα, αλλά παλέψαμε και τα καταφέραμε. Θέλαμε να δείξουμε ότι η εικόνα μας στην Τσεχία δεν μας αντιπροσωπεύει. Οποιοσδήποτε μπορεί να μας κερδίσει, αλλά κι εμείς μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιοδήποτε».

«Σάλπι»: «Κακή παρένθεση η Πράγα»
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης επεσήμανε: «Το παιχνίδι στην Πράγα ήταν μια κακή παρένθεση. Το αποδείξαμε σήμερα με τον καλύτερο τρόπο. Ήμασταν καλύτεροι από το πρώτο λεπτό και καταφέραμε να πάρουμε μια δίκαιη πρόκριση. Στην Πράγα έγιναν πολλά λάθη και το 'πληρώσαμε'. Σήμερα, όμως, κάναμε πολύ καλό παιχνίδι κι αξίζουν συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα».

Για τη δική του εμφάνιση τόνισε: «Κάνω ό,τι μπορώ για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Η πρόκριση δεν ανήκει σε κάποιον, αλλά στην ομάδα. Φέτος είμαστε καλύτεροι απ' ό,τι πέρυσι. Κυνηγάμε όλους τους στόχους σε Ελλάδα κι Ευρώπη».

Μουν: «Ή θα το παίρναμε ή θα πεθαίναμε»
Ο Μπράις Μουν σχολίασε: «Όποια ομάδα κι αν μας έρθει στην κλήρωση, πρέπει να κάνουμε καλή δουλειά και να προκριθούμε. Μετά το πρώτο ματς στην Τσεχία ή θα το παίρναμε ή θα πεθαίναμε. Αξίζουν πολλά μπράβο σε όλους. Άλλαξαν πολλά σε σχέση με την Πράγα. Ήταν 'κλειδί' το γκολ του Σαριέγκι».

sportreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: