Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Ο ανιστόρητος πρωθυπουργός του Καναδά προκαλεί το ελληνικό αίσθημα και στηρίζει τον Γκρουέφσκι!!!!




Χειρότερος κι από τον Γκρουέφσκι αποδεικνύεται ο πρωθυπουργός του Καναδά.....
Ξέρω ότι κάποιοι φίλοι μας δεν γνωρίζουν αγγλικά αλλά σε όλο το μήνυμα του προς τους Σκοπιανούς που ζούν στον Καναδά, αποκαλεί την Βαρδαρία "Μακεδονία" ή "Δημοκρατία της Μακεδονίας" και τους Βούλγαρους "Μακεδόνες"...... Τους εύχεται και καλη είσοδο στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ....


Απορώ με το "ελληνικό" Υπουργείο Εξωτερικών (ή μάλλον δεν απορώ... το είπα λόγω ταχύτητας) ούτε μια απλή διαμαρτυρία στην Καναδική Πρεσβεία; Υποτίθεται ότι είμαστε και χρόνια σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ με τους Καναδούς αλλά σίγουρα ζούν και πολλοί περισσότεροι Ελληνες από τους Βαρδαριανούς Σλάβους στον Καναδά.....


Στείλτε ένα βιβλίο ιστορίας στον κύριο πρωθυπουργό.........
Να ξεστραβωθεί.....


Το είδαμε στο Hellenicspace
(το βίντεο είναι στο YouTube και το έβαλε ο βαρδαριανός UMDiaspora)


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το UMDiaspora σημαίνει United Macedonian Diaspora δηλαδή Ενωμένη Μακεδονική Διασπορά!!!!! Προφανώς πρόκειται για οργάνωση Σλαβοβούλγαρων Βαρδαριανών του εξωτερικού.....
Αραγε υπάρχει περίπτωση να γνωρίζουν οι ξεφτιλισμένοι αυτοί κομμιτατζήδες ότι η λέξη διασπορά (diaspora) που χρησιμοποιούν είναι κι αυτή ΕΛΛΗΝΙΚΗ όπως και το Μακεδονική (Macedonian);.....


Λοιπόν παιδιά για όσους γνωρίζουν αγγλικά και θέλουν να "στολίσουν" καταλλήλως τον πρωθυπουργό του Καναδά Stephen Harper μπορείτε να μπείτε στο προσωπικό του chat:
http://www.stephenharper.org/


ή όσοι είστε γραμμένοι στο facebook μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα του στο facebook:
http://www.facebook.com/pmharper


ή όσοι είστε γραμμένοι στο twitter μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα του στο twitter:
http://twitter.com/pmharper


Προσπάθησα να βρω και το email του αλλά δεν τα κατάφερα....αν κάποιος φίλος αναγνώστης μας μπορέσει να το βρεί ας μας το στείλει να το βάλουμε κι αυτό. Ο τύπος πρέπει να "βομβαρδιστεί" από διαμαρτυρίες.....
Αφού δεν θέλει ο ΓΑΠ κι ο Δρούτσας θα το κάνουμε εμείς....οι απλοί Ελληνες.


Ευχαριστώ τον καλό φίλο κι αναγνώστη μας ΑΡΧΑΙΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ που ενεργώντας αστραπιαία μας ενημέρωσε με το παρακάτω που θα το δείτε και στα σχόλια....


Email Address
pm@pm.gc.ca


Mailing Address
The Right Honourable Stephen Harper
Prime Minister of Canada
Office of the Prime Minister
80 Wellington Street
Ottawa, ON
Canada
K1A 0A2


(canadaonline.about.com/.../writeconsleader.htm γράφοντας στο Google ''EMAIL OF STEPHEN HARPER'') 

http://koukfamily.blogspot.com/2010/06/blog-post_7208.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σκιές στην επένδυση του Αστακού
Της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΣΙΟΥΤΗ

Προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ υποσχόταν πράσινες επενδύσεις στην οικονομία και διαφάνεια στην πολιτική ζωή. Στη μοναδική επένδυση όμως, που έχει να επιδείξει, στον Αστακό της Αιτολωακαρνανίας, υπάρχουν πολλά ερωτήματα και για το πόσο «πράσινη» είναι, αλλά και για τη διαφάνεια στις αποφάσεις.

Την ώρα που ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπ. Κουβέλης, χαρακτηρίζει την επένδυση του Αστακού «απάντηση στο φάντασμα της ύφεσης», αρκετά στελέχη της κυβέρνησης κρατούν αποστάσεις στο παρασκήνιο, όπως η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, της οποίας οι συνεργάτες επισημαίνουν ότι η ίδια έχει υπογράψει μόνο για το ένα από τα δύο σχέδια (τη μονάδα που αφορά το φυσικό αέριο) και ότι το άλλο υπέγραψε ο Σπ. Κουβέλης (τη μονάδα υγροποιημένου αερίου πετρελαιοειδών).

Ποιοι θα υλοποιήσουν, όμως, την πολυδιαφημισμένη επένδυση; Βασικός επενδυτής είναι η QPI (Qatar Petroleum International) που συμμετέχει, ωστόσο, μόνο με 33%, ενώ με το ίδιο ποσοστό (33%) συμμετέχει και η Shabbagh & Khoury SAL, του κατασκευαστικού κολοσσού της CCC - δύο εταιρείες με διεθνή φήμη.

Ο τρίτος εταίρος (με το άλλο 33%) αποτελεί μάλλον έκπληξη, καθώς πρόκειται για μία άγνωστη εταιρεία, με την επωνυμία Rosebud Energie Deutschland GmbH και εκπρόσωπό της τον, επίσης όχι γνωστό επιχειρηματία, Ιωάννη Αντωνιάδη Σπορίδη. Πρόκειται για μία εταιρεία που δεν διαθέτει ιστοσελίδα και τη μόνη πληροφορία που μπορεί να βρει κανείς για το επενδυτικό παρελθόν της είναι ένα πρότζεκτ για καύσιμα από φύκια στο Ισραήλ.


Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη αποτελεί η εμφάνιση του πρώην επικοινωνιακού συμβούλου του Γ. Παπανδρέου και φίλου του αδελφού του Νίκου, Γιώργου Σεφερτζή, ως εκπροσώπου της κοινοπραξίας.


Ο Γ. Σεφερτζής μιλώντας στην «Κ.Ε.» δήλωσε ότι τον επέλεξαν οι άραβες επενδυτές και όχι η ελληνική κυβέρνηση, καθώς πρόκειται για ιδιωτικό έργο. «Οι άνθρωποι του Κατάρ ήθελαν κάποιον που να γνωρίζει το ελληνικό πολιτικό τοπίο για να τους βοηθήσει και για να μην υπάρξουν αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία». Αντιδράσεις όμως, αν και όχι ιδιαίτερα έντονες, υπάρχουν. Η Κίνηση Πολιτών Αστακού αμφισβητεί έντονα την «οικολογική» πλευρά της επένδυσης και όχι μόνο. Οπως παραδέχονται οι Σεφερτζής και Αντωνιάδης, η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής δεν αφορά το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), αλλά το υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο, LPG, που «περισσεύει» από την επεξεργασία πετρελαίου στο Κατάρ. Σήμερα αναγκάζονται να το καίνε, προκαλώντας τεράστιο πρόβλημα ρύπων (το οποίο από το 2013 θα επιφέρει και πρόστιμα).

Οι αντιρρήσεις των οικολόγων

Με την επένδυση του Αστακού θα μεταφέρουν το LPG στην Ελλάδα, για να μετατραπεί σε ηλεκτρική ενέργεια και να εξαχθεί (κυρίως) στην Ιταλία, γλιτώνοντας ρύπους και πρόστιμα. Οσοι εγείρουν περιβαλλοντικές ενστάσεις για το LPG, αναφέρουν ότι «πρόκειται για μείγμα βουτανίου με προπάνιο και άλλα αέρια, που αποφεύγονται στην ηλεκτροπαραγωγή μεγάλης κλίμακας στην Ευρώπη, γιατί απαιτούνται πολύ αυστηρές προφυλάξεις με ιδιαίτερα υψηλό κόστος επένδυσης». Ο Ι. Αντωνιάδης Σπορίδης επιμένει ότι η επένδυση είναι ασφαλής και «πράσινη». Αναφέρει, μάλιστα, ότι μελλοντικά θα φτιάξουν και μονάδα παραγωγής βιοκαυσίμων (με τα οποία θα μπορούν να πετούν αεροπλάνα), από άλγη (φύκια) στα χωράφια πέριξ του Αστακού απορροφώντας έτσι και τους ρύπους του CO2.

Ο Ηλίας Γεωργαλής, από την Κίνηση Πολιτών, εκφράζει τις αντιρρήσεις του: «Στη μελέτη αναφέρεται η μονάδα βιοκαυσίμων, σε δέκα γραμμές, που θα δεσμεύει υποτίθεται το διοξείδιο του άνθρακα. Δεν υπάρχει καμία τεκμηρίωση σχετικά με το πώς γίνεται και αυτό είναι λογικό αφού δεν υπάρχει πουθενά ασφαλής και οικονομικά συμφέρουσα μέθοδος δέσμευσης του CO2. Αλλά αν η συγκεκριμένη εταιρεία έχει αυτή την τεχνογνωσία, γιατί την περιορίζει στον Αστακό και δεν τη διαθέτει σε παγκόσμια κλίμακα;». Τα μέλη της Κίνησης Πολιτών Αστακού αναφέρονται, μεταξύ πολλών άλλων, στους «επικίνδυνους αέριους ρύπους (καρκινογόνους) που παράγει το LPG και τα μεγάλα ατυχήματα από εκρήξεις τέτοιων μονάδων που έχουν καταγραφεί διεθνώς».

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=174951