Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΑΨΕ ΒΕΓΓΑΛΙΚΟ ΕΝ ΠΤΗΣΕΙ!


tag_reuters.com0000_binary_gm1e5cq0llx01-viewimageΈνας επιβάτης διεθνούς αεροπορικής πτήσης προκάλεσε πυρκαγιά ανάβοντας ένα βεγγαλικό λίγο πριν την ολοκλήρωση του ταξιδιού.
Το επεισόδιο σημειώθηκε λίγο πριν την ολοκλήρωση της πτήσης της Delta Airlines από το Άμστερνταμ στο Ντιτρόιτ, που μετέφερε 278 επιβάτες, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, που δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομα του, δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν ότι το επεισόδιο, σχετίζεται με την τρομοκρατία. "Πιστεύουμε ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια", δήλωσε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Πήτερ Κίνγκ, μέλος της επιτροπής για την Εσωτερική Ασφάλεια, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι ο ύποπτος μέσα στο αεροπλάνο προσπάθησε να ενεργοποιήσει εκρηκτικό μηχανισμό και συνδέεται με την Αλ Κάιντα.
Πρόκειται για έναν 23χρονο Νιγηριανό, που εξουδετερώθηκε από τους επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους "και όπως προκύπτει από τα υπάρχοντα στοιχεία έχει σχέσεις με την τρομοκρατία", δήλωσε ο Κινγκ σε συνέντευξη του.
"Αυτό που κατάλαβα είναι...πως διαθέτει σχέσεις με την Αλ Κάιντα, σίγουρα ακραίες τρομοκρατικές διασυνδέσεις και το όνομα του βγήκε αμέσως από τις βάσεις δεδομένων" μετά από την έρευνα των μυστικών υπηρεσιών, δήλωσε ο Κινγκ.
Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, που βρίσκεται σε διακοπές για τις ημέρες των εορτών στη Χαβάη, μίλησε σε τηλεδιάσκεψη με τους συμβούλους εθνικής ασφάλειας και στη συνέχεια "έδωσε εντολή για όλα τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να αυξηθεί η ασφάλεια των αεροπορικών μεταφορών" , ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
"Ο πρόεδρος ενημερώθηκε για το επεισόδιο μεταξύ 9.00 και 9.30 στη Χαβάη από το στρατιωτικό σύμβουλο", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Μπιλ Μπάρτον.
"Ο πρόεδρος έχει ενημερωθεί λεπτομερώς για την κατάσταση και ενημερώνεται και για τις εξελίξεις. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμιά αλλαγή στο πρόγραμμά του" πρόσθεσε ο ίδιος.
Eνα άτομο μεταφέρθηκε τραυματισμένο στο νοσοκομείο και τρία ακόμα τραυματίστηκαν ελαφρότερα. Ο επιβάτης που άναψε το βεγγαλικό τέθηκε υπό έλεγχο από το προσωπικό του αεροσκάφους και ο πιλότος κατόρθωσε να το προσγειώσει στο αεροδρόμιο του Ντιτρόιτ με ασφάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: