Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΗΧΟΥ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ!

felix-freefall-2Ο άνθρωπος που είναι ειδικός στις "βουτιές από τον ουρανό", ο Felix Baumgartner, θα προσπαθήσει να σπάσει την ταχύτητα του ήχου, κατά τη διάρκεια ελεύθερης πτώσης. Ο Baumgartner σε συνεργασία με αεροναυπηγούς και εμπειρογνώμονες, διεξήγαγε το τελευταίο του δοκιμαστικό  γύρο σε μεγάλο υψόμετρο, κάνοντας άλματα.
Ο ίδιος εκφράζει την ικανοποίησή του, αλλά και την ανησυχία του, ενώ η ομάδα του ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μια νέα φάση δοκιμών.

Κατά την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου διεξήχθησαν δοκιμασίες, σε συνεργασία πάντα, με την ομάδα του, που ονομάζεται "Stratos Red Bull". Δοκίμασαν την ειδική κάψουλα στο Sage Cheshire Aerospace, στο Λάνκαστερ, της Καλιφόρνια, η οποία στηριζόταν σε γερανό 40.000 τόνων, για την προσομοίωση της  πτήσης του με αερόστατο.

Ο Baumgartner έκανε εξασκούνταν στις κινήσεις που θα κάνει κατά την έξοδο και την απομακάκρυνσή του, μετά την κάθοδο από το σκάφος. Ο σκοπός ήταν να καθορίσουν τον τρόπο, με τον οποίο, το σκάφος, αντιδρά στην κίνηση του Baumgartner και αν οι αντιδράσεις θα μπορούσαν να διακυβεύσουν την ομαλή του κάθοδο.
Ακόμη και τα ελαφρά ρούχα μπορούν να προκαλεσουν προβλήματα, ενώ θα βρίσκεται ελεύθερος, στον αέρα, καθώς θα μπορούσαν όχι μόνο να εμποδίσουν να σπάσει το φράγμα του ήχου, αλλά θα κινδύνευε από το επίπεδο αύξησης της πυκνότητάς του στον αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: