Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Στη "μάχη" ρίχνονται σήμερα οι δύο δικέφαλοι


Με στόχο μία «καθαρή» νίκη που ισοδυναμεί με πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, η ΑΕΚ υποδέχεται αύριο την Βασλούϊ στον δεύτερο αγώνα για τα πλέι οφ της διοργάνωσης. Η Ενωση χρειάζεται ένα γκολ για να προκριθεί, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι δεν θα δεχθεί τέρμα και κατά συνέπεια, αναμένεται ένα «κλειστό» παιχνίδι, αφού οι Ρουμάνοι θα επιδιώξουν να «θωρακίσουν» την άμυνα τους, έτσι ώστε να πάρουν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση. Ωστόσο το γκολ που πέτυχε με πέναλτι ο Μπλάνκο στην Ρουμανία (σ.σ. στην ήττα της ΑΕΚ με 2-1), ενδέχεται να αποδειχθεί «χρυσό», καθώς η δυναμικότητα της Βασλούϊ δεν αποτελεί σε καμμία περίπτωση «φόβητρο», κάτι που σημαίνει ότι εάν η ΑΕΚ παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητες της, μπορεί να πάρει την πρόκριση.
Με τον ίδιο στόχο, αλλά με ασφαλώς δυσκολότερη αποστολή, ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται στην Ολλανδία από την Χέρενφεν. Η ομάδα του Τροντ Σόλιντ σκόραρε στην Τούμπα (1-1) και έτσι ο «δικέφαλος του βορρά» για να ελπίζει σε πρόκριση, πρέπει απαραιτήτως να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ.
Από τα υπόλοιπα «ζευγάρια» ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις της Ντιναμό Μόσχας με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, της Αούστρια Βιένης με την Μέταλουργκ Ντόνετσκ, της Αστον Βίλα με την Ραπίντ Βιένης, της Μπριζ με την Λεχ Πόζναν και της Χέρτα με την Μπρόντμπι. Παράλληλα, με το «ένα πόδι» στους ομίλους είναι η Βασιλεία, η Χάποελ Τελ Αβίβ, η Τουλούζ, το Αμβούργο, η Βιγιαρεάλ, η Στεάουα Βουκουρεστίου, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η Βέρντερ Βρέμης, η Εβερτον, η Φούλαμ, η Γαλατασαράι, η Τβέντε, η Λιλ, ο Αγιαξ, η Τζένοα, η Βαλένθια και η Μπενφίκα.

Στους ομίλους ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός σφράγισε την επιστροφή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώνας 1-0 της Σερίφ Τιράσπολ, στο "Γ.Καραϊσκάκης", στη ρεβάνς των πλέι οφ της διοργάνωσης. Ο Γιώργος Μήτρογλου στο 82ο λεπτό πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης για τους "ερυθρόλευκους", που είχαν νικήσει 2-0 και στον πρώτο αγώνα, στη Μολδαβία.
Μόλις στο 6΄, ο Λεονάρντο βρέθηκε στην περιοχή των Μολδαβών, αλλά το σουτ του απέκρουσε ο Ναμάσκο. Δύο λεπτά αργότερα, από φάουλ του Γκαλέτι, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος προσπάθησε με κεφαλιά να "κρεμάσει" τον τερματοφύλακα της Σερίφ, όμως η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και απομακρύνθηκε. Οι φιλοξενούμενοι "απάντησαν" με το τετ-α-τετ του Μπαλιμά στο επόμενο λεπτό και τον Αντώνη Νικοπολίδη να "καθαρίζει" τη φάση. Παρά το δυνατό ξεκίνημα, ο ρυθμός των "ερυθρολεύκων" έπεσε κατακόρυφα με αποτέλεσμα να ακουστούν και κάποιες αποδοκιμασίες από τις εξέδρες.
Η αλήθεια είναι, βέβαια, πως μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα, δύσκολα θα έβρισκαν κίνητρο οι πρωταθλητές Ελλάδας, που είχαν το μυαλό τους στην αυριανή κλήρωση των ομίλων. Στο 70΄ και στο 72΄ ο Μήτρογλου προσπάθησε με προσωπικές ενέργειες να ανοίξει το σκορ, όμως σε αμφότερες τις περιπτώσεις η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε αποχωρήσει τραυματίας ο Λουτσιάνο Γκαλέτι και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για θλάση, που θα κρατήσει τον Αργεντινό για 2-3 εβδομάδες εκτός δράσης.
Τελικά ο Γιώργος Μήτρογλου κατάφερε να φτάσει στο γκολ που με... πάθος κυνήγησε. Στο 82ο λεπτό από "γέμισμα" του Λεντέσμα και κεφαλιά-πάσα του Μαρέσκα, ο νεαρός στράικερ δεν δυσκολεύθηκε από κοντά να διαμορφώσει το τελικό 1-0, χαρίζοντας στον Ολυμπιακό την τέταρτη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες, στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: