Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ!

view_2009-09-29t233456z_01_auc04_rtrmdnp_3_quake-pacificΣχεδόν μη αναστρέψιμη είναι, πλέον, η άνοδος κατά δύο μέτρα της στάθμης της θάλασσας, σύμφωνα με ειδικούς που συμμετέχουν σε διεθνές συνέδριο για την κλιματική αλλαγή, το οποίο φιλοξενείται στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
"Η ουσία του προβλήματος της στάθμης της θάλασσας είναι ότι από τη στιγμή που αρχίσει, η άνοδος είναι πρακτικά μη αναστρέψιμη", προειδοποιεί ο διεθνώς αναγνωρισμένος ειδικός σε θέματα στάθμης της θάλασσας και επιστήμονας στο Ινστιτούτο Πότσνταμ στη Γερμανία κ. Στέφαν Ράμστορφ. "Δεν βλέπω το πώς θα μπορέσουμε να σταματήσουμε αυτή την άνοδο, ακόμη και αν φθάσουμε σε μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου", πρόσθεσε.
Η καλύτερη εξέλιξη είναι να ανέρχεται, μετά τη σταθεροποίηση της θερμοκρασίας του πλανήτη, με σταθερό ρυθμό "για τους επόμενους αιώνες" η στάθμη της θάλασσας, και να μην επιταχύνεται αυτός ο ρυθμός, είπε ο γερμανός ειδικός.
Ο ίδιος προέβη στην εκτίμηση ότι ακόμη κι αν περιοριστεί η άνοδος της θερμοκρασίας κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου, θα εξακολουθούμε να έχουμε άνοδο της στάθμης της θάλασσας κατά δύο μέτρα τους επόμενους αιώνες, εξέλιξη η οποία θα οδηγήσει στην εξαφάνιση ορισμένων νησιωτικών χωρών. Η πλέον αισιόδοξη εκτίμησή του κάνει λόγο για άνοδο κατά ένα μέτρο της στάθμης αυτόν τον αιώνα στην περίπτωση αύξησης της θερμοκρασίας κατά 3 βαθμούς Κελσίου και κατά έως και πέντε μέτρα μέσα στα επόμενα τριακόσια χρόνια.
Επιστήμονες εκτιμούν ότι η τήξη των πάγων αποκτά κεκτημένη ταχύτητα, θερμαίνοντας την ατμόσφαιρα καθώς λιγότερη ποσότητα χιονιού αντανακλά λιγότερη θερμότητα.
"Ακόμη κι αν μειώσουμε τις εκπομπές σε όλον τον πλανήτη, από τη στιγμή που αυτό ξεκινήσει είναι μη αναστρέψιμο. Συμπεραίνω ότι μια αύξηση της μέσης θερμοκρασίας κατά 2 βαθμούς Κελσίου αυξάνει την πιθανότητα της μείωσης των φύλλων πάγου στη Γροιλανδία κατά 50% ή και περισσότερο", είπε ο κ. Πίερ Φέλινγκα του πανεπιστημίου Βαγκενίγκεν (WUR), του κορυφαίου ευρωπαϊκού πανεπιστημίου στις Επιστήμες της Ζωής. "Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την άνοδο κατά περίπου εφτά μέτρα της στάθμης της θάλασσας σε διάστημα 300 με 1.200 χρόνων", πρόσθεσε.
Οι ομιλητές στο συνέδριο στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στήριξαν τις απόψεις τους λέγοντας ότι πριν από τρία εκατομμύρια χρόνια ο πλανήτης ήταν κατά 2 με 3 βαθμούς Κελσίου θερμότερος και η στάθμη της θάλασσας κατά είκοσι τρία με είκοσι πέντε μέτρα υψηλότερη. Ενώ, πριν από 122.000 χρόνια πριν ήταν κατά 2 βαθμούς Κελσίου θερμότερος και η στάθμη της θάλασσας κατά δέκα μέτρα υψηλότερη.
Περί τα 40 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον πλανήτη ζουν σε πεδιάδες με συχνά εποχιακά πλημμυρικά φαινόμενα, τόνισε από την πλευρά του ο κ. Ρόμπερτ Νίκολς του πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 0,6% του παγκόσμιου πληθυσμού και το 5% του παγκόσμιου πλούτου, λόγω της ύπαρξης σε αυτές τις περιοχές αεροδρομίων και μονάδων ηλεκτροπαραγωγής.
Η προστασία των ακτών - το κόστος της οποίας οι ομιλητές τοποθέτησαν μεταξύ 50 δισ. δολαρίων ετησίως το 2020 και 215 δισ. δολαρίων ετησίως το 2100 - μπορεί να μειώσει σημαντικά την απώλεια γης και περιουσιακών στοιχείων, υποστήριξε ο κ. Νίκολς.

Εκλογές 2009, τί πρέπει να γνωρίζουμε !!!



Εν αναμονή της 4ης Οκτωβρίου 2009 όπου θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Εθνικού Κοινοβουλίου, καλό θα ήταν να γνωρίζουμε κάποιες γενικές πληροφορίες για την ημέρα εκείνη.

Αρχικά, η ψηφοφορία θα αρχίσει την 7η πρωινή ώρα και θα λήξει την 19η ώρα της ίδιας ημέρας.Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες που:
       α) Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί μέχρι και το έτος 1991).
και β) Είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο δήμου ή κοινότητας της χώρας. Δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.

Στερούνται του δικαιώματος αυτού:
       α) Όσοι διατελούν, σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα σε πλήρη στερητική δικαστική συμπαράσταση.
και β) Όσοι το στερήθηκαν λόγω αμετάκλητης ποινικής καταδίκης, σε κάποιο από τα εγκλήματα που ορίζονται από τον ποινικό και στρατιωτικό ποινικό κώδικα, για όσο χρόνο διαρκεί αυτή η στέρηση.


Οι εκλογείς θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο δήμο ή την κοινότητα, στα δημοτολόγια των οποίων είναι εγγεγραμμένοι. Οι ετεροδημότες εκλογείς θα ψηφίσουν σε αμιγές ή μεικτό εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών της έδρας του Νομού που διαμένουν. Όλοι οι εκλογείς μπορούν να ενημερώνονται για το εκλογικό τμήμα που θα ψηφίσουν, με την έκδοση και δημοσίευση της σχετικής απόφασης του οικείου Νομάρχη το αργότερο δεκαπέντε (15) ημέρες μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, η οποία γνωστοποιείται στους δήμους και τις κοινότητες του νομού.
Σημείωση:
Για να δείτε ακριβώς που ψηφίζετε κάντε ένα κλικ
εδώ.

Σχετικά με το πώς ψηφίζουμε, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι :
Οι εκλογείς προσέρχονται στο κατάστημα της ψηφοφορίας και παρουσιάζονται στην εφορευτική επιτροπή, η οποία αναγνωρίζει την ταυτότητά τους και επαληθεύει την εγγραφή τους στον εκλογικό κατάλογο. Οι εκλογείς μπαίνουν στο κατάστημα της ψηφοφορίας ένας- ένας ή σε μικρές ολιγάριθμες ομάδες, με τη σειρά της προσέλευσής τους και όπως ειδικότερα καθορίζει κάθε εφορευτική επιτροπή.
Η αναγνώριση των εκλογέων, γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα, που προσκομίζουν στην εφορευτική επιτροπή. Αν δεν έχουν αστυνομική ταυτότητα, προσκομίζουν το διαβατήριό τους.
Σε κάθε εκλογέα η εφορευτική επιτροπή δίνει ένα φάκελο με ειδικό γνώρισμα μονογραφημένο από τον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής και σφραγισμένο με τη σφραγίδα της επιτροπής, καθώς και πλήρη σειρά έντυπων ψηφοδελτίων όλων των συνδυασμών και μεμονωμένων υποψηφίων.
Εκλογείς, που από σωματική αδυναμία δεν μπορούν να κάνουν τα πιο πάνω, έχουν το δικαίωμα για το σκοπό αυτό να απευθυνθούν στον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής ή σε μέλος της εφορευτικής επιτροπής, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να τους βοηθήσουν.

Απαγορεύεται στον εκλογέα να ρίξει το ψηφοδέλτιό του στην κάλπη:
       α) αν αυτό δεν είναι μέσα στο φάκελο με το ειδικό γνώρισμα ή αν δεν έχει κλειστεί ο φάκελος
και β) αν ο εκλογέας δεν αποσύρθηκε πρώτα στον ξεχωριστό χώρο (παραβάν).
Στον εκλογέα που ψήφισε χορηγείται, εφόσον ζητηθεί, σχετική βεβαίωση που υπογράφεται από τον Πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής και σφραγίζεται με τη σφραγίδα της.


Σταυροί προτίμησης ανά εκλογική περιφέρεια.

Ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ υποψηφίων, σημειώνοντας σταυρό παραπλεύρως του ονόματός τους στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, ως ακολούθως:



( κλικ πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση)


Περισσότερες πληροφορίες για τις εκλογές θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.


Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΥΜΦΩΝΙΑ "ΜΑΜΟΥΘ" ΡΩΣΙΑΣ-ΚΙΝΑΣ

energyyyΚαινούργια συμφωνία συνεργασίας θα υπογράψουν τον Οκτώβριο η ρωσική Gazprom και η κινεζική CNPC, η οποία προβλέπει παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου στην Κίνα, σύμφωνα με σημερινές -Δευτέρα- δηλώσεις του επικεφαλής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού κ. Αλεξέι Μίλερ. Όπως μετέδωσαν ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο κ. Μίλερ δήλωσε, κατά την τελετή εγκαινίων της κατασκευής πετρελαιαγωγού που θα συνδέσει την Ντζούμπγκα με το Σότσι, στις ακτές του Εύξεινου Πόντου, ότι "αναμένουμε την υπογραφή συμφωνίας σε επίπεδο επιχειρήσεων. Το έγγραφο εντάσσεται στη σειρά των συμφωνιών που έχουν ήδη υπογραφεί, πρόκειται για συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με την CNPC για παραδόσεις ποσοτήτων φυσικού αερίου".
Οι δύο ενεργειακοί όμιλοι έχουν ήδη υπογράψει, το 2006, συμφωνίες στον τομέα του φυσικού αερίου, στις οποίες περιλαμβάνεται η κατασκευή, εντός πενταετίας, δύο μεγάλων αγωγών, μέσω των οποίων θα καταστεί δυνατή η τροφοδοσία της Κίνας με έως και 80 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως.

Μειώθηκε η ποινή του Σισέ


Σε δύο αγωνιστικές συν μία με αναστολή μειώθηκε η ποινή του Γάλλου στράικερ του Παναθηναϊκού, Τζιμπρίλ Σισέ.

Ο Γάλλος επιθετικός, ο οποίος θα απουσίαζε από τα τρία πρώτα παιχνίδια του τριφυλλιού για το ματς στο Europa League, άσκησε έφεση και η ποινή του μειώθηκε.

Κατόπιν τούτου, ο Σισέ θα απουσιάσει στο ματς με την Ντιναμό αλλά θα αγωνιστεί κανονικά στο παιχνίδι με την Στουρμ Γκρατς.

Στην Ελβετία, όπου εκδικάστηκε η έφεση του Παναθηναϊκού, το παρών έδωσε και ο ίδιος ο Τζιμπρίλ Σισέ μαζί με τον β' αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Γιάννη Βεκρή.

«Συνεργασία Οικολόγων Πράσινων με Ουράνιο Τόξο!!»

Από Διαφορετική Ματιά:

Η παρακάτω ανακοίνωση αναρτήθηκε στο belomorskamacedonia:

«Στις επόμενες βουλευτικές εκλογές , στις 4 Οκτωβρίου 2009, οι Μακεδόνες ψηφίζουμε Οικολόγους Πράσινους γιατί αυτό το κόμμα, που είναι πολύ κοντά στο να μπει στη Βουλή, έχει στο πρόγραμμα του ξεκάθαρες θέσεις για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μειονοτήτων.


Αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος, για τον οποίο οι εθνικά Μακεδόνες θα πρέπει να ψηφήσουμε τους Οικολόγους Πράσινους: ο σημαντικότερος λόγος είναι ότι έχουν ως υποψήφιο βουλευτή στη λίστα τους για τον νομό Πέλλας, τον Γιώργο Κωνσταντίνου, έναν εθνικά Μακεδόνα ακτιβιστή για την οικολογία, τα δικαιώματα των Μακεδόνων και μέλος για πολλά χρόνια του ΕΕΣ-Ουρανιο Τόξο (ΣΣ. αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι το Ουράνιο Τόξο και οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν συμφωνήσει για κάποια εκλογική συνεργασία. Και γιατί να το κάνουν αυτό, άλλωστε, οι Ο.Π . αφού το κόμμα των εθνικά Μακεδόνων είναι σχεδόν ανύπαρκτο στα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας και το μόνο που το απασχολεί σε κάθε εθνική εκλογική αναμέτρηση είναι πώς θα βοηθηθεί το Πασοκ (και ιδιαίτερα ο κύριος Λιάνης) να πάρει την μερίδα του λέοντος από τις ψήφους των Μακεδόνων στο νομό Φλώρινας;).


Η πολιτική θέση των Οικολόγων Πράσινων δεν με ικανοποίει στο θέμα της διαμάχης της Ελλάδας για την ονομασία της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και θα προτιμούσα μια πιο θαρραλέα στάση τους: υπάρχει κράτος που ονομάζεται Μακεδονία γιατί υπάρχει Μακεδονικό έθνος και όχι το ανάποδο. Πριν υπάρξει μακεδονικό κράτος υπήρχαν Μακεδόνες σε όλη την γεωγραφική περιοχή που ονομάζεται Μακεδονία, πριν ακόμα αυτή μοιραστεί στα τέσσερα γειτονικά κράτη (Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία και Αλβανία).


Η θέση τους ότι κανείς δεν είναι πιο Μακεδόνας από όλους τους κατοίκους της Μακεδονίας, δεν με πείθει: δεν υπάρχουν ΠΙΟ Μακεδόνες από άλλους, υπάρχουν όμως οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, σκέτο. Όλοι οι άλλοι κάτοικοι της Μακεδονίας αυτοπροσδιορίζονται ΕΘΝΙΚΑ με άλλο όνομα (Έλληνες, Βούλγαροι, Σέρβοι, Αλβανοί, Αρβανίτες, Ρομά η Αθίγγανοι, Τούρκοι, Βλάχοι, κτλ).


Σε αυτές τις εκλογές πρέπει οι Μακεδόνες να δείξουμε την δύναμη μας, ψηφίζοντας τους Ο.Π. και ιδιαίτερα στο νομό Πέλλας ,τον υποψήφιο τους ΓΙΩΡΓΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ. Ίσως, με αυτό τον τρόπο, και αλλά κόμματα, σε επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Ο.Π. και βάλουν στις λίστες τους Μακεδόνες υποψηφίους, σε όλους τους Νομούς της Μακεδονίας, όπως γίνεται με τους Τούρκους στη Θράκη.


Δυστυχώς, μέχρι σήμερα οι Μακεδόνες δεν είχαν την πολιτική υποστήριξη από κανένα ελληνικό κόμμα, εάν εξαιρέσουμε το ΜΟΝΑΔΙΚΟ παράδειγμα της ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ (δεν συμμετέχει σε αυτές τις εκλογές) και κάποια μικρά αριστερά κόμματα.


ΚΑΛΗ ΨΗΦΟ, ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!»
Να πάτε να... και εσείς και οι οικωλογοι  

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου Απόστολος


Εκοιμήθη χθες Κυριακή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου Απόστολος, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης μετά από δεύτερο εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη.
Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στις 14:00 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς. Το σκήνωμα του εκλιπόντος θα παραμένει εκτεθειμένο για προσκύνηση στον Μητροπολιτικό Ναό καθόλη τη διάρκεια των ημερών αυτών. Το πρωί της Δευτέρας και της Τρίτης θα τελεσθεί θεία λειτουργία υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του κεκοιμημένου Αρχιερέα και Ποιμενάρχου.
Η ταφή θα γίνει στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς. Η νεκρώσιμη πομπή θα κατευθυνθεί πεζή από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό δια μέσου των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Αγίου Γεωργίου στην Ιερά Μονή όπου θα ενταφιασθεί παραπλεύρως του προκατόχου Μητροπολίτου Χαρίτωνος.
Μετά το τέλος της ταφής θα δοθεί δεξίωση στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς.
Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι στη μνήμη του εκλιπόντος ποιμενάρχου μπορούν αντί αυτού να προσφέρουν οικονομική ενίσχυση προς τα φιλανθρωπικά ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου.
Ο μακαριστός Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κυρός Απόστολος (κατά κόσμον Απόστολος Παπακωνσταντίνου) γεννήθηκε στον Αλμυρό της Μαγνησίας το 1924. Παρακολούθησε τα εγκύκλια μαθήματα στο Βόλο και αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1947. Μετά την εκπλήρωση των μακροχρόνιων στρατιωτικών υποχρεώσεων του χειροτονήθηκε στην Αθήνα το 1950 διάκονος και ως μέλος της Ιεραποστολικής Αδελφότητας «Ζωή» απεστάλη ιεροκήρυκας στην Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης,  όπου υπηρέτησε επί δεκαεπτά έτη.
Το έτος 1967 εξελέγη Μητροπολίτης Ζακύνθου, όπου συνέχισε να επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ποιμαντική προσέγγιση της νεολαίας και το κήρυγμα του Ευαγγελίου, επηρεασμένος από την πατερική θεολογική σκέψη και την νεώτερη διατύπωσή της, που επιχείρησαν οι Ρώσοι της Διασποράς. Τον Ιούνιο του 1974 και κατά τη διάρκεια της δικτατορίας με την 3η και 7η Συντακτική Πράξη, αποχωρίσθηκε από τον ποίμνιο της Μητροπόλεως Ζακύνθου. Διέμεινε ως έκπτωτος Μητροπολίτης στην Κοζάνη επί δεκαεπτά έτη με την ευλογία του μακαριστού Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης Δονυσίου Ψαριανού. Σε αυτό το διάστημα με τη βοήθεια των συνεργατών και την άδεια του Μητροπολίτου Δημητριάδος και μετέπειτα Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου ίδρυσε κατασκηνώσεις στον Πτελεό Μαγνησίας, για να δώσει την ευκαιρία σε νέους να ακούσουν το μήνυμα του Ευαγγελίου και να αποκτήσουν λειτουργικά βιώματα, σεβόμενος τους πολιτιστικούς κώδικες της εποχής τους. Το 1991 για λόγους τυπικούς τοποθετήθηκε από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος και τον τότε Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, την οποία ποίμανε επί 18 έτη.
Καρπός της διακονίας του υπήρξε η κάλυψη των κενών εφημεριακών θέσεων,  η σύγκληση δύο κληρικολαϊκών συνάξεων, η ίδρυση του εκκλησιαστικού Λυκείου Κιλκίς Κύριλλος-Μεθόδιος, ο διορισμός γυναικών μελών σε όλα τα εκκλησιαστικά συμβούλια των ενοριών, η επαναδραστηριοποίηση του τοπικού Ερυθρού Σταυρού, η λειτουργία νεανικών κατασκηνώσεων και η δημιουργία τριών Ιδρυμάτων: Για τη στήριξη των Πολύτεκνων οικογενειών, την ενίσχυση των Αναξιοπαθούντων και το Μορφωτικό Ιδρυμα με δραστηριότητες, το Πολυάνειο Ωδείο και το Τμήμα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας για ορθοδόξους σπουδαστές από όλη την οικουμένη.
Η συνεχής γραπτή κηρυκτική δραστηριότητα της αρχιερατείας του στο Κιλκίς έχει δημοσιευθεί σε τέσσερα Κυριακοδρόμια με τον τίτλο «Διακονία Λόγου» 1995, «Σταυροαναστάσιμα μηνύματα» 1997, «Προς Οικοδομήν της χρείας» 2000, «Πώς θα πιστέψουν αν δεν ακούσουν» 2004.

"ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΥΦΙΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΦΟΡΟΙ"

karirakleio Σφοδρή "επίθεση" στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε από το Ηράκλειο απόψε Κυριακή ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας. Οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ, είπε, σημαίνουν περιπέτεια, περιπέτεια που κοστίζει ακριβά, αυτό δεν πρέπει να τα ξεχνάμε.
Επίσης ο Κ. Καραμανλής επιτέθηκε στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ για την άρνησή του σε ένα δεύτερο διάλογο κατηγορώντας τον ότι "επενδύει στο σκοτάδι της ασάφειας και όχι στο φως των καθαρών θέσεων". Παράλληλα ο κ. Καραμανλής έθεσε το δίλημμα υπευθυνότητα ή ανευθυνότητα τονίζοντας ότι "πίσω από τις κούφιες υποσχέσεις κρύβονται μεγάλοι φόροι", προσθέτοντας ακόμη ότι μπορούμε "να τα καταφέρουμε φθάνει να βάλουμε πλάτη". Ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για κούφιες ελπίδες του ΠΑΣΟΚ πάνω σε κινούμενη άμμο.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Κρήτη, απαντώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι και θα είναι κοντά στην Κρήτη.
Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Καραμανλής ζήτησε από τους συγκεντρωμένους "να κρατήσουμε τα λάβαρα των κοινών μας αγώνων και αξιών μας", όπως είπε. Η συμμετοχή αυτή είναι απόφαση εμπιστοσύνης. Η εμπιστοσύνη αυτή είναι η μεγάλη μου δύναμη, η μοναδική μου δύναμη, ανέφερε. Στείλτε το μήνυμά σας παντού, είπε. Αυτός ο αγώνας αφορά το μέλλον της πατρίδας μας, το μέλλον των παιδιών μας. Συστρατευόμαστε, δυναμώνουμε, συσπειρωνόμαστε. Έτσι κερδίζονται οι αγώνες, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στην άρνηση του Γ. Παπανδρέου για δεύτερη τηλεμαχία λέγοντας ότι "την ζητήσαμε διότι επιβάλλεται η ενημέρωση του πολίτη που έχει κενά". Όπως είπε ο κ. Καραμανλής, η άρνηση του αργηχού του ΠΑΣΟΚ έχει ένα στόχο, να μην δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα των πολιτών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι κρύβεται πίσω από την ασάφεια.
Ακολούθως ο κ. Καραμανλής έθεσε μια σειρά ερωτημάτων για το που θα βρει ο Γ. Παπανδρέου αυτά τα οποία υπόσχεται και πρόσθεσε "επενδύει στο σκοτάδι της ασάφειας και όχι στο φως των καθαρών θέσεων".
Απευθυνόμενος στους πολίτες τόνισε ότι τα μεγάλα και σπουδαία δεν χαρίζονται αλλά κατακτώνται και μίλησε για συμφωνία ξεκάθαρη και για την αλήθεια την οποία ο ίδιος λέει στους πολίτες. "Μπορούμε να τα καταφέρουμε φτάνει να βάλουμε όλοι πλάτη", επισήμανε.
Αμέσως μετά ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο σχέδιο του εξόδου από την κρίση, αναπτύσσοντας αναλυτικά τους τρεις άξονες του και πρόσθεσε: "στις 5 του Οκτώβρη ξεκινάμε με νέα ορμή, με πίστη στην πατρίδα μας και στις δυνατότητες των Ελλήνων".
Ο κ. Καραμανλής αμέσως μετά απάντησε με συγκεκριμένα στοιχεία για το τί έγινε τα τελευταία πέντε χρόνια στην Κρήτη, τονίζοντας ότι έγινε σημαντικό έργο και αναφέροντας ότι τολμούμε τη σύγκριση σε όλους τους τομείς, σε όλες τις περιφέρειες της χώρας ό,τι και αν λέει η προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ.
Όπως είπε ο κ.Καραμανλής, οι πόροι που διατέθηκαν για την ανάπτυξη της Κρήτης τα τελευταία πέντε χρόνια ξεπέρασαν τα δύο δις ευρώ και έγιναν πάνω από τεσσερισήμισι χιλιάδες μικρά και μεγάλα έργα.
Δημοπρατήθηκε το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι που μαζί με τις οδικές του συνδέσεις φτάνει το ένα δις ευρώ. Την ίδια ώρα γίνονται έργα αναβάθμισης στα αεροδρόμια του νησιού. Επίσης, τόνισε πως κατασκευάζονται νέοι οδικοί άξονες και βελτιώνονται οι υφιστάμενοι με έργα που ξεπερνούν τα 680 εκατομμύρια ευρώ.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που γίνονται στον βόρειο οδικό άξονα, στα έργα του νότιου οδικού άξονα, ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, στους τρεις κάθετους άξονες που γίνονται πράξεις και ήταν αίτημα 40 χρόνων και επισημαίνοντας ότι δύο από αυτούς έχουν ήδη ολοκληρωθεί.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον άξονα που συνδέει το Ηράκλειο με την Μεσαρά και τα έργα που γίνονται, τα οποία ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Αμέσως μετά αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις στα λιμάνια του Ηρακλείου, της Σούδας, της Σητείας και του Ρεθύμνου, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του σπάνιου φυσικού πλούτου της Κρήτης με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, φραγμάτων -όπως το φράγμα Αποσελέμι- και μια σειρά άλλων.
Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στο κλείσιμο των χωματερών και στην πλήρη αποκατάσταση του Κουρουπητού, που τόσο είχε εκθέσει τη χώρα μας στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ, όπως είπε.
Αναφέρθηκε ακόμα στον προγραμματισμό νέων έργων προστασίας του περιβάλλοντος ενώ για το ενεργειακό τόνισε ότι κατασκευάστηκαν δύο μονάδες του Αθερινόλακου και προγραμματίστηκε νέα μονάδα με συνολικές επενδύσεις 335 εκατομμυρίων ευρώ.
Επίσης είπε ότι αποφασίστηκε η δημιουργία στην Κορακιά ενός από τα μεγαλύτερα ενεργειακά κέντρα της χώρας, το κόστος του οποίου φθάνει 1,2 δις και θα καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της Κρήτης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Καραμανλής στους τομείς της Παιδείας και του Πολιτισμού, στη στήριξη της επιχειρηματικότητας καθώς και στη στήριξη προς τους αμπελουργούς με την δίκαιη λύση, όπως ανέφερε, μετά τις πρόσφατες ζημιές στα σταφύλια. Η κακοποίηση της πραγματικότητας ,ανέφερε, δεν περνά. Η προπαγάνδα δεν πιάνει τόπο. Η κυβέρνηση αυτή ήταν και θα είναι κοντά στην Κρήτη.
Ακολούθως ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ μοιράζει εξωπραγματικές υποσχέσεις τονίζοντας ότι πίσω από τις κούφιες αυτές υποσχέσεις κρύβονται μεγάλοι φόροι. Πού θα βρουν πάνω από 20 δις, από ποιον θα τα πάρουν και έως πού θα φτάσουν οι φόροι; Έως πού θα φτάσουν τα χρέη διερωτήθηκε. Το ΠΑΣΟΚ ,είπε, μιλάει για ένα δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα δεν λέει όμως ούτε πιο είναι το δίκαιο, ούτε ποιο το άδικο. Θα καταργούσε τον ασφαλιστικό νόμο που τόσο λυσσαλέα πολέμησε; Θα διασπούσε και πάλι τα ταμεία; Θα εξίσωνε τα όρια ηλικίας στο δημόσιο; διερωτήθηκε ο κ. Καραμανλής. Το ΠΑΣΟΚ ,πρόσθεσε, προσπαθεί να ισοπεδώσει τα πάντα. Προσπαθεί να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα της πολιτικής μας και αυτό γιατί φοβάται την πραγματική σύγκριση. Η αλήθεια είναι δεν έχει κανένα σχέδιο, καμιά συγκεκριμένη πρόταση, είπε ο πρωθυπουργός. Και πρόσθεσε εάν η χώρα αφεθεί στα ευχολόγια η κρίση θα παρασύρει την οικονομία. Εάν η χώρα αφεθεί σε έκθέση ιδεών το κόστος για κάθε οικογένεια, για κάθε εργαζόμενο, για κάθε νέο θα είναι πολύ μεγάλο. Η οικονομία μας, ανέφερε, θα βρεθεί σε περιπέτεια. Το συμπέρασμα είναι ένα: οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ σημαίνουν περιπέτεια, περιπέτεια που κοστίζει ακριβά και αυτό δεν πρέπει να συμβεί. Όλοι μαζί να μην το αφήσουμε να συμβεί, είπε.
Καταλήγοντας ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι στις 4 του Οκτώβρη αποφασίζετε εσείς, κρίνετε ποιος έχει ρεαλιστικό σχέδιο. Αποφασίζετε για το ποιος είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την διεθνή κρίση. Επιλέγετε ποιος πραγματικά εξασφαλίζει την ελπίδα, είπε. Αυτοί κρύβουν τα χαρτιά τους, εμείς τα ανοίγουμε με ειλικρίνεια στους πολίτες.
Τέλος, κάλεσε τους πολίτες την επόμενη Κυριακή να μην λείψει κανείς από τις κάλπες, λέγοντας ότι ο αγώνας είναι κοινός, είναι αγώνας για τον τόπο, την ασφάλεια και την προοπτική όλων. Στο αγώνα αυτό ανέφερε, πάμε όλοι και όλες μαζί. Όλοι παρόντες, όλες παρούσες.
Η νίκη είναι στα δικά μας χέρια, κατέληξε ο κ. Καραμανλής.

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών!




Το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (27/9 21:15) ξεχωρίζει στην πέμπτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Πάτησε κορυφή ο Ολυμπιακός, 1-0 τον Πανιώνιο. Λάρισα-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0 στο άλλο ματς. Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας ο Άρης νίκησε την Ξάνθη 1-0.


Το πρόγραμμα της πέμπτης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 0-0

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-0 (17' Ζαϊρί)

ΑΡΗΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 1-0 (90+2' Αμπρέου)

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 16:45 ΝOVA

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 16:45 ΝOVA

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - Π.Α.Ο.Κ. 19:00 ΝOVA

ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ - ΗΡΑΚΛΗΣ 19:00 ΝOVA

Α.Ε.Κ. - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 21:15 ΝOVA


Η βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (6η)

Σάββατο 3 Οκτωβρίου

Πανθρακικός-Άρης 16:45 ΣΚΑΪ

Πας Γιάννινα-Νέα Καβάλα 16:45 ΝΟVA

Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 19:00 NOVA

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου

Αστέρας Τρίπολης-Εργοτέλης 16:45 NOVA

Πανιώνιος-Ατρόμητος 16:45 NOVA

ΠΑΟΚ-Ηρακλής 19:00 NOVA

Skoda Ξάνθη-ΑΕΚ 19:00 ΝΕΤ

Παναθηναϊκός-Λάρισα 21:15 NOVA

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ

view_2009-08-03t160333z_01_was408_rtrmdnp_3_obamaΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε σε σημερινή του ομιλία ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία θα συνεργαστούν για την πρόληψη της διάδοσης των πυρηνικών όπλων, καθώς και για τη μείωση των πυρηνικών αποθεμάτων που διαθέτουν οι ίδιοι.
"Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιδιώξουν συμφωνία με τη Ρωσία για τη μείωση των στρατηγικών πυρηνικών κεφαλών. Όπως ακριβώς εμείς ανταποκρινόμαστε στις ευθύνες μας, έτσι πρέπει και άλλα έθνη, συμπεριλαμβανομένων του Ιράν και της Βόρειας Κορέας να πράξουν το ίδιο", τόνισε σχετικά.

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Σημαντική μείωση των πυρινικών όπλων

view_2009-09-24t142300z_01_un509_rtrmdnp_3_un-assembly-councilΡωσία και Ηνωμένες Πολιτείες συζητούν το ενδεχόμενο περικοπής του αριθμού των πυρηνικών όπλων σε ποσοστό πάνω από 67%, αποκάλυψε σήμερα Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
"Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε και να μειώσουμε τον αριθμό των πυρηνικών όπλων σε ποσοστό πάνω από τρεις φορές από ότι είναι τώρα, και αυτό το θέμα συζητείται με τους Αμερικανούς εταίρους μας", δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος στην Διάσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τον πυρηνικό αφοπλισμό.
"Κάνουμε τα πάντα για να υπογράψουμε το σχετικό έγγραφο τον Δεκέμβριο", πρόσθεσε.

ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΗΝ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ

3282Λακωνικό Φεστιβάλ θα γίνει το Νοέμβριο στη Μελβούρνη με την αναθέρμανση και ανανέωση της αδελφοποίησης των Δήμων Σπάρτης και Μόρλαντ. Η αδελφοποίηση είχε γίνει με τον παλαιό Δήμο Μπρούνσγουικ. Η νέα πορεία της αδελφοποίησης εγκαινιάζεται στο Φεστιβάλ με την έλευση και τοποθέτηση της προτομής του Λεωνίδα της Σπάρτης στο Σπάρτα Πλέις του Μπρούνσγουικ. Και οι δύο Δήμοι φιλοδοξούν το σημείο αυτό της κεντρικής οδού, Σίδνεϊ ρόουντ, να γίνει σημείο έλξης ελληνικών καταστημάτων, αλλά και πόλος συγκέντρωσης και επαφής όλων των Ελλήνων των βορείων προαστίων της Μελβούρνης. Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Λεωνίδα θα γίνουν την Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2009, από τον Έλληνα δήμαρχο Μόρλαντ, κ. Λάμπρο Ταπεινό και τον αντιδήμαρχο Σπάρτης, κ. Παρασκευά Καλομοίρη, παρουσία του νομάρχη Λακωνίας κ. Κωνσταντίνου Φούρκα και των τοπικών αυστραλιανών και ελληνικών Αρχών. Παράλληλα ο κ. Σαράντος Καργάκος, φιλόλογος-ιστορικός και συγγραφέας λακωνικής καταγωγής και κάτοικος Αθηνών, είναι καλεσμένος της Παλλακωνικής Αδελφότητος και θα ομιλήσει για τη θυσία του Λεωνίδα και των τριακοσίων στην μάχη των Θερμοπυλών, και για τη διαδρομή της Σπάρτης δια μέσω των αιώνων, την ημέρα των αποκαλυπτηρίων. Την προσεχή Κυριακή η Παλλακωνική Αδελφότητα της Μελβούρνης, που πρωτοστατεί στις ανωτέρω πρωτοβουλίες, οργανώνει σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς φορείς της ομογένειας εκδήλωση για τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του ποιητή Γιάννη Ρίτσου.

Μήνυμα Καραμανλή στην Τουρκία


Μήνυμα προς τη γειτονική Τουρκία ότι «έχει υποχρέωση να σεβαστεί τη συμφωνία επανεισδοχής του 2001, για τους παράνομους μετανάστες, να ανταποκριθεί στο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου και να πάψει να καλύπτει τους σύγχρονους δουλέμπορους», απεύθυνε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, στην Αλεξανδρούπολη.
Υπογράμμισε τις υποχρεώσεις της Τουρκίας στο Κυπριακό καλώντας την «να συμβάλει έμπρακτα σε μια λειτουργική και βιώσιμη λύση, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ», ενώ σε ό,τι αφορά την πορεία της Τουρκίας προς την Ευρώπη, «η πολιτική μας -τόνισε- συμπυκνώνεται σε τέσσερις λέξεις: Πλήρης συμμόρφωση - πλήρης ένταξη.
«Αυτές οι λίγες λέξεις ορίζουν με ευθύτητα τη στάση μας. Και κάτι ακόμη. Το καθεστώς στο Αιγαίο δεν αλλάζει και δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε με παραβάσεις και παραβιάσεις, ούτε με οποιεσδήποτε άλλες προκλήσεις. Υποχωρήσεις στα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αδιανόητες. Δεν υποχωρούμε και δεν παραχωρούμε τίποτα».
Παράλληλα, μιλώντας για την «πολιτική των αγωγών», σημείωσε πως προσλαμβάνει διαστάσεις εθνικής υπόθεσης και έκανε λόγο για πολιτική που «θεμελιώσαμε με τόλμη και συστηματική προσπάθεια. Πετύχαμε διεθνείς ενεργειακές συμφωνίες με τεράστια (στρατηγικά, πολιτικά και οικονομικά) οφέλη για τη χώρα μας».
«Οι συμφωνίες αυτές, εντάσσουν τη χώρα μας στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη, συμβάλλουν στην αναβάθμιση των σχέσεών μας με τη Ρωσία και τις γειτονικές χώρες και φέρνουν επενδύσεις, μόνιμα έσοδα, νέες θέσεις δουλειάς», πρόσθεσε και συμπλήρωσε πως «δύο από τις συμφωνίες αυτές είναι σημαντικές κατακτήσεις για τον Έβρο, ο αγωγός φυσικού αερίου Τουρκίας - Ελλάδας - Ιταλίας και ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.
Απευθυνόμενος προς τους πολίτες του Έβρου, ο πρωθυπουργός σημείωσε:
«Για τον αγωγό αυτό, αναλάβαμε ενώπιων σας ρητές και ξεκάθαρες δεσμεύσεις: Πρώτον ότι το έργο θα γίνει με τη συμμετοχή των Τοπικών Αρχών, των παραγωγικών και των κοινωνικών δυνάμεων της περιοχής. Δεύτερον, ότι θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον. Τρίτον, ότι τα ετήσια έσοδα διέλευσης -περίπου 35 εκ. δολ. το χρόνο- θα μένουν, στο σύνολό τους, εδώ, στη Θράκη. Ένα μέρος τους θα πηγαίνει στους Νομούς Ροδόπης και Ξάνθης. Τα περισσότερα όμως θα διατίθενται στο δικό σας Νομό».
Ο κ. Καραμανλής αναφερόμενος στους ισχυρισμούς, όπως είπε, του Αρχηγού του ΠΑΣΟΚ για τη συμφωνία, «ότι, τάχα, κατοχυρώνει μόνο τα συμφέροντα της ρωσικής πλευράς», τους χαρακτήρισε «παντελώς αυθαίρετους» και πρόσθεσε ότι «η αμφισβήτηση βλάπτει την πολιτική, που βάζει πάνω απ΄ όλα το συμφέρον της Ελλάδος. Όποιοι και να ενοχλούνται. Γι’ αυτό η στάση του Αρχηγού του ΠΑΣΟΚ είναι ακατανόητη και χρωστάει σε όλους τους πολίτες καθαρές απαντήσεις».
Χαρακτήρισε την Οικονομία το μεγάλο διακύβευμα αυτών των εκλογών, είναι «η πιο πιεστική, η πιο επείγουσα εθνική υπόθεση», είπε, υπογραμμίζοντας ότι «το 90% της αύξησης του χρέους οφείλεται στους τόκους και στις δαπάνες για τα εξοπλιστικά, που άφησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Ματαιοπονούν, λοιπόν, αν ψάχνουν για συνένοχους. Δεν είναι καταγγέλλοντες. Είναι καταγγελλόμενοι».
Παράλληλα, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για έλλειψη σχεδίου και καθαρών θέσεων και πως μιλάει με υπονοούμενα. «Και ένα από τα υπονοούμενα αυτά, είναι σαφές: Αύξηση των φόρων. Ο αρχηγός του εξαγγέλλει "ενιαία φορολογική κλίμακα για όλα τα εισοδήματα". Είναι μια ξεκάθαρη φορολογική απειλή: Σημαίνει αύξηση των φόρων στα νοικοκυριά. Αυξημένη επιβάρυνση σε ιδιοκτήτες και μετόχους μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επιπλέον φορολόγηση για τους αγρότες. Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών. Και ανάμεσα στις φοροαπαλλαγές είναι επιδόματα σε ανέργους, σε πολύτεκνες μητέρες, σε νοικοκυριά ορεινών και μειονεκτικών περιοχών», τόνισε ο κ. Καραμανλής.
Συνεχίζοντας την κριτική του κατά του κ. Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός είπε πως ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ υπόσχεται αυξήσεις μισθών για την κάλυψη του πληθωρισμού, οι οποίες με τον πληθωρισμό κάτω από το 1%, «σημαίνουν για τους χαμηλόμισθους 8 ευρώ το μήνα. Σημαίνει 100-150 ευρώ το χρόνο. Σημαίνει ότι ευνοημένοι θα είναι οι υψηλόμισθοι».
Και συμπλήρωσε, «εμείς λέμε να μη δώσουμε, για ένα χρόνο, αύξηση στους υψηλόμισθους του Δημοσίου. Να δώσουμε όμως τριπλάσια απ’ όσα λέει το ΠΑΣΟΚ στους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Αυτό δηλαδή που κάναμε και φέτος. Δώσαμε 500 ευρώ, αντί των 150, που προτείνει το ΠΑΣΟΚ».
Μιλώντας ειδικότερα για τη Θράκη είπε ότι «οραματιστήκαμε τη Θράκη ως Πρότυπο Ανοιχτής Δημοκρατικής Κοινωνίας. Εμπεδώσαμε σύγχρονη πολιτική Ισονομίας και Ισοπολιτείας. Πολιτική, που δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους. Στη μόρφωση. Στη δουλειά. Στη δημιουργία. Δεν χωρίζουμε και δεν ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους. Ούτε με βάση τη θρησκεία, ούτε με βάση την καταγωγή, ούτε με βάση τη γλώσσα τους. Αποδεικνύουμε στην πράξη την ποιότητα της Δημοκρατίας μας».
Παράλληλα, υπογράμμισε την ολοκλήρωση του βασικού άξονα της Εγνατίας Οδού, με αποτέλεσμα το ταξίδι από την Αλεξανδρούπολη στη Θεσσαλονίκη, «που χρειαζόταν πριν λίγα χρόνια 4,5 ώρες, γίνεται σήμερα σε μόλις 2,5 ώρες», τους άξονες, που έγιναν και γίνονται προς τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, τη βελτίωση του εθνικού και επαρχιακού δικτύου, τον εκσυγχρονισμό του Αεροδρομίου, την αναβάθμιση του λιμανιού και του σιδηροδρομικού δικτύου και τη λειτουργία του προαστιακού σιδηρόδρομου.
Για την Παιδεία ανέφερε πως:

- Δημιουργήθηκε Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, στις Σάππες.

- Δρομολογήθηκε η δημιουργία Ερευνητικών Κέντρων.

- Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο έγινε το τρίτο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Χώρας. Απέκτησε αυξημένη χρηματοδότηση και νέες κτιριακές υποδομές.

Για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης, σημείωσε ότι:

- Χρηματοδοτήθηκαν εκατοντάδες υποδομές και επιχειρήσεις με 160 εκ. ευρώ.

- Δόθηκαν έκτακτες ενισχύσεις στους ανέργους.

- Ολοκληρώθηκε το δίκτυο παροχής φυσικού αερίου.

Εξάλλου, σε ότι αφορά στην προστασία του φυσικού πλούτου της Θράκης και την ενίσχυση του αγροτικού κόσμου, επισήμανε:

- Τα έργα ύδρευσης, αποχέτευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας.

- Το φράγμα του Ιασίου.

- Τις διαδικασίες για την κατασκευή του φράγματος στον Ίασμο.

- Τη μελέτη για την υπόγεια άρδευση της Ξάνθης από το Νέστο.

- Το κλείσιμο ανεξέλεγκτων χωματερών.
Ακόμη, σημείωσε «την αυξημένη ενίσχυση των δήμων και των κοινοτήτων της Θράκης, από το Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» και τόνισε «αποδεικνύουμε, στην πράξη, ότι είμαστε κοντά στην Περιφέρεια. Είμαστε δυναμικά παρόντες στη Θράκη».
Ο κ. Καραμανλής κάλεσε τους πολίτες να αντισταθούν στη μεμψιμοιρία, να αποκρούσουν τη μοιρολατρία».
«Πάρτε το μέλλον στα χέρια σας. Πάρτε τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στα χέρια σας. Με κινητοποίηση. Με συστράτευση. Με αγώνα. Με περηφάνεια για όσα μας ενώνουν. Σίγουροι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε», τόνισε.
Τέλος, απευθυνόμενος στους κατοίκους του ακριτικού νομού έκανε λόγο για ισχυρό μήνυμα: «Από τον Έβρο, από εδώ που χτυπά η καρδιά της Ελλάδας, στέλνετε σ’ ολόκληρη τη χώρα μήνυμα νίκης. Σας ευχαριστώ για τους αγώνες σας. Η εμπιστοσύνη σας είναι η μεγάλη μου δύναμη. Η μόνη μου δύναμη. Μπορούμε να κερδίσουμε. Και θα κερδίσουμε. Είναι στο χέρι μας. Αρκεί να δώσουμε τον αγώνα όπως εμείς ξέρουμε να τον δίνουμε».

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2

Με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Βασίλη Τοροσίδη (43' και 55') ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και έκανε το 2 στα 2 στα ντέρμπι του τριημέρου.


2ο λεπτό: Πρώτο δυνατό, μακρινό, σουτ του Σκόκο, δεν ανησυχεί ο Νικοπολίδης. Η μπάλα άουτ.
7ο λεπτό: Πρώτη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Κεφαλιά του Μπλάνκο, ο Νικοπολίδης με δυσκολία και διπλή προσπάθεια μπλοκάρει.
27ο λεπτό: Σουτ του Τοροσίδη, η μπάλα κοντράρει και φτάνει στον Ντουντού, ο οποίος από πλεονεκτική θέση πλάσαρε ψηλά άουτ.
32ο λεπτό: Δοκάρι για την ΑΕΚ! Σέντρα σουτ του Μπλάνκο από τα δεξιά, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Νικοπολίδη.
39ο λεπτό: Καθαρό χέρι του Μέλμπεργκ στην περιοχή μετά από κόρνερ, ο διαιτητής δεν δίνει τίποτα.
40ο λεπτό: Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ! Πρώτη κεφαλιά του Καφέ μετά από κόρνερ, ο Νέμεθ παίρνει τη δεύτερη εξ επαφής και στέλνει την μπάλα άουτ.
43ο λεπτό: Γκολ για τον Ολυμπιακό! Μετά από σέντρα του Λεονάρντο, ο Τοροσίδης παίρνει την κεφαλιά ανάμεσα από τρεις αμυντικούς της ΑΕΚ και ανοίγει το σκορ.
52ο λεπτό: Σέντρα του Ζαϊρί από τα δεξιά, ο Ντιόγκο έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σάχα.
55ο λεπτό: Γκολ για τον Ολυμπιακό! Θαυμάσια ατομική ενέργεια από τον Τοροσίδη και "λόμπα" για το 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού!
62ο λεπτό: Ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Νικοπολίδης βγήκε στα όρια της περιοχής του, έχασε την μπάλα από τον Αραούχο που έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, αλλά ο Ζεβλάκοφ απομάρυνε με το κεφάλι προ του Μπλάνκο.
65ο λεπτό: Γκολ για την ΑΕΚ! Ο Μαντούκα έκανε την συρτή μπαλιά στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού, η μπάλα κατέληξε στα πόδια του επερχόμενου Νέμεθ που με ωραία πλασέ μείωσε σε 2-1.
67ο λεπτό: Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Ο Ζαϊρί απέναντι από τον Σάχα, το πλασέ που επιχειρεί είναι κακό και δεν απειλεί.
72ο λεπτό: Δοκάρι για τον Ολυμπιακό! Φάουλ του Ντουντού από τα δεξιά, ο Ζεβλάκοφ παίρνει την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ και στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!
92ο λεπτό: Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό σε πλασέ του Ντουντού από καλή θέση. Ο Σάχα διώχνει με τα πόδια.
92ο λεπτό: Σουτ του Μαντούκα, ο Νικοπολίδης διώχνει ενστικτωδώς σε κόρνερ.
Διαιτητής: Γ.Δαλούκας
Βοηθοί: Χ.Ακρίβος, Λ.Βασιλειάδης

Συνθέσεις

Α.Ε.Κ.:

Σεμπάστιαν Σάχα, Γκαρθία Χουανφράν, Κάρλος Αραούχο, Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, Παντέλης Καφές (82' Μιχάλης Παυλής), Ρότζερ Γκερέιρο , Γρηγόρης Μάκος (61' Γκουστάβο Μαντούκα), Σάνελ Γιάχιτς, Ιγκνάσιο Σκόκο, Ισμαέλ Μπλάνκο, Κρίστιαν Νέμεθ (79' Περέιρα Λεονάρντο)

Ολυμπιακός:

Αντώνης Νικοπολίδης, Ολοφ Μέλμπεργκ, Ζέσους Λεονάρντο, Μίχαλ Ζεβλάκοφ, Βασίλης Τοροσίδης (82' Γιώργος Γκαλίτσιος), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ραούλ Μπράβο , Κριστιάν Λεντέσμα, Σεαρένσε Ντουντού, Ζαουάντ Ζαϊρί (70' Ακης Στολτίδης), Λουίς Ντιόγκο (88' Κώστας Μήτρογλου)

Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ:"ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ"


Σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη, στην πλατεία Ελευθερίας, μίλησε ο πρωθυπουργός.
''Η Οικονομία είναι το μεγάλο διακύβευμα αυτών των εκλογών. Είναι η πιο πιεστική, η πιο επείγουσα εθνική υπόθεση'' υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής και μίλησε για τα μέτρα τα οποία χρειάζονται προκειμένου η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από την ''παγκόσμια κρίση, τη σφοδρότερη των τελευταίων 80 χρόνων''.
''Είπαμε όλη την αλήθεια για την κρίση. Μίλησα χωρίς μισόλογα. Ανέπτυξα με απόλυτη σαφήνεια τα μέτρα που χρειάζονται. Είναι, ο ασφυκτικός έλεγχος στις δημόσιες δαπάνες, ο ασυμβίβαστος πόλεμος στη φοροδιαφυγή και οι ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές'', τόνισε ο πρωθυπουργός.

Υποπτο γραφικό του ΑΝΤ1 για τις εκλογές παραπέμπει σε Ελληνική Σημαία χωρίς Σταυρό!!!!!

Εχω μια απορία. Το γράφημα του ΑΝΤ1 για τις εκλογές τι απεικονίζει;
Εκ πρώτης θεώρησα ότι δείχνει το Εψιλον της λέξης Εκλογές μιας και δείχνει έτσι να γράφει......
Μετά όμως παρατήρησα ότι αν είναι Εψιλον θα έπρεπε να υπάρχει μια κάθετη μπλέ γραμμή στην άκρη αριστερά....
Ετσι συνειδητοποίησα ότι παραπέμπει σε Ελληνική σημαία (εξού και ο κυματισμός) οπότε διαπιστώνουμε ότι λείπει ο Σταυρός!!!

Λοιπόν κύριοι του ΑΝΤ1 δύο επιλογές έχετε ή θα βάλετε αριστερά μια κάθετη μπλέ γραμμή ωστε να εμφανιστεί μπροστά μας το Εψιλον κι ας παραπέμπει σε Ελληνική σημαία...ή θα βάλετε και τον Σταυρό οπότε θα είναι μια Ελληνική Σημαία στην θέση του Εψιλον....
Αυτό το ύποπτο και προσβλητικό δημιούργημα που παραπέμπει σε Ελληνική Σημαία χωρίς Σταυρό, πράγμα το οποίο είναι διακαής πόθος γνωστών ανθελληνικών κύκλων που απεργάζονται τον αποχριστιανισμό και εν συνεχεία τον εύκολο αφελληνισμό του Γένους μας πρέπει να αλλαχθεί.......

Φίλοι bloggers διαδώστε το......

http://koukfamily.blogspot.com

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Μεγάλη νίκη για την Εθνική μας-Χάλκινο μετάλλιο


Η Εθνική Ελλάδας επικράτησε 57-56 της Σλοβενίας σε ένα συγκλονιστικό μικρό τελικό του Ευρωμπάσκετ και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Έτσι κρίθηκε

Οι διεθνείς μας δεν ήθελαν με τίποτα να χάσουν αυτό το μετάλλιο. Ήταν ξεκάθαρο σε κάθε ενέργειά τους, αμυντική ή επιθετική. Βοήθειες στην άμυνα, όλοι μαζί στα ριμπάουντ, πάθος στην επίθεση. Μπορεί η Σλοβενία να πέρασε μπροστά 5-6 και 9-11, αλλά μόνο προσωρινά. Ο Καζλάουσκας έριξε από νωρίς στη μάχη τον Καλάθη και παίρνοντας πολλά από την έφεσή του στην οργάνωση είδε την εθνική να παίζει γρήγορα αλλά όχι βιαστικά. Κατ' εντολή πάγκου, η μπάλα πέρασε εύλογα στο Σχορτσανίτη που χωρίς αντίπαλο τέλειωσε διαδοχικές φάσεις, ενώ ο Πρίντεζης συνέδραμε πολλά για το 21-13 του 11' και το 25-15.

