Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Φιέστα με το 14ο μισθό;

«Κύριε Καραμανλή, λεφτά υπάρχουν!» Αυτή η φράση του Γιώργου Παπανδρέου στην προεκλογική περίοδο θα μας κυνηγάει σαν Ερινύα,γράφει ο Π. Τιμογιαννάκης στον ΕΤ, κάθε φορά που θα ακούμε και μια νέα οικονομική παρέμβαση.
Φιέστα με το 14ο μισθό;Μάλιστα ! Τώρα ετοιμάζονται, λέει, να βάλουν χέρι στο 14ο μισθό. Και στη 14η σύνταξη! Οπότε, δεν μπορώ να μη ρωτήσω το υπουργείο Πολιτισμού, -αν έχει πάρει χαμπάρι ο αρμόδιος υπουργός -, περί των  πενθήμερων πολυπρόσωπων φιλοξενιών στη Θεσσαλονίκη με πληρωμένα τα έξοδα από μεριάς Δημοσίου, για Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ.
Ρωτώ επειδή δεν έχω πειστεί ότι κατέχουν ακριβώς εκεί μέσα στο υπουργείο Πολιτισμού τα ζητήματα. Κι ότι κάποιος που θέλει να κάνει τις προσωπικές δημόσιες σχέσεις του μπορεί κάλλιστα να ψήσει τον υπουργό για την ….«αναγκαιότητα της τέχνης».  Μόνο που εδώ δεν έχει να κάνει με την Τέχνη, με τη χρηματοδότηση κάποιων νέων παιδιών, ας πούμε, αλλά με πενθήμερες φιλοξενίες πληρωμένες από το κράτος.
Γι’ αυτό και πλέον, αντί του υπουργού Πολιτισμού, θα απευθυνθώ στον πρωθυπουργό. Εχετε υπόψη σας, κύριε Παπανδρέου, ότι την ώρα που διασυρόμαστε σε ολόκληρη την Ευρώπη, την ώρα που επιτρέπουμε τις προσβολές, την ώρα που εσείς ο ίδιος μιλάτε για απώλεια μέρους της εθνικής κυριαρχίας, συνεχίζουν να διασκορπίζονται χρήματα;
Την ώρα που θα κόψετε το 14ο μισθό σκεφτήκατε μη και ξεσηκωθεί ο κόσμος αν μάθει και για τις φιέστες των «ντοκιμαντέρ»;
Σκέφτεστε όταν το πάρει χαμπάρι κι αυτό, διότι θα το πάρει χαμπάρι, το …..Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τι θα πάθουμε;
Κύριε πρωθυπουργέ, ξέρετε πόσο κοστίζουν οι βραδιές στη Θεσσαλονίκη; Πόσο κοστίζουν οι διανυκτερεύσεις; Για πέντε μέρες; Θα ξεσηκωθούν οι Ελληνες, κύριε πρωθυπουργέ.
Κι απορώ με τι μούτρα προτείνουμε να φιλοξενήσουμε τους Ευρωπαίους που μας δανείζουν και…. μας ξεφτιλίζουν. Κάποιοι βέβαια θα έχουν κάνει τις αποτελεσματικές δημόσιες σχέσεις τους με τα λεφτά του κράτους.
Κι όταν το μάθετε, πρωθυπουργέ μου, ενημερώστε, σας παρακαλώ, και τον κύριο Γερουλάνο που του έχουν απορροφήσει το ενδιαφέρον οι «φίλοι» του στην ΕΡΤ.

http://www.politis-gr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: