Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Ποινικοποιείται η "βουτιά"...


Νέους αυστηρές ρυθμίσεις για να σταματήσει τους ποδοσφαιριστές που προσπαθούν να ξεγελάσουν τους διαιτητές κάνοντας «βουτιές», αποφάσισε να εισαγάγει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αυστραλίας, (FFA).
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν σήμερα Παρασκευή, θα επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού δύο αγωνιστικών σε όσους ποδοσφαιριστές βρίσκονται ένοχοι για «βουτιά» ή υποκρίνονται για να κερδίσουν πέναλτι ή αποβολή αντιπάλου.
«Νομίζω ότι όλοι, φίλαθλοι, αθλητές και μέσα ενημέρωσης, πιστεύουν ότι η υποκρισία είναι απαράδεκτη», δήλωσε ο επικεφαλής της FFA, Μπεν Μπάκλι.
Με την απόφαση δόθηκαν επίσης νέες αρμοδιότητες στην πειθαρχική επιτροπή της ομοσπονδίας να επανεξετάζει τους αγώνες και να επιβάλλει αναδρομικά ποινές αποκλεισμού για περιστατικά που έχασε ο διαιτητής ενώ θα μπορεί να ακυρώνει κόκκινές κάρτες που δόθηκαν λανθασμένα.
«Είμαι βέβαιος ότι η αλλαγή θα εκτιμηθεί από το σύνολο της αθλητικής κοινότητας», είπε ο Μπάκλι, ο οποίος έκανε γνωστό ότι οι νέοι κανονισμοί θα ισχύουν αμέσως μόλις ξεκινήσει η περίοδος της Α’ Κατηγορίας την επόμενη εβδομάδα.
Η Αυστραλία έχει από καιρό εκφράσει την αντίθεση της στην «κουλτούρα της βουτιάς’ και είναι μία από τις πρώτες επαγγελματικές ποδοσφαιρικές ενώσεις στον κόσμο που επιβάλλει κυρώσεις σε ποδοσφαιριστές που βρίσκονται ένοχοι απάτης.
«Είναι σημαντικό για μας που οι πειθαρχικές προβλέψεις για την Α Κατηγορία συνάδουν όχι μόνο με αυτές της διεθνούς αθλητικής κοινότητας αλλά και με τις προσδοκίες μέσα στην χώρα», τόνισε ο Μπάκλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: