Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Σκοπιανός καφές … «Πέλλα»-κ. Παπανδρέου κάντε κάτι!

Έκαστος στο είδος του και οι Σκοπιανοί στις προκλήσεις τους!

Εταιρεία στα Σκόπια, βάφτισε τον καφέ που συσκευάζει … «Πέλλα», παραπέμποντας στην πρωτεύουσα της αρχαίας Μακεδονίας, σε μια ακόμη προκλητική προσπάθεια να οικειοποιηθούν την ελληνική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.

Ο καφές … «Πέλλα» made in … Σκόπια., «διαφημίστηκε» τις τελευταίες μέρες και εντός ελληνικού εδάφους, με σκοπιανό φορτηγό διεθνών μεταφορών, που πέρασε τα σύνορα και βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, από όπου και η φωτογραφία που δημοσιεύει το protothema.gr.

Το όνομα της αρχαίας πρωτεύουσας της Μακεδονίας, είναι από τα πλέον αγαπημένα «φετίχ» των γειτόνων, που ζουν το δικό τους «μακεδονικό» μύθο, με κύρια ευθύνη της εθνικιστικής κυβέρνησης του Νίκολα Γκρουέφκσι.

«Θεωρώ πως το προϊόν αυτό προσβάλει την Ελληνική Ιστορία καθώς και τον νομό Πέλλας, γιατί τα Σκόπια δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την ονομασία «ΠΕΛΛΑ». Πιστεύω επίσης ότι υπάρχουν και οικονομικές επιπτώσεις αφού ο νομός μας έχει νόμιμα προϊόντα με την ονομασία «ΠΕΛΛΑ» και είναι θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει γιατί θίγονται άμεσα ελληνικές επιχειρήσεις.

Να ενημερωθούν άμεσα τα υπουργεία Εμπορίου και Εξωτερικών και το Εμπορικό Επιμελητήριο Ελλάδος.» δήλωσε στο protothema.gr, ο νομαρχιακός σύμβουλος Πέλλας κ.Χρήστος Τσιρανίδης, που σκοπεύει να θέσει το θέμα στο επόμενο Νομαρχιακό Συμβούλιο.
Ερωτηματικά ωστόσο δημιουργούνται, για το πώς οι τελωνειακές αρχές επέτρεψαν την είσοδο στη χώρα του συγκεκριμένου φορτηγού, με την προκλητική διαφήμιση και την ένδειξη «ΜΚ» στις πινακίδες.
Πέλλα ονομάζεται και μία από τις κεντρικές πλατείες των Σκοπίων, που χρησιμοποιείται για προεκλογικές συγκεντρώσεις κομμάτων και μουσικές εκδηλώσεις.


http://armyalert.blogspot.com/2010/06/blog-post_7614.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: