Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

Ενοχλήθηκαν οι ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ της "Ελευθεροτυπίας" από την ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ενάντια στο εθνοκτόνο νομοσχέδιο!

Ε τσι,επιδόθηκαν στο γνωστό τους σπορ,δηλαδή το ρουφιανιλίκι.Θαυμάστε τους:

"ΤΟΝ ΠΙΕΖΟΥΝ ΜΕΣΩ BLOGS ΚΑΙ FACEBOOK ΝΑ ΠΕΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ

Διαδικτυακή πολιορκία στον Σαμαρά, κατά των μεταναστών

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

Τις τελευταίες ημέρες μαίνεται στο Διαδίκτυο ένας ιδιότυπος «ηλεκτρονικός πόλεμος» δημιουργίας εντυπώσεων γύρω από τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό.

«Να ανοίξει το θέμα και να λειτουργήσει ένα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο, όπως της Δανίας» υποστηρίζει ο Αντ. Σαμαράς.Διάφορες ομάδες, bloggers, αλλά και μεμονωμένα άτομα αναρτούν στο facebook και στις προσωπικές τους ιστοσελίδες σχόλια, παρεμβάσεις και αιτήματα, όχι πάντα με αποκλειστικό αποδέκτη την κυβέρνηση. Πέραν των ξενοφοβικών αντιδράσεων που κατατίθενται στη διαδικασία της ανοικτής διαβούλευσης του νομοσχεδίου για την παροχή ιθαγένειας και ψήφου στους μετανάστες που διαβιούν χρόνια στην Ελλάδα, αρκετοί έχουν στείλει το τελευταίο διάστημα μηνύματα διαμαρτυρίας και στην προσωπική ιστοσελίδα του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά στο facebook. Μοναδικό αίτημά τους είναι να πάρει θέση υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, όπως ζητεί επίμονα ο ΛΑΟΣ.

Επώνυμες παρεμβάσεις κατά των «λαθρομεταναστών», συχνά με υβριστικό περιεχόμενο, γίνονται επίσης και στην ιστοσελίδα «Φίλοι του Αντώνη Σαμαρά». «Καμία ανοχή, βίαιη επαναπροώθηση», «ποιος θέλει 300.000 μουσουλμάνους στην Αθήνα», «πρόεδρε πάρε θέση», είναι μερικές από τις παρεμβάσεις. Η επίσημη απάντηση ήταν πως πρέπει να ανοίξει το μείζον αυτό θέμα και να υπάρξει τουλάχιστον ένα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο, όπως της Δανίας.

Το πιο ανησυχητικό όμως φαινόμενο του «ψηφιακού αυτού πολέμου» είναι η εμφάνιση 3-4 ομάδων στο facebook, με αρκετές χιλιάδες, νέα κυρίως μέλη, που φαίνεται να υποστηρίζουν τους ξενοφοβικούς στόχους των εμπνευστών τους. Ενα από τα γκρουπ αυτά έχει τίτλο «Οχι άλλοι αλλοδαποί στην Ελλάδα» και εμφανίζεται να υποστηρίζεται από 4.674 μέλη. «Το γκρουπ δεν έχει ρατσιστικό χαρακτήρα. Απλώς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους είναι ή αισθάνονται Ελληνες. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους μετανάστες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Θέλουμε δημοψήφισμα για το μεταναστευτικό τώρα», είναι ο τίτλος ένος άλλου νεότευκτου γκρουπ, που υποστηρίζει ότι έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα 3.495 μέλη. «Ας μπει τέλος στον κατήφορο... να σταματήσει το μπάτε σκύλοι αλέστε...», αναφέρονται ως στόχοι του. «Οχι στη μαζική απόδοση πολιτικών δικαιωμάτων στους λαθρομετανάστες», απαιτεί ένα τρίτο γκρουπ στο facebook με 997, νεαρά ως επί το πλείστον μέλη. Εφτασε η ώρα μηδέν, λένε και κατηγορούν κυρίως όσους έφεραν εδώ λαθρομετανάστες βαφτίζοντας τους «μετανάστες».

Στον αντίποδα, υπάρχουν ασφαλώς και πολλές ομάδες συμπαράστασης στους πρόσφυγες, όπως η ομάδα μελών «όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες», που αριθμεί 4.416 μέλη.

Είναι πλέον φανερό ότι κάτω από τις προτροπές διαφόρων «ελληνοφρόνων» κηρύκων της μισαλλοδοξίας, επιχειρείται να ασκηθεί μέσω του Ιντερνετ μαζική πολιτική πίεση, όχι μόνο προς την κυβέρνηση, αλλά και προς τον νέο πρόεδρο της Ν.Δ. Στόχος είναι είτε να συρθεί ο Σαμαράς σε μια δεξιά, ξενοφοβική προσέγγιση του μεταναστευτικού προβλήματος, είτε να αποστασιοποιηθεί από αυτή. Και στις δύο περιπτώσεις, οι κύκλοι του ακραίου δεξιού φάσματος, ποντάροντας στην έκρηξη της ρατσιστικής μισαλλοδοξίας, εκτιμούν ότι αυτοί θα είναι κερδισμένοι πολιτικά. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης στην ιστοσελίδα του μιλά για εξαναγκασμό του κ. Σαμαρά να αλλάξει στάση και στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Για τον λόγο αυτό, προφανώς, ο ΛΑΟΣ έχει ξεκινήσει ήδη δυναμικά την επιχείρηση συλλογής υπογραφών για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Φυσικά δεν ελπίζει ότι θα το πετύχει, αλλά το κόμμα ενδιαφέρουν ο θόρυβος και οι πολιτικές επιπτώσεις της πρωτοβουλίας. Εχει κυκλοφορήσει ήδη ειδικά έντυπα που έχουν ως κεντρικό τίτλο το παλαιό σύνθημα του Α. Παπανδρέου: «Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες». Το έντυπο αυτό κυκλοφορεί ήδη στην ιστοσελίδα του γραμματέα του κόμματος Αδωνι Γεωργιάδη, καθώς και σε άλλες «πατριωτικές» ιστοσελίδες. Τον συντονισμό της όλης επιχείρησης συλλογής υπογραφών έχει αναλάβει το Ινστιτούτο Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών, «Ιων Δραγούμης», που αποτελεί την επίσημη δεξαμενή σκέψης του ΛΑΟΣ. Πρόεδρος του ιδρύματος είναι ο καθηγητής πανεπιστημίου Χρ. Γούδης, που χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο «casus belli του απαξιωμένου εξουσιαστικού κατεστημένου που υπονομεύει τα θεμέλια του έθνους».

Ο ΛΑΟΣ δεν θα μείνει ωστόσο μόνο στη συλλογή υπογραφών. Θεωρώντας το μεταναστευτικό προνομιακό του πεδίο παρέμβασης και συνεκτιμώντας ότι κάποιες μετρήσεις δείχνουν μείωση των ποσοστών του μετά την εκλογή Σαμαρά, ετοιμάζει και δυναμικές κινητοποιήσεις με συγκεντρώσεις, αφίσες, φέιγ βολάν.

Συμμέτοχη στην όλη προσπάθεια του ακροδεξιού χώρου είναι ασφαλώς και η «Χρυσή Αυγή», που με κεντρικό σύνθημα «Εξω οι ξένοι», προωθεί και προκαλεί το πολιτικό σύστημα να κάνει δημοψήφισμα!"


Όπως βλέπετε,ο έτερος πολιορκητικός κροιός του συστήματος (μαζί με τον ΔΟΛ),τους...περιέλαβε όλους στη λίστα του:από τα "ξενοβοφικά" μπλογκς που προτρέπουν τον Σαμαρά να πάρει θέση υπέρ του δημοψηφίσματος,μέχρι τις πολλές ομάδες που έχουν δημιουργηθεί στο Facebook για το θέμα!

Εμείς,το ξαναλέμε μπας και το καταλάβουν ορισμένοι:τα "έγκυρα" Μμε ΕΧΟΥΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!Έτσι,επιστρατεύουν είτε "αποκλειστικά ρεπορτάζ" τύπου Μέγκα,είτε προκαταβάλουν την ενδεχόμενη αντίδραση Σαμαρά στο νομοσχέδιο ως "ξενοφοβική",για να την αποτρέψουν.Κι επειδή μερικοί παραμένουν προσκολλημένοι σε κόμματα,ας καταλάβουν ότι οι ίδιοι έμμισθοι κονδυλοφόροι θα γράψουν τα ίδια και χειρότερα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ,αν η προσπάθεια συλλογής υπογραφών καρποφορήσει.

ΧΤΥΠΟΥΝ το Πατριωτικό Κίνημα όπως μπορούν,με κάθε τρόπο:οι επιθέσεις θα ενταθούν,οι ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ στο Facebook και αλλού θα μιλήσουν για "ξενοφοβικό κλίμα εναντίον των προσφύγων" και γενικά θα παρουσιάσουν μια εικόνα "μειοψηφίας" κάποιων...γραφικών στο Διαδίκτυο,ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

Απέναντι σ'αυτή την ολοένα αυξανόμενη προπαγανδιστική επίθεση,η μοναδική μας άμυνα είναι η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.Ας το καταλάβουν αυτό κάποιοι,πριν να είναι αργά!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολλοί μπορεί να υποστηρίξουν πολλά .Τα παιδιά των μεταναστών που έχουν πάει σε ελληνικό σχολείο και έχουν διδαχτεί την Ελληνική γλώσσα και παιδεία πρέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου ανεξάρτητα των θρησκευτικών τους αντιλήψεων . Το συγκεκριμένο κριτήριο πρέπει να είναι ακαταμάχητο. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση είμαι απόλυτα αρνητικώς .

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟΣ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΤΩΝ "ΕΛΙΤ" ΣΥΝΟΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΒΑΝΤΟΔΟΡΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΠΑΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ!! ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΑΚΑΡΙ ΚΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝΕ ΚΟΡΜΙΑ, ΚΕΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ! ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ Η ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΗΓΕΝΗ ΕΛΛΗΝΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ 700 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΔΩ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΧΡΕΙΑΣΤΟΙ! ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΥΘΥΣ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΚΑΜΜΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟΡΟΦΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ,ΠΟΛΥΤΙΣΜΙΚΑ,ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ!! ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΤΗΣ "ΕΛΙΤ" ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΤΣΑΜΠΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΕ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΤΩΝ ΟΡΕΞΕΩΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ! ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΜΕΤΑ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ! ΤΕΛΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ -ΜΙΚΡΗ ΕΥΤΥΧΩΣ- ΜΕΡΙΔΑ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΩΝ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΩΝ ΨΕΥΤΟΙΔΕΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΠΑΤΡΙΔΩΝ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΚΕΚΤΥΠΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ Η ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ κλπ...! ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΑΙ!!