Η Σλοβενία είχε να παίρνει σκορ μόνο από τον Έραζεμ Λόρμπεκ και ήταν δύσκολο να ακολουθήσει. Έμεινε όμως κοντά (31-24 στο 20', 38-33) γιατί τα ποσοστά της Ελλάδας στην επίθεση δεν ήταν επιπέδου προηγούμενων αγώνων. Άλλωστε η Σλοβενία αποφάσισε να κλείσει μέσα για να αποτρέψει τις πάσες στο Σχορτσανίτη και τα πολλά τρίποντα που επιχείρησαν οι διεθνείς βρήκαν σίδερο. Η νευρικότητα άρχισε να κυριαρχεί στις κινήσεις των παικτών του Καζλάουσκας, οι οποίοι έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους και με διαδοχικά λάθη έδωσαν στους Σλοβένους το δικαίωμα να πλησιάσουν. Μετά το τρίποντο του Μπουρούση για το 45-39, ήρθε το αντίπαλο 5-0 (45-44) και το ματς άρχισε από το μηδέν.

Ο Καλάθης ξεκόλλησε την ομάδα, αλλά εκείνος που της έδωσε ξανά αέρα και μικρό προβάδισμα ήταν ο Σχορτσανίτης. Θηρίο πραγματικό, εξέθεσε το βετεράνο Γιαγκόντνικ και με 4/4 βολές έκανε το 51-46. Ο Λάκοβιτς στο 38' έβαλε ένα μεγάλο σουτ (51-49), αλλά ο Έραζεμ Λόρμπεκ έχασε την ευκαιρία για την ισοπαλία. Ο Φώτσης με κρύο αίμα στα 31’’ πριν από το φινάλε έφερε πιο κοντά το χάλκινο μετάλλιο και ακολούθως άρχισε η ρουλέτα των βολών. Ο Σπανούλης δεν ήταν όσο ψύχραιμος ήταν ο Ζήσης, αλλά χάνοντας επίτηδες τη δεύτερη βολή στο 4.2'' πριν από το τέλος δεν άφησε τους Σλοβένους να εκδηλώσουν την τελευταία επίθεση (ο Νάχμπαρ σούταρε από το κέντρο και ήταν άστοχος). Επιτέλους η εθνική νίκησε σε μικρό τελικό. Το κακό ξορκίστηκε

Σε θερμοκοιτίδα "αναστήθηκε" ο θεός Διόνυσος

Σε θερμοκοιτίδα «αναστήθηκε» ο θεός Διόνυσος. Όταν γεννήθηκε ο μικρός θεός, ήταν ένα πρόωρο οκταμηνίτικο λιποβαρές νεογνό, που χρειαζόταν ιδιαίτερες φροντίδες και μία θερμοκοιτίδα. Και η θερμοκοιτίδα βρέθηκε αμέσως. Ο Ερμής, ο πρώτος μεταφορέας νεογνών, μετέφερε στον μικρό Διόνυσο στο όρος Νύσσα, όπου τον παρέδωσε στις Υάδες, τις νύμφες της γλυκιάς, θερμής υγρασίας, οι οποίες τον τοποθέτησαν σε μία σπηλιά που είχε όλα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια θερμοκοιτίδα (φίλτρο αέρα, διπλό τοίχωμα και παροχή προστασίας από ρεύματα αέρα).

Οι αρχαίοι Έλληνες φαίνεται ότι είχαν εξαιρετικές γνώσεις σχετικά με τη φροντίδα των πρόωρων νεογνών σε περιβάλλον θερμοκοιτίδας, όπως προκύπτει από περιγραφές αρχαίων συγγραφέων.

Η μυθολογική περιγραφή της θερμοκοιτίδας από αρχαίους συγγραφείς, παραδόξως φαίνεται να τηρεί τις σημερινές προδιαγραφές, αφού η σπηλιά στην οποία τοποθετήθηκε ο Διόνυσος διέθετε στην είσοδό της ένα είδος φίλτρου για τον αέρα, το οποίο δημιουργούν τα πεύκα που φύτεψαν οι Υάδες, ένα είδος διπλού τοιχώματος, που αναπτυσσόταν ανάμεσα στην οροφή και τα κλαδιά ενός παρθένου αμπελιού, και προστασία του μικρού θεού από τα ρεύματα αέρα με κάλυψη με ένα πυκνόφυλλο κισσό. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλιζόταν η συντήρηση ενός περιβάλλοντος γλυκού, ζεστού και ελαφρά υγρού, δηλαδή ενός θερμικώς ουδέτερου περιβάλλοντας.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε αναρτημένη ανακοίνωση με θέμα τη «Μυθολογική περιγραφή της θερμοκοιτίδας» που παρουσιάζουν γιατροί του Περιφερειακού Αντικαρκινικού-Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας», σε συνεργασία με ιδιώτες συναδέλφους τους από τα Χανιά, στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιγεννητικής Ιατρικής, το οποίο διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Σε αυτή τη θερμοκοιτίδα, με τον αυλό του Πάνα να τον νανουρίζει και με τη φροντίδα των Υάδων, των Μαινάδων, των Σατύρων και των Σειληνών, έμεινε ο μικρός θεός ως ότου αποκτήσει το κανονικό του βάρος και μεγαλώσει.

Βέβαια, δεν είναι δυνατόν να εξακριβωθεί κατά πόσο όλα αυτά τα μυθικά γεγονότα στηρίχτηκαν σε πρακτικές της εποχής ή αποτελούν συλλήψεις κάπου τολμηρού μυαλού. Πάντως, είναι εξαιρετικά αξιοπερίεργο τόσες γνώσεις σχετικά με τη φροντίδα των πρόωρων νεογνών να μην ξεκινούν από συγκεκριμένες εμπειρίες και πρακτικές.

Τα νέα της Superleague


Σούπερ Λίγκα: Δυνατά παιχνίδια

Πολύ δυνατά παιχνίδια περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 4ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Τα φώτα δικαίως στρέφονται στην Τούμπα για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό (21:15 Νova), ενώ νωρίτερα, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Αρη (19:00 Νova).

Ντέρμπι και στην Ξάνθη, με την τοπική ομάδα να υποδέχεται τον Πανθρακικό (16:45 ΝΕΤ).

Τέλος η ΑΕΚ, που προέρχεται από τη βαριά ήττα κόντρα στην Έβερτον για το Γιουρόπα Λιγκ, φιλοξενείται στα Γιάννινα από τον ΠΑΣ (16:45 Νova) και θέλει τη νίκη που θα τη διατηρήσει αήττητη στο πρωτάθλημα, αλλά και να ανανεώσει την ψυχολογία της ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στον εξ αναβολής αγώνα της Τετάρτης.

Το πρόγραμμα συμπληρώνεται στη Λιβαδιά, όπου ο Λεβαδειακος υποδέχεται τον Εργοτελη (16:45 Νova).

Η αυλαία της αγωνιστικής άνοιξε χθες με τρεις αγώνες.

Ηρακλής-Λάρισα: Με δύο τέρματα σε διάστημα πέντε λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ηρακλής επικράτησε 2-1 της Λάρισας στο άδειο (λόγω τιμωρίας) Καυτανζόγλειο. Ο «γηραιός», που είχε και δοκάρι στο 41ο λεπτό με τον Παπαστεργιανό, σκόραρε στο 66ο και 71ο λεπτό με τους Επστάιν και Ιάκομπ. Για το θεσσαλικό συγκρότημα που ακόμη δεν έχει γνωρίσει τη χαρά της νίκης, είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Αμπουχατζίρα (70`).

Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης: Μετά την Καβάλα, και ο Αστέρας Τρίπολης «άλωσε» τη Νέα Σμύρνη. Η ομάδα του Μάριο Γκόμες επικράτησε 3-1 εκτός έδρας του Πανιωνίου, με τον Έντερ να σκοράρει στο 39ο και 43ο λεπτό. Το σκορ για την ομάδα της Τρίπολης, η οποία διατήρησε το αήττητο (2-2-0), είχε ανοίξει ο Τσέζαρεκ στο 5`, ενώ για το γκολ του Πανιωνίου σημείωσε ο Όμο στο 69`.

Καβάλα-Ατρόμητος: Τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα πέτυχε η Καβάλα. Η μακεδονική ομάδα επικράτησε 2-1 εντός έδρας του Ατρόμητου χάρη σε τέρματα των Ονουάτσι (45΄+1) και Σουλτανίδη (67΄). Το γκολ της αθηναϊκής ομάδας, που μετά από 4 αγωνιστικές δεν έχει "γευτεί" ακόμη την χαρά της νίκης (3 ήττες, 1 ισοπαλία), πέτυχε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ο Φαβάλι.

Ανιχνευτής ψεύδους βασιζόμενος στην ανάλυση της γραφής


Ισραηλινοί επιστήμονες εφηύραν έναν ηλεκτρονικό ανιχνευτή ψεύδους που βασίζεται στην ανάλυση της γραφής.

Μία ομάδα από τα τμήματα Κοινωνικών Επιστημών και Υγείας, επινόησε ένα σύστημα ηλεκτρονικής ανάλυσης της γραφής το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ανιχνευτής ψεύδους, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πανεπιστημίου της Χάιφα.

Η διαδικασία είναι απλή: ο εξεταζόμενος γράφει με ένα ηλεκτρονικό στυλό δύο κείμενα: ένα που αφορά πραγματικό γεγονός και ένα άλλο τελείως φανταστικό. Το πρόγραμμα αναλύει τις γραφολογικές διαφορές, την ταχύτητα και τον ρυθμό της γραφής, καθώς επίσης και την πίεση του στιλό πάνω στο χαρτί, ανάλογα με το αν τα αναφερόμενα στο κείμενο είναι αληθή ή όχι.

Όπως διαβεβαιώνουν οι ερευνητές, τα δεδομένα αυτά είναι αρκετά για να αποδειχθεί επιστημονικά εάν ένα πρόσωπο ψεύδεται ή όχι. Σε περίπτωση που ψεύδεται για παράδειγμα, η γραφή είναι λιγότερο αυτοματοποιημένη και η πίεση του στιλό πάνω στο χαρτί πολύ μεγαλύτερη.

parapolitika.gr

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Κ. Καραμανλής: "Συστράτευση..."

karkarmegaraΣε συστράτευση και συμμετοχή στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, κάλεσε τους πολίτες ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στα Μέγαρα. "Στις 4 Οκτωβρίου να μη λείψει κανένας" είπε απευθυνόμενος στους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι η κρίσιμη παράμετρος της νίκης.
"Η συστράτευση προχωρά, η συσπείρωση εντείνεται και νικητές θα είμαστε και πάλι εμείς" ανέφερε και απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που τον Ιούλιο επέλεξαν αποχή ή ψήφο διαμαρτυρίας, όπως είπε, αναγνώρισε ότι έγιναν λάθη και παραλείψεις, αλλά παράλληλα επισήμανε ότι πάνω από όλα ήταν και θα είναι το συμφέρον του τόπου.
Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ είπε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαστρεβλώνει τα πράγματα και κατασκευάζει πλασματικές εικόνες. "Επιδίδονται σε αοριστολογίες, μοιράζουν ακάλυπτες υποσχέσεις, προτείνουν επικίνδυνες συνταγές" συνέχισε, προσθέτοντας πως όταν ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ περιορίζεται σε υποτυπώδεις γενικόλογες αναφορές, οι πολίτες οφείλουν να διερωτώνται όχι για αυτά που λέει, αλλά για αυτά που κρύβει.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι το δίλημμα για όλους είναι αν επιλέγουμε να προχωρήσουμε με σιγουριά και ξεκάθαρο σχέδιο ή να αφήσουμε τη χώρα στους κινδύνους της ανευθυνότητας και της απουσίας οποιουδήποτε σχεδίου.
Ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι το χρέος του 1981 ήταν κάτω από τα 2 δισ. ευρώ και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ το παρέδωσαν το 2004 εκατό φορές πιο πάνω. Σημείωσε ότι η ανεργία σήμερα βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα από εκείνα του 2004 και πως αυτό "δεν μπορεί να το προσπερνά το ΠΑΣΟΚ, δεν το συμφέρει βέβαια, είναι όμως η αλήθεια".
Επιπρόσθετα είπε ότι κανένας δεν μπορεί να ξεχνά πως μέχρι να ξεσπάσει η κρίση είχαμε βελτίωση σε όλους τους οικονομικούς δείκτες, σταθερή μείωση της ανεργίας, χειροπιαστά αποτελέσματα στην οικονομία και την κοινωνία. Ανέφερε ότι σε όλη εκείνη την περίοδο το ΠΑΣΟΚ αντιδρούσε με ένα όχι σε όλα και έκανε πως δεν έβλεπε καμία κρίση, με τον ισχυρισμό ότι όλα ήταν πρόφαση και άλλοθι της κυβέρνησης.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι ανάγκη να πάρουμε τώρα και όχι αύριο, όλα τα αναγκαία μέτρα και να μην αφήσουμε τη χώρα να εγκλωβιστεί σε περιπέτειες. "Αν πιστέψουμε ότι με ευχάριστες συνταγές αντιμετωπίζονται δύσκολες καταστάσεις, οι συνέπειες θα είναι δυσβάστακτες για όλους" συμπλήρωσε.
Ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε λεπτομερώς σε όλα τα δημόσια έργα που έχει προχωρήσει και έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση στη δυτική Αττική, ενώ επισήμανε πως είναι απόφασή του να προχωρήσει σε αλλαγή των ρυθμίσεων που αφορούν στο πανεπιστημιακό άσυλο, ώστε ο θεσμός αυτός να μην ταυτίζεται με την παρανομία, την αυθαιρεσία και το έγκλημα. Επίσης, είπε, ότι δεν μπορεί λίγες δεκάδες άνθρωποι να κλείνουν κάθε μέρα τους δρόμους και δεσμεύτηκε ότι αυτή η κατάσταση δεν θα συνεχιστεί.
Παράλληλα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση σέβεται τα δικαιώματα των μεταναστών που εργάζονται νόμιμα στη χώρα μας και επιδιώκει την κοινωνική τους ενσωμάτωση. "Όχι, όμως στα ανεξέλεγκτα κύματα μη νόμιμης μετανάστευσης, όχι στους σύγχρονους δουλεμπόρους", πρόσθεσε.

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Ελλαδάρα ομαδάρα!!

Στον κρισιμότερο (μέχρι τον επόμενο) αγώνα του Ευρωμπάσκετ, η Ελλάδα φόρεσε το καλό της αγωνιστικό ένδυμα! Νίκησε 76-74 στην παράταση την Τουρκία (65-65 κ.α.) στον συναρπαστικό προημιτελικό και πέρασε στους «4», εξασφαλίζοντας την πρόκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2010 και βάζοντας πλώρη για μετάλλιο! Αντίπαλος των Ελλήνων διεθνών στον ημιτελικό του Σαββάτου (19/9, 19:30) η παγκόσμια πρωταθλήτρια, Ισπανία.

Σπανούλης (23 πόντοι), Σχορτσιανίτης (9 πόντοι) και Φώτσης (11 πόντοι, 13 ριμπάουντ) ήταν οι κορυφαίοι της Ελλάδας, με τους Ζήση (14 πόντοι, 7 ριμπάουντ), Μπουρούση (11 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και Πρίντεζη (6 πόντοι) να τους ακολουθούν σε απόδοση. Η Εθνική δέχθηκε στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας την ισοφάριση από τον Αρσλάν, έδειξε τάσεις «αυτοχειρίας» στην παράταση, αλλά πήρε την παλικαρίσια και δίκαιη νίκη! Οι Τούρκοι πήγαν να «κλέψουν» το ματς στο 4ο δεκάλεπτο με τον εντυπωσιακό Τούρκογλου, αλλά δεν τα κατάφεραν, ούτε ο Αρσλάν στο 3ποντο για τη νίκη στο τέλος της παράτασης.

Η Τουρκία ξεκίνησε καλύτερα και με πικ-εντ-ρολ και εκφραστή τον Ασίκ προηγήθηκε 5-0 και 7-2. Ωστόσο η Ελλάδα αντέδρασε, κυριάρχησε κάτω από τις δύο ρακέτες (12 ριμπάουντ, 4 επιθετικά) και με τον Ζήση να οδηγεί προηγήθηκε με 12-9, για πρώτη φορά στο 7’. Το ξέσπασμα του Ονάν έφερε τους Τούρκους μπροστά (14-12), αλλά με Σπανούλη η Ελλάδα πήρε και πάλι το προβάδισμα (17-14) στη λήξη της περιόδου. Τούρκογλου και Ιλιάσοβα είχαν περιοριστεί, ενώ η Εθνική επέλεξε να επιτεθεί με τρίποντα, απέναντι στην κλειστή άμυνα (ενίοτε και ζώνη) των Τούρκων.

Με τον Σχορτσιανίτη να κάνει εκπληκτική δουλειά (φόρτωσε με 3 φάουλ τον Ερντέν μέσα σε 3 λεπτά και πέτυχε 5 πόντους), η Ελλάδα έφτασε στο +8 (24-16) στο 13’. Ωστόσο στη συνέχεια τα πράγματα άλλαξαν. Η σταδιακή απόσυρση των Ζήση και Σπανούλη στον πάγκο για να ξεκουραστούν και η αστοχία τόσο σε βολές (4 χαμένες) όσο και στα σουτ (2/8 δίποντα, 0/4 τρίποντα στο δεκάλεπτο) δεν επέτρεψαν στην Ελλάδα να αξιοποιήσει τη συντριπτική υπεροχή της στα ριμπάουντ (25 έναντι 11 των Τούρκων) και τα 7 επιθετικά. Έτσι η Τουρκία, παρά την ανυπαρξία των Τούρκογλου (άποντος) και Ιλιάσοβα (2 πόντοι στο πρώτο 10λεπτο), πήραν λύσεις από Αρσλάν και Σαβάς και μείωσαν σε 29-26 στο ημίχρονο, με την Ελλάδα να πετυχαίνει μόλις 5 πόντους στα τελευταία 7 λεπτά!

Στο τρίτο δεκάλεπτο το ματς παρέμεινε ντέρμπι. Τα 3 γρήγορα φάουλ του Μπουρούση και οι προσπάθειες του Σαβάς έφεραν την Τουρκία μπροστά με 32-31. Οι άμυνες «έσφιξαν» και οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε σερί τρίποντα (Γκιουλέρ, Φώτσης, Σπανούλης, Ονάν), με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μην μπορέσει να προηγηθεί με περισσότερους από 4 πόντους (39-35). Ιλιάσοβα και Τούρκογλου παρέμεναν «απόντες» (έμειναν και πολλή ώρα στον πάγκο), με τον Σχορτσιανίτη να φορτώνει με φάουλ τους αντίπαλους σέντερ. Ονάν και Τουντσερί έδωσαν λύσεις στο τέλος για τους Τούρκους, που μείωσαν στον πόντο (47-46) στο 30’.

Η Ελλάδα συνέχισε να ελέγχει το ρυθμό και να διατηρεί προβάδισμα 2-4 πόντων στην αρχή της τελευταίας περιόδου, χωρίς να καταφέρει να ξεφύγει. Το τρίτο φάουλ του Σπανούλη τον έφερε στον πάγκο και οι Τούρκοι με σερί 8-0 (ξέσπασμα Τούρκογλου) προηγήθηκαν με 56-52 στο 35’. Το τρίποντο του Σπανούλη που επέστρεψε (56-55) «συγκράτησε» τα πράγματα, αλλά η Ελλάδα, πλέον, κάνοντας και λάθη, κυνηγούσε το σκορ, με τον Τούρκογλου να παίρνει τους Τούρκους στην πλάτη του. Με δικό του τρίποντο στο 37’30’’ (11ος πόντος στο δεκάλεπτο!) η Τουρκία βρέθηκε στο +6 (63-57), με τον σούπερ-σταρ των Μάτζικ να κάνει τα πάντα! Το τρίποντο του Ζήση στο 38’20’’ (63-61) ήταν «φιλί-ζωής» για την Ελλάδα, όπως και οι δύο άστοχες βολές του Ασίκ (στο 5ο φάουλ του Μπουρούση).

Ο Πρίντεζης αστόχησε σε δίποντο, αλλά ο Ονάν τον μιμήθηκε στο τρίποντο στον αιφνιδιασμό και ο Πρίντεζης «ξεπλήρωσε» με το τρίποντο 36,2’’ πριν το τέλος, που έφερε την Ελλάδα στο +1 (64-63). Η καλή άμυνα στον Τούρκογλου έφερε ελληνική κατοχή και ο Ζήσης με 1/2 βολές την Ελλάδα στο +2 (65-63) στα 18’’. Η Εθνική επέλεξε να μην κάνει φάουλ στην τελευταία επίθεση και η Τουρκία με τον Αρσλάν να αποφεύγει τον Φώτση ευστόχησε στο κοντινό λέι-απ στην εκπνοή, στέλνοντας το ματς στην παράταση (65-65).

Η Τουρκία προηγήθηκε 67-65 αλλά η Ελλάδα απάντησε με σερί 7-0 και προηγήθηκε με 72-67 (4 βολές Ζήση-Φώτση). Το τρίποντο του Σπανούλη 1’16’’ πριν το τέλος, έφεραν την Εθνική στο +6 (75-69). Ωστόσο τρία σερί λάθη από Σπανούλη και Ζήση, έφεραν σερί 5-0 των Τούρκων, που μείωσαν στον πόντο (75-74). Ο Ζήσης με 1/2 βολές στα 10’’έφερε την Ελλάδα στο +2 (76-74) και στην τελευταία επίθεση των Τούρκων ο Αρσλάν αστόχησε στο μακρινό τρίποντο και η Εθνική πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη-πρόκριση.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 26-29, 46-47, 65-65 κ.α., 74-76 παρ.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Γκιουλέρ 3 (1), Ονάν 13 (3), Ιλιάσοβα 9 (1), Τουντσερί 9 (1), Σαβάς 8, Ασίκ 9, Αρσλάν 8, Τούρκογλου 13 (2), Ερντέν 2, Ερσέκ.
ΕΛΛΑΔΑ: Μπουρούσης 11, Ζήσης 14 (2), Σπανούλης 23 (6), Φώτσης 11 (1), Πρίντεζης 6 (1), Περπέρογλου 2, Σχορτσανίτης 9, Καλάθης, Καλαμπόκης.

πηγή goalday

http://koukfamily.blogspot.com

Ευρωμπάσκετ: Ελλάδα - Τουρκία στις 19:15

ethnikiii123

Η εθνική ομάδα μπάσκετ αντιμετωπίζει απόψε (19:15, ΝΕΤ), στο Κατοβίτσε, την αντίστοιχη της Τουρκίας, στον νοκ άουτ προημιτελικό του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.
Αποφασισμένοι για τη νίκη πρόκριση απέναντι στην Τουρκία δήλωσαν με ένα στόμα οι Έλληνες διεθνείς. "Τώρα ήρθε η ώρα για να παίξουμε τον αγώνα που όλοι περιμέναμε," σχολίασε ο αρχηγός Αντώνης Φώτσης. "Για μας δεν έχει σημασία ποιος είναι ο αντίπαλος. Το βλέπουμε μόνο ως έναν αγώνα μπάσκετ," τόνισε ο Γιάννης Μπουρούσης. "Άλλη η συγκέντρωση σε έναν προημιτελικό εν συκρίσει με τους αγώνες στις δύο πρώτες φάσεις. Η πρόκριση στην 4αδα είναι επιτυχία γι' αυτή την ομάδα," εξήγησε ο Βασίλης Σπανούλης. "Πρέπει να μείνουμε ακόμη πιο ενωμένοι στα δύσκολα που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του αγώνα," έστειλε μήνυμα στους συμπαίκτες του ο Νίκος Ζήσης.
Η Ελλάδα έχει να ηττηθεί από την Τουρκία από το 1975, ενώ η τελευταία φορά που βρήκε η μία την άλλη στο δρόμο της ήταν στο Ευρωμπάσκετ της Σουηδίας το 2003, στην φάση των ομίλων στο Μπόρας, 75-70, νίκη που είχε εξασφαλίσει στους παίκτες του Γιάννη Ιωαννίδη την πρώτη θέση του Δ΄ ομίλου, ήδη από τη 2η ημέρα της διοργάνωσης και την απευθείας πρόκριση στον προημιτελικό. Από εκείνη την ομάδα -εν τη απουσία των Διαμαντίδη, Παπαλουκά- μόνο ο νυν αρχηγός Αντώνης Φώτσης είχε αγωνιστεί σε εκείνον τον αγώνα της 7ης Σεπτεμβρίου 2003.
Με μόλις μία ήττα στους αγώνες των ομίλων στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, η Τουρκία διαθέτει την καλύτερη ομάδα της τελευταίας δεκαετίας και θεωρετίαι από τα φαβορί για ένα μετάλλιο, αν βέβαια περάσουν το εμπόδιο της Εθνικής μας. Ένα μετάλλιο, αργυρό, έχει κατακτήσει η Τουρκία σε Ευρωμπάσκετ, πριν 8 χρόνια, το 2001 στην Αττάλεια.
Ο άλλος αυριανός προημιτελικός, Σλοβενία-Κροατία, θα διεξαχθεί, επίσης, στο Κατοβίτσε στις 22:00.

Θέατρο από ΝΕΡΟ!!!

view_2009-09-17t141001z_01_pek308_rtrmdnp_3_chinaΣτην φωτογραφία απεικονίζεται το Εθνικό Θέατρο της Κίνας που περιβάλλεται από νερό και βρίσκεται στο κέντρο του Πεκίνου. Γύρω από το θέατρο είναι σε εξέλιξη προετοιμασίες για τον εορτασμό της 60ής επετείου από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Ήττα για τον Παναθηναϊκό...

view_2009-09-17t182713z_01_yio05_rtrmdnp_3_soccer-europaΜε το... αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο Γιουρόπα Λιγκ ο Παναθηναϊκός. Η Γαλατασαράι εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά λάθη των "πρασίνων" και την ατυχία τους και με τέρματα των Ελάνο (5΄, 58΄), Μπάρος (47΄) νίκησε 3-1 στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου της διοργάνωσης. Για τους "πράσινους" μείωσε στο 77΄ ο Σαλπιγγίδης.
Στον όμιλο του Παναθηναϊκού, βήμα πρόκρισης στους "32" έκανε στην πρεμιέρα η Ντιναμό Βουκουρεστίου. Η ομάδα του Ντάριο Μπονέτι επικράτησε 1-0 της Στουρμ Γκρατς στην Αυστρία ξεκινώντας με μια σημαντική εκτός έδρας νίκη τη διοργάνωση. Το γκολ σημείωσε ο Ταμάς στο 81ο λεπτό.

ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

agia_sofia300Την απόφασή του να οργανώσει στις 17 Σεπτεμβρίου 2010 θεία λειτουργία στο ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε ο Ελληνοαμερικανός Κρις Σπύρου, πρόεδρος της "Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας", σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Στο προσκύνημα, εκτός από μέλη της "Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας", θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Αμερικανικού και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Αποκατάσταση του ιστορικού ναού. Ο Κρις Σπύρου, δημοσιοποίησε την επιστολή που έχει στείλει προς τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν, με την οποία τον ενημερώνει για την κίνηση αυτή και τον καλεί να συμμετάσχει σε αυτό το "ιστορικό", όπως το χαρακτηρίζει, "παγκόσμιο προσκύνημα και προσευχή στην Αγία Σοφία μετά από 556 χρόνια",

"Πεποίθησή μας είναι, κύριε πρωθυπουργέ, ότι το παγκόσμιο προσκύνημα και η λειτουργία στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας θα αποτελέσει το έναυσμα για μία παγκόσμια συνάντηση κορυφής για την ειρήνη και τη συνύπαρξη", τονίζει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο κ. Σπύρου. Την επιστολή του αυτή προς τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, ο κ. Σπύρου την έχει κοινοποιήσει στο γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο της Επιτροπής Υπουργών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σάμουελ Μπόγκαρ και τους πρέσβεις της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον και στην Αθήνα.

Δεν θα αναγνωρίσει η Ρωσία “Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου”

ΔΗΛΩΣΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΞ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Αμετάβλητες παραμένουν οι θέσεις της Ρωσίας σχετικά με την επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αντρέι Νεστερένκο. «Η θέση της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τη διευθέτηση του Κυπριακού παραμένει αμετάβλητη: είμαστε υπέρ της εφαρμογής των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, εναντίον των προσπαθειών επιβολής στις πλευρές έξωθεν οποιωνδήποτε “συνταγών” και τεχνητών χρονοδιαγραμμάτων διευθέτησης», είπε ο κ. Νεστερένκο, προσθέτοντας ότι «οι ηγέτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας επανειλημμένως υπογράμμισαν ότι η τελική επίλυση της σύγκρουσης είναι δυνατή μόνο μέσω της επίτευξης καθολικής συμφωνίας μεταξύ των κυπριακών κοινοτήτων με την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας, τον υπολογισμό των θέσεων καθεμιάς από αυτές, το σεβασμό των συμφωνημένων διαπραγματευτικών και ειρηνευτικών μηχανισμών».

Σχετικά με την αναγνώριση από την Ρωσία των "κατεχώμενων" ο Ρώσος εκπρόσωπος είπε: «Εννοείται ότι ποτέ δεν έγινε λόγος για αναγνώριση από τη Ρωσία της ούτω καλούμενης “Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου” και ούτε γίνεται».

Oι Σκοπιανοί εκδίδουν τώρα και "Μακεδονική Εγκυκλοπαίδεια"


Οι Σκοπιανοί συνεχίζουν να προκαλούν!

Μιας και εμείς δεν ασχολούμαστε ως χώρα, οι Σκοπιανοί ξαναγράφουν την ιστορία. Μέχρι να βάλουμε το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που θα δείχνει την ταυτότητα (ένα και το αυτό δηλαδή) Ελλάδας - Μακεδονίας, οι Σκοπιανοί θα πείσουν και τους Μαορί, ότι ο Μέγας Αλέξανδρος έλεγε "samo makedonski" κι όχι "είμαστε Έλληνες".
Την ίδια στιγμή που το επίσημο Ελληνικό κράτος κόβει
χρηματοδοτικά κονδυλια καταδικάζοντας στην ουσία κάποια στιγμή με λουκέτο, το ΙΜΧΑ, στα βόρεια σύνορα μας, η Σκοπιανή κυβέρνηση ενεργοποιεί κάθε δυνατό μέσο για να διαδώσει την προπαγάνδα τους.
Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, η Σκοπιανή Ακαδημία Επιστημών και Τέχνης (MANU) παρουσιάσε χτες επίσημα την νέα “Μακεδονική Εγκυκλοπαίδεια”. Περίπου 260 Σκοπιανοί συνολικά, υπό την καθοδήγηση του γνωστού Μπλάζε Ριστόφσκι πήραν μέρος στην σύνταξη της “Εγκυκλοπαίδειας ενώ το επίσημο κράτος τους παρείχε πλήρη οικονομική κάλυψη.
Η συνέχεια του άρθρου εδώ

Ένα στα έξι θηλαστικά της Μεσογείου απειλείται με εξαφάνιση

Απειλούνται με εξαφάνιση

Ένα στα έξι θηλαστικά της Μεσογείου απειλείται με εξαφάνιση, κυρίως λόγω της καταστροφής της φυσικής κατοικίας τους εξαιτίας της αστικοποίησης, σύμφωνα με μια νέα μελέτη της Διεθνούς Ένωσης για την Προστασία της Φύσης, που εδρεύει στη Γενεύη.

Από τα 320 είδη θηλαστικών, τα 49 κρίθηκαν απειλούμενα, συμπεριλαμβανομένων 20 που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το 3% κρίθηκαν "απειλούμενα σε κρίσιμο στάδιο", μεταξύ αυτών η μεσογειακή φώκια "μονάχους" και ο ιβηριανός λυγξ. Το 5% θεωρούνται "απειλούμενα" και το 8% "ευάλωτα". Συνολικά το 16% των θηλαστικών, δηλαδή περίπου ένα στα έξι, βρίσκεται υπό μικρότερη ή μεγαλύτερη απειλή εξαφάνισης.

Η καταστροφή της φυσικής κατοικίας των ζώων επηρεάζει δραματικά το 90% των απειλούμενων ειδών και αποτελεί το κυριότερο πρόβλημά τους, σύμφωνα με την μελέτη, που κάνει έκκληση για ανάληψη διεθνούς δράσης, ώστε να προστατευθούν περιοχές-κλειδιά, να διασωθούν φυσικά καταφύγια και να διασφαλιστεί η βιοποικιλότητα.

Μεγάλοι αριθμοί απειλούμενων ζώων υπάρχουν στα βουνά της Τουρκίας, στη βορειοδυτική Αφρική και στη Μέση Ανατολή (Συρία, Ιορδανία, Ισραήλ, Λίβανος). Μεγάλη πίεση δέχονται τα μεγάλα φυτοφάγα θηλαστικά, όπως τα ελάφια και οι λαγοί, αλλά και τα σαρκοφάγα. Ορισμένα είδη, όπως ο κοινός ιπποπόταμος, έχουν ήδη εξαφανιστεί από τη Μεσόγειο.

Η μελέτη καλεί τους κατοίκους των μεσογειακών περιοχών να αποκαταστήσουν τις φυσικές κατοικίες και τις αλυσίδες διατροφής των μεγάλων θηλαστικών και να τους ενθαρρύνει να ανεχτούν και να συνυπάρξουν με αυτά τα ζώα, ακόμα και με τα αρπακτικά, μεταξύ άλλων εφαρμόζοντας καλύτερες νομοθεσίες σχετικά με το κυνήγι.

Η μελέτη, που δεν συμπεριέλαβε τις φάλαινες και τα δελφίνια, συμπέρανε επίσης ότι το 27% των μεσογειακών θηλαστικών εμφανίζουν πληθυσμό σε φάση συρρίκνωσης, το 31% σταθερούς πληθυσμούς και μόνο το 3% αυξανόμενους. Η τάση για το υπόλοιπο 30% παραμένει άγνωστη προς το παρόν.

Ήταν η πρώτη φορά που η Διεθνής Ένωση για την Προστασία της Φύσης αξιολόγησε όλα τα μεσογειακά είδη για πιθανή συμπερίληψή τους στην "κόκκινη λίστα" των απειλουμένων ειδών, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στη "μάχη" σήμερα Παναθηναϊκός και ΑΕΚ για το Europa League

Σε θέση μάχης

Με τις αναμετρήσεις της πρώτης αγωνιστικής αρχίζει σήμερα η φάση των ομίλων στην νεοσύστατη διοργάνωση Γιουρόπα Λιγκ, που από εφέτος αντικαθιστά το κύπελλο UEFA. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Γαλατασαράι και θέλει την νίκη για να μπει «με το δεξί» στην διοργάνωση. Οι παίκτες του Χενκ Τεν Κάτε δείχνουν σε καλή κατάσταση, παραμένουν χωρίς βαθμολογικές απώλειες στο ελληνικό πρωτάθλημα και έχουν προβάδισμα απέναντι στην τουρκική ομάδα.

Από την πλευρά της, η Γαλατασαράι που επίσης έχει πολύ καλή παρουσία στο τουρκικό πρωτάθλημα, θα παραταχθεί στο ΟΑΚΑ με πρωταρχικό στόχο να μην ηττηθεί και να εκμεταλλευθεί τις αντεπιθέσεις που ενδεχομένως θα προκύψουν από την εξέλιξη του αγώνα. Παράλληλα, η ΑΕΚ έχει δύσκολο έργο καθώς φιλοξενείται από την Εβερτον. Οι Αγγλοι δεν έχουν ξεκινήσει καλά στην πρέμιερ λιγκ και στοχεύουν σε διάκριση στο Γιουρόπα Λιγκ, αφού είναι το φαβορί του ομίλου. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και αναμένεται να παρατάξει την Ενωση με στόχο να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα.

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα, ξεχωρίζουν οι αγώνες της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με την Αντερλεχτ, της Λιλ με την Βαλένθια, της Ραπίντ Βιένης με το Αμβούργο, της Φενερμπαχτσέ με την Τβέντε και της Νασιονάλ με την Βέρντερ Βρέμης.

Με το "δεξί" ο Ολυμπιακός

Υπό το βλέμμα του νέου προπονητή του Ζίκο, ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα του 8ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ στο γήπεδο Καραϊσκάκη νίκησε 1-0 την Αλκμααρ με γκολ του Τοροσίδη στο 79'.

Με υπηρεσιακό προπονητή τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και με ένα απρόοπτο της τελευταίας στιγμής, καθώς ο Ντιντιέ Ντομί τραυματίστηκε στο ζέσταμα, η πειραϊκή ομάδα μπήκε μουδιασμένα στο γήπεδο, με αποτέλεσμα στο πρώτο τέταρτο η Αλκμααρ να ελέγχει πλήρως τον αγώνα. Μάλιστα στο 9' έχασε σπουδαία ευκαιρία, όταν ο εκπληκτικός Ντεμπελέ μπήκε από δεξιά και γύρισε στον Μάρτενς, ο οποίος εξ επαφής σε κενή εστία έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Μετά το 20' ο Ολυμπιακός ισορρόπησε κάπως τα πράγματα, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι ουσιαστικό, αφού είχε σαφέστατο πρόβλημα ανάπτυξης και τον Ντιόγκο... εξαφανσιμένο. Ετσι απειλητικός φάνηκε μόνο στο 40', όταν ο δραστήριος Ζαϊρί σέντραρε και ο Βραζιλιάνος επιθετικός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Μοιραία το α' ημίχρονο έκλεισε χωρίς γκολ.

Σαφώς πιο βελτιωμένοι και με περισσότερο θάρρος μπήκαν οι «ερυθρόλευκοι» στην επανάληψη και στο 58' ο Ντουντού βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα από την περιοχή, αλλά σούταρε ψηλά άουτ. Με ένα σουτ του Ντα Σίλβα, που πέρασε μόλις άουτ, «απάντησε» και η Αλκμααρ στο 60'. Στη συνέχεια και πάλι ο Ολυμπιακός «κάθισε», παρ' όλα αυτά, στο 79' κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, όταν ο Ζαϊρί σέντραρε από δεξιά και ο Τοροσίδης με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Νικοπολίδης κράτησε το μηδέν στην άμυνα, όταν απέκρουσε με δυσκολία το σουτ του Ντεμπελέ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο και με τον Στολτίδη στο παιχνίδι για πρώτη φορά το 2009, ο Ολυμπιακός αμύνθηκε σωστά και πήρε την πολύτιμη νίκη.

Κ. Καραμανλής:"Μόνο μου μέλημα η Ελλάδα και οι Έλληνες"

"Μόνο μου μέλημα η Ελλάδα και οι Έλληνες"

Στις Βρυξέλλες, θα βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός, προκειμένου να συμμετάσχει στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Μετά το δείπνο εργασίας των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, στις 19:00, ο κ. Καραμανλής θα προβεί σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ. Νωρίτερα, ο κ.Κ.Καραμανλής θα μιλήσει σε εκδήλωση της ομογένειας στο ξενοδοχείο "Κράουν Πλάζα".

Να παλέψουν για τη νίκη με πάθος με ψυχή και με πίστη κάλεσε τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά την ομιλία του χθες στην ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας των Σερρών.

"Η εμπιστοσύνη σας με δεσμεύει. Η στήριξή σας μου δίνει δύναμη. Η κινητοποίησή σας είναι μήνυμα νίκης" είπε ο Κώστας Καραμανλής και σήμανε προσκλητήριο ενόψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου λέγοντας : "Κανένας να μη λείψει από τον αγώνα αυτό. Κανένας να μη λείψει από τις εκλογές. Καμιά ψήφος να μην πάει χαμένη. Η νίκη εξαρτάται από εμάς. Η νίκη είναι ζήτημα πίστης και ψυχής είναι στα χέρια μας".

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι εξαγγέλλει δαπάνες δισεκατομμυρίων που οδηγούν σε ανεξέλεγκτη διόγκωση του ελλείμματος και του χρέους. Μοιράζει υποσχέσεις που είναι πέρα από τα όρια αντοχής της οικονομίας, πέφτει σε αντιφάσεις που αποδεικνύουν απόλυτη αναξιοπιστία. Ταυτόχρονα επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει την τόλμη να αποκαλύψει τα σκληρά μέτρα τα οποία θα έπαιρνε εάν γινόταν κυβέρνηση. "Δεν λέει τίποτε συγκεκριμένο για τη δημοσιονομική εξυγίανση. Το μόνο που υπονοεί το δήθεν σχέδιό του είναι ο ανεξέλεγκτος δανεισμός και στη συνέχεια η δραματική αύξηση των φόρων που θα καταστεί αναπόφευκτη. Το ΠΑΣΟΚ υπόσχεται καταστάσεις που δεν μπορεί να τις αντέξει ο τόπος", είπε.

Σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ ο Κ. Καραμανλής είπε ότι η Νέα Δημοκρατία παραμένει σταθερά στο δρόμο της ευθύνης. "Προσωπικά αισθάνομαι βαρύ το χρέος απέναντι στο παρόν και στο αύριο της πατρίδας μας", δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: "Η σκέψη μου και η έγνοια μου το μόνο μέλημά μου είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες. Είναι το εθνικό συμφέρον. Αυτό έκανα σε ολόκληρη την πολιτική διαδρομή μου αυτό κάνω και τώρα αυτό θα κάνω πάντα".

Ο κ. Καραμανλής είπε ότι το ΠΑΣΟΚ υπόσχεται να κάνει την Ελλάδα "Δανία του νότου" αλλά αγνοεί προφανώς ακόμη και τα στοιχειώδη, διότι τα χαρακτηριστικά της ελληνικής οικονομίας δεν μοιάζουν σε τίποτα με εκείνα της Δανίας. Η αλήθεια για όλα όσα υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ είναι ότι ο λογαριασμός θα πήγαινε στα ασθενέστερα και μεσαία εισοδήματα. Θα υποθηκευόταν η ευημερία της σημερινής της αυριανής αλλά και της μεθεπόμενης γενιάς.

"Το ΠΑΣΟΚ υπόσχεται τα πάντα στους πάντες. Δεν λέει όμως τίποτα συγκεκριμένο. Εμείς δεσμευόμαστε ότι από το 2011 η ελληνική οικονομία θα έχει τραβήξει το δρόμο της σίγουρης, της ασφαλούς, της στέρεης ανάπτυξης", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Καραμανλής άσκησε κριτική στα όσα είπε ο κ. Παπανδρέου για τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και σημείωσε: "Απορρίπτουμε όσα ισχυρίζεται ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη - η άποψή του ότι ο αγωγός αυτός υπηρετεί τάχα τα συμφέροντα της ρωσικής πλευράς είναι ακατανόητη και περίεργη. Ένα είναι βέβαιο πλήττει τα συμφέροντα του τόπου".

Κάλεσε επίσης το ΠΑΣΟΚ να διευκρινίσει τα μισόλογα που λέει τελευταία σε ότι αφορά το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και απηύθυνε μήνυμα προς την ηγεσία των Σκοπίων λέγοντας ότι κανένας δεν μπορεί να δώσει συγχωροχάρτι στους εθνικιστές τους . "Θέλουμε σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με όλους. Εάν η ηγεσία των Σκοπίων επιλέγει πράγματι τους ευρωατλαντικούς θεσμούς ένα έχει να κάνει" και εξήγησε: "να κοιτάξει στο χάρτη των αρχών και των αξιών της Ευρώπης να βρει το δρόμο που οδηγεί σε σχέσεις καλής γειτονίας. Να αποκτήσει διαβατήριο με πλήρη και οριστικά στοιχεία. Άλλοι δρόμοι δεν υπάρχουν άλλα διαβατήρια δεν γίνονται δεκτά. Στην υπόθεση αυτή τραβήξαμε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές και από αυτές τις γραμμές δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω".

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα του Ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών και κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι εγείρει ανατρεπτικές προϋποθέσεις. "Πρότεινα από το βήμα της ΔΕΘ να γίνει δημόσιος πολιτικός διάλογος, όχι μόνο με το σύνολο των πολιτικών αρχηγών αλλά και χωριστά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι βέβαια τουλάχιστον αλαζονικό να ορίσει μόνος τις ημερομηνίες αδιαφορώντας για τις υποχρεώσεις όλων των άλλων πολιτικών αρχηγών. Προσωπικά είμαι έτοιμος να τροποποιήσω το πρόγραμμά μου για να δοθεί στους πολίτες η δυνατότητα να ακούσουν να κρίνουν, να αποφασίσουν. Οφείλει όμως και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ να σταματήσει την έγερση ανατρεπτικών προϋποθέσεων. Το θέμα δεν κλείνει, ο διάλογος πρέπει να γίνει", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

Στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός έδωσε προσωπικό τόνο στη συγκέντρωση των Σερρών διότι έγινε στη γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος εμπνεύστηκε την Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Ειδική αναφορά έκανε επίσης στα έργα που έγιναν ή γίνονται στην Βόρειο Ελλάδα, λέγοντας: "Από το 2004 μέχρι σήμερα, στις Σέρρες, στην Κεντρική Μακεδονία, στη Βόρεια Ελλάδα, το τοπίο αλλάζει μέρα με τη μέρα. Η απορροφητικότητα κοινοτικών πόρων, από το 15% που ήταν το 2004, έχει ξεπεράσει το 115%. Ξαναβάλαμε την, έως τότε, ξεχασμένη Περιφέρεια στο Χάρτη της Ανάπτυξης. Κατευθύνουμε το 80% των κοινοτικών πόρων της νέας Προγραμματικής περιόδου εκτός Αττικής. Από αυτά, τα 4,8 δισ. έρχονται εδώ, στην Κεντρική Μακεδονία" και ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Στο διάστημα που πέρασε, ολοκληρώσαμε εδώ, στη Βόρειο Ελλάδα, το μεγαλύτερο έργο όλων των εποχών. Η Εγνατία Οδός, ένας υπερσύγχρονος άξονας, συνδέει, ήδη, την Ανατολή με τη Δύση και φέρνει, με τους κάθετους άξονές του, πιο κοντά τους Βόρειους γείτονές μας.

Εδώ, στις Σέρρες, ο κάθετος άξονας «Δερβένι - Προμαχώνας» προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, ενώ συνεχίζονται δεκάδες άλλα έργα.

Εκπονούνται, ακόμη, μελέτες για τον άξονα Σέρρες - Μεσοράχη - Καβάλα, καθώς και για τον άξονα Δράμας - Αμφίπολης.

Από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων χρηματοδοτήθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία πάνω από 2.000 έργα, 2 δις ευρώ.

Από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ», δόθηκαν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας, σχεδόν 400 εκ. ευρώ για τη χρηματοδότηση 2.500 έργων. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών παίρνει εφέτος 4,5 φορές περισσότερους πόρους, απ’ ό,τι το 2004.

Εκσυγχρονίζεται το περιφερειακό και τοπικό οδικό δίκτυο.

Παραδόθηκαν ή υλοποιούνται έργα σε 740 χιλιόμετρα των οδικών αξόνων. - Μεσοράχης - Αμφίπολης, Ροδολίβους - Μυρίνης, Νέας Τυρολόης - Άνω Μητρουσίου, Νέας Πέτρας - Δραβίσκου, Σερρών - Νέου Σκοπού, Ζευγολατιού - Λιθότοπου.

Από τα έργα στο χώρο της Εκπαίδευσης, σημειώνω: Τα νέα κτίρια για το ΤΕΙ και το Δημοτικό σχολείο στην πόλη, το ΤΕΕ στο Σιδηρόκαστρο, τις επεκτάσεις και τις αναπλάσεις σε δεκάδες σχολεία.

Εκσυγχρονίστηκαν και εξοπλίστηκαν 13 νοσοκομεία και 3200 κλίνες. Έκλεισαν 500 από τις 540 ανεξέλεγκτες χωματερές και δημιουργήθηκαν ΧΥΤΑ. Έγιναν εκτεταμένα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, ειδικά εδώ στην πόλη των Σερρών. Προετοιμάζεται η εγκατάσταση της Εταιρίας Παροχής Αερίου στις Σέρρες".

Τέλος επισήμανε ότι: "προχωρούν τα έργα για την Περιβαλλοντική Προστασία στις λίμνες Κορώνεια και Βόλβη. Ολοκληρώθηκαν τα έργα στο φράγμα της Κερκίνης και στο αλιευτικό καταφύγιο της Αμφίπολης. Προχωρούν τα αρδευτικά έργα στο Αδελφικό και το Σκουτάρι, ενώ ξεκινά το μεγάλο έργο στη Φυλλίδα. Εδώ στις Σέρρες ενισχύθηκαν πάνω από 600 νέοι αγρότες και περισσότερες από 540 γεωργικές επενδύσεις. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» ενισχύθηκαν πάνω από 250 επιχειρήσεις, για επενδύσεις που ξεπερνούν τα 150 εκ. ευρώ. Δόθηκαν από το ΤΕΜΠΜΕ σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις πάνω από 600 δάνεια (50 εκ. ευρώ) που διασφαλίζουν περισσότερες από 1.600 θέσεις εργασίας. Δόθηκαν από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας 1.100 δάνεια και επιδοτείται το ενοίκιο 600 οικογενειών.

Παρά τη δυσμενή διεθνή συγκυρία, η εθνική στρατηγική για την ελληνική Περιφέρεια συνεχίζεται εντατικά. Στις αόριστες υποσχέσεις των άλλων, απαντούμε με το χειροπιαστό έργο μας. Απαντούμε με έργο ευθύνης και προοπτικής".

Η εκπρόσωπος της χώρας μας στο διαγωνισμό της Eurovision 2010

Η Κατερίνα που θα πάει στο Όσλο- eurovision για την Ελλάδα


Αυτή είναι η κοπέλα που θα πάει στην eurovision στο Όσλο για την Ελλάδα. Η Κατερίνα Αυγουστάκη. Ταλέντο και γνωστή στο εξωτερικό.
Ποια Βανδή και Βίσση;



ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ...



Ρε παιδιά το έχει η κοπέλα τι να λέμε τώρα…

Δείτε τη σε LIVE είναι πολύ καλή…

Οι τηλεμαχίες των πολιτικών αρχηγών. Στις 21/9 μεταξύ των "έξι", στις 22/9 μεταξύ Καραμανλή και Παπανδρέου


Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί η τηλεμαχία των έξι πολιτικών αρχηγών, όπως αποφασίστηκε σε συνάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Ευάγγελου Αντώναρου με τους εκπροσώπους των άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων...

Το ντιμπέιτ θα έχει τις εξής έξι ενότητες: οικονομία, περιβάλλον, δημόσια διοίκηση, εργασία και κοινωνική πολιτική, παιδεία, εξωτερική πολιτική.

Θα υπάρχουν δύο κύκλοι ερωτήσεων με τρεις ενότητες ο καθένας και οι δημοσιογράφοι θα χωριστούν σε τρεις κύκλους.

Στο τέλος κάθε κύκλου, κάθε αρχηγός θα έχει δικαίωμα να υποβάλει ερώτημα σε οποιονδήποτε άλλο πολιτικό αρχηγό επιθυμεί χωρίς ωστόσο να μπορεί να σχολιάσει.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για αποτελεσματικό συγκερασμό απόψεων ενώ σε ότι αφορά την τηλεμαχία μεταξύ Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου αποφασίστηκε κατ`αρχήν να διεξαχθεί την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου και λεπτομέρειες θα καθοριστούν μετά από συνεννοήσεις εντός της ημέρας.

Στη 14η θέση η Ελλάδα!


Στην 14η θέση της γενικής κατάταξης της UEFA βρίσκεται η Ελλάδα μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Άλκμααρ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βαθμοί που συγκεντρώνουν οι ελληνικές ομάδες, χαρίζουν στην Ελλάδα πολύτιμους βαθμούς και της έδωσαν τη δυνατότητα να σκαρφαλώσει από τη 15η στη 14η θέση της κατάταξης των...
χωρών της UEFA, ξεπερνώντας την Σκωτία. Στόχος για τη χώρα μας είναι τουλάχιστον η 13η θέση, που εξασφαλίζει την απευθείας είσοδο του πρωταθλητή στους ομίλους του Champions League την περίοδο 2011/12. Υπενθυμίζεται πως την επόμενη περίοδο ο πρωταθλητής Ελλάδας θα βρεθεί απευθείας στους ομίλους, ενώ ο δευτεραθλητής θα συμμετάσχει μόνο σε έναν προκριματικό γύρο και τρεις ομάδες συμμετέχουν στο κύπελλο UEFA Europa League
Αναλυτικά η κατάταξη της UEFA

1. Αγγλία 68.248 (6/7)
2. Ισπανία 66.186 (7/7)
3. Ιταλία 52.767 (7/7)
4. Γερμανία 50.207 (6/6)
5. Γαλλία 42.406 (5/6)
6. Ρωσία 39.625 (2/6)
7. Ουκρανία 37.150 (2/5)
8. Ρουμανία 36.158 (5/6)
9. Ολλανδία 30.046 (5/6)
10. Πορτογαλία 29.962 (4/6)
11. Τουρκία 29.650 (3/5)
12. Ελβετία 26.125 (2/4)
13. Δανία 25.950 (1/5)
14. Ελλάδα 24.899 (3/5)
15. Σκωτία 24.791 (2/6)
16. Βουλγαρία 21.250 (2/4)
17. Βέλγιο 20.900 (3/5)
18. Τσεχία 20.375 (2/5)
19. Κύπρος 17.499 (1/4)
20. Νορβηγία 17.400 (0/5)

http://aelole.blogspot.